loader
CHEP primeste EcoVadis Platinum, fiind listata printre cele mai sustenabile companii la nivel global

CHEP primeste EcoVadis Platinum, fiind listata printre cele mai sustenabile companii la nivel global

CHEP intra in top 1% la nivel global din 75.000 de companii active in 200 de sectoare economice evaluate in cadrul acestei editii, dupa 5 ani consecutivi in care a obtinut EcoVadis Gold

                                                               

CHEP Europe, furnizor de solutii pentru supply chain, a obtinut ratingul EcoVadis Platinum pentru sistemul de management al sustenabilitatii in 2020, nivelul cel mai inalt de recunoastere oferit de catre organizatia cu cea mai mare reputatie in evaluarea sustenabilitatii afacerilor.

CHEP intra in top 1% la nivel global din 75.000 de companii active in 200 de sectoare economice evaluate in cadrul acestei editii, dupa 5 ani consecutivi in care a obtinut EcoVadis Gold. EcoVadis Platinum a fost acordat CHEP Europe pentru practici responsabile in ariile: mediu inconjurator, practici la locul de munca, drepturile omului, etica si integrarea sustenabilitatii in procesele de achizitii. 

Anul acesta, Grupul Brambles, compania mama si cel mai mare furnizor logistic din lume care opereaza un model de business circular, semnatara a Pactului Global Compact al ONU, a fost desemnata compania internationala nr. 2 din punctul de vedere al sustenabilatii la nivel global in publicatia Barron’s a Indicelui Dow Jones. Compania a fost inclusa, de asemenea, in prestigioasa lista Corporate Knights a celor mai sustenabile companii din lume 2021 Global 100 Ranking. Aceste recunoasteri sunt rezultatul obiectivelor de sustenabilitate ale Brambles atinse pe parcursul anilor trecuti, inclusiv „zero despaduriri”, „zero deseuri la groapa de gunoi” si o reducere globala de 33% a emisiilor de CO2.

CHEP si-a prezentat recent noua strategie de sustenabilitate pana in anul 2025, prin care urmareste sa dezvolte lanturi de aprovizionare regenerative. Inigo Canalejo, Director de Sustenabilitate si Relatii Guvernamentale CHEP EMEA a afirmat: „Suntem extrem de mandri sa primim inca o recunoastere a eforturilor noastre in zona sustenabilitatii. Ca pionieri ai economiei circulare, ne-am straduit in permanenta sa ne reducem impactul operational, iar acum vrem sa facem inca un pas si sa evoluam de un impact „mai mic” la un impact net pozitiv asupra planetei si societatii.”

Obiectivele de durabilitate ale CHEP 2025 reflecta aceasta noua abordare regenerativa care se bazeaza pe o strategie numita Efecte pozitive pentru planeta, pentru economie si pentru comunitate. „Ambitiile noastre in zona de supply chain regenerativ si angajamentul pe care ni=l luam privind un viitor sustenabil, materializate prin aderarea la obiectivul economic ambitios de a limita incalzirea globala la maximum 1,5 °C prevazut de Pactul Global al Natiunilor Unite, ne vor ajuta sa ne mentinem pozitia de lider si in anii viitori, sa avem un impact cu adevarat pozitiv asupra planetei, societatii si comunitatilor si sa aducem schimbari durabile in viata oamenilor”, spune Canalejo

Despre EcoVadis

EcoVadis opereaza prima retea colaborativa pentru gestionarea performantelor in sustenabilitate a furnizorilor din 200 de sectoare industriale, in peste 60 de tari. Metodologia EcoVadis are la baza standardele internationale privind responsabilitatea sociala corporativa, inclusiv cele ale Initiativei de raportare globala, ale Global Compact al Organizatiei Natiunilor Unite si ale ISO 26000. Ratingurile si instrumentele de monitorizare usor de folosit ale EcoVadis le permit companiilor sa isi gestioneze riscurile si sa promoveze eco-inovatiile in lanturile lor logistice globale. www.ecovadis.com

Despre CHEP

CHEP ajuta la transportul mai multor marfuri catre mai multe persoane, in mai multe locuri decat orice alta organizatie din lume. Paletii, lazile si containerele furnizate de aceasta formeaza legatura invizibila a lantului global de aprovizionare, iar cele mai importante branduri din lume au incredere in CHEP pentru transportul mai eficient, mai sustenabil si mai sigur al marfurilor. Ca pionier al activitatilor economice bazate pe utilizarea in comun a resurselor, CHEP a creat una dintre cele mai sustenabile activitati logistice din lume, prin utilizarea in comun si reutilizarea platformelor sale. CHEP asigura servicii, in principal, pentru sectorul bunurilor de consum cu miscare rapida (ex. produse de bacanie, marfuri alimentare si produse pentru sanatate si ingrijire personala), sectorul produselor proaspete, al bauturilor, comert cu amanuntul si sectorul de productie in general. CHEP are aproximativ 11.000 de angajati si crede in puterea inteligentei colective, obtinute prin diversitate, incluziune si munca in echipa. CHEP detine aproximativ 330 de milioane de paleti, lazi si containere printr-o retea de peste 750 de centre de servicii, care sustine peste 500.000 de centre de contact cu clientii pentru branduri internationale, cum ar fi Procter & Gamble, Sysco si Nestle. CHEP face parte din grupul Brambles si isi desfasoara activitatea in aproximativ 60 de tari, cele mai ample operatiuni avand loc in America de Nord si in Europa de Vest. Pentru mai multe informatii despre CHEP, accesati www.chep.com. Pentru mai multe informatii despre grupul Brambles, accesati www.brambles.com.

Autori

foto
CHEP POOLING SERVICES ROMANIA SRL