loader
BeeFast devine partener Postis si ofera livrare ultra-rapida: medie de 55 minute in aria de acoperire

BeeFast devine partener Postis si ofera livrare ultra-rapida: medie de 55 minute in aria de acoperire

Retailerii si magazinele online din Comunitatea Postis pot accesa instant livrarea expres de la BeeFast

Pandemia a schimbat comportamentul de consum al romanilor, livrarile expres reprezentand una dintre facilitatile cheie de livrare cerute de noul client digital. Raspunzand unei nevoi tot mai evidente, BeeFast, start-up tech de curierat expres, devine partener al Postis – platforma de management integrat al livrarilor, si ofera livrare in decurs de maximum doua ore de la preluarea comenzilor. Timpul mediu de livrare in raza de acoperire - Bucuresti si Ilfov – este de 55 de minute.

Peste 70% dintre romani si-au dorit sa poata opta pentru o livrare expres, atunci cand au comandat online, arata datele unui sondaj* recent al BeeFast. Mai mult de jumatate (54%) dintre respondenti au precizat ca si-ar dori o livrare in 2-3 ore sau in aceeasi zi a produsului comandat. Mai mult decat atat, 52% au si optat pentru aceasta varianta de livrare, daca a fost disponibila. Livrarile ultra-rapide, in cateva ore de la plasarea comenzilor, au devenit astfel esentiale pentru clientul adaptat la noua realitate digitala si la actualul context cauzat de pandemie.

Clientii doresc sa aiba un control total asupra comenzii, iar livrarea rapida este un factor esential de selectie a magazinului din care cumpara. Am resimtit cum aceasta nevoie a devenit o tendinta in ultimul an, evoluand in cele din urma intr-un comportament permanent al clientului. In acest context, parteneriatul cu Postis ne permite sa oferim servicii de livrare ultra-rapida unui numar mai mare de comercianti traditionali sau online, fara a fi nevoie de dezvoltari IT sau de noi procese operationale”, a declarat Cristian Grozea, co-fondator si CEO BeeFast.

BeeFast a crescut in 2020 accelerat, de la o medie de 16 comenzi/zi in ianuarie, la un maxim de  peste 700 comenzi/zi in prezent. Scalarea rapida a fost posibila datorita platformei tech pe care functioneaza sistemul BeeFast, unde sunt inscrisi in prezent peste 1.200 de curieri. Acestia asigura livrarea ultra-rapida, cu o medie de 55 de minute de la preluarea comenzii. De asemenea, platforma ofera o elasticitate mare a numarului de livrari in functie de comenzi.

Integrarea BeeFast in platforma de management al livrarilor Postis creeaza un potential de crestere semnificativ pentru ambii parteneri.

Livrare ultra–rapida prin BeeFast, activata intr-un click prin Postis

Pentru a putea accesa serviciile de livrare expres prin BeeFast, retailerii ce utilizeaza Platforma Postis pentru managementul, optimizarea si automatizarea proceselor de last-mile trebuie doar sa isi faca un cont BeeFast si sa activeze serviciul deja integrat in platforma, livrarile ultra-rapide devenind posibile imediat.

Ne dorim mereu parteneriate care sa construiasca in jurul Platformei Postis o comunitate mai puternica si mai eficienta, contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor clientilor nostri si la cresterea confortului clientilor finali. BeeFast aduce ecosistemului nostru expertiza din livrarea de alimente, unde viteza, calitatea serviciilor si grija pentru produsele livrate sunt esentiale. Astfel de caracteristici sunt foarte importante pentru orice tip de livrare, fie ca este vorba de produse alimentare sau non-alimentare, prin urmare, serviciul lor se va dovedi un plus excelent in portofoliul de transport al oricarui comerciant cu amanuntul care are nevoie de livrari rapide”, a precizat Andrei Moldoveanu, Product Owner Postis.

Functionalitatea Postis Delivery Widget permite comerciantilor sa ofere clientilor finali posibilitatea de a alege chiar la finalizarea cosului de cumparaturi optiunea de livrare expres, standard sau programata. De asemenea, cumparatorii pot alege nu doar viteza de livrare, ci si locul livrarii - la o adresa, preluare personala dintr-un magazin fizic sau din unul dintre cele peste 2.000 de lockere sau puncte de preluare integrate cu Postis.

Prin serviciul Postis Customer Engagement, comerciantii pot oferi clientilor informatii in timp real despre stadiul livrarii, prin SMS si e-mail, in timp ce Postis CX Tracker permite comerciantilor sa afle care este perceptia clientilor lor cu privire la fiecare livrare, cu formulare integrate de scor si feedback.

Serviciul de curierat ultra-rapid integrat de Postis prin parteneriatul cu BeeFast este disponibil in prezent in Bucuresti si in judetul Ilfov, aria de livrare urmand sa fie extinsa in urmatoarele luni.

BeeFast are in plan extinderea la nivel national, pe parcursul acestui an. Gama de produse pe care BeeFast le livreaza in prezent, inclusiv prin parteneriatul cu Postis, acopera produse alimentare - proaspete sau ultra-proaspete - si nealimentare - documente, cadouri, ambalaje non-standard, echipamente IT, produse din segmentul fashion, beauty etc.

  *Sondaj realizat online in perioada 30 martie - 4 aprilie 2021, cu 1.175 respondenti.    

Despre BeeFast

BeeFast, un start-up fondat de 4 antreprenori la finalul lui 2019, a pornit ca o solutie de livrari rapide B2B si B2C. Noul context socio-economic a determinat o linie noua de dezvoltare a businessului, catre oferirea unei infrastructuri digitale cu sistem integrat de plata si livrare a comenzilor pentru magazinele offline.

Astfel, BeeFast asigura construirea unui e-shop folosind Shopify, acesta avand integrat API-ul companiei, astfel incat in 24 de ore clientul dispune de un sistem functional si activ de comenzi si livrare, inclusiv sistem de plata. Implementarea este asigurata gratuit de BeeFast cu conditia ca livrarile in Bucuresti sa se realizeze prin intermediul platformei.

Printre cei peste 250 clienti business ai platformei de livrare rapida BeeFast se numara Grupul City Grill, lantul de restaurante Japanos, lantul de florarii Floria.ro, Berea TNR, Ohvaz, Simbio, Aria Burger, Godai, Statia RomBeer, AltMarkt. De asemenea, BeeFast se adreseaza si persoanelor fizice care aleg sa trimita colete sau documente rapid, folosind platforma my.beefast.ro. Momentan, BeeFast este disponibil in Bucuresti si Ilfov, insa fondatorii au in vedere extinderea la nivel national. Mai multe detalii https://beefast.ro.

Despre Postis

Infiintat in 2016, Postis e primul start-up LogTech din Romania, care a revolutionat sectoarele de logistica si transport prin intermediul tehnologiilor IT – platforme digitale deschise, algoritmi de machine-learning, decizii de business bazate pe date, instrumente analitice si automatizare.

Lansata comercial in urma cu 3 ani, Platforma Postis integreaza toti furnizorii semnificativi de distributie si livrare si poate fi utilizata de orice companie din Romania si Europa Centrala si de Est care transporta si livreaza bunuri si care are nevoie de cresterea productivitatii, simplificarea operatiunilor, optimizarea costurilor, scalarea afacerii, ajustarea modelului de business sau intrarea pe noi piete.

Platforma Postis este utilizata, in prezent, de peste 150 de clienti, printre care: Flanco, Ikea, Carturesti, Elefant.ro, Secom, Schmitz-Cargobull, Intersport, Cora sau Noriel.

Ca urmare a cresterii accelerate din Romania, Postis se pregateste de o noua runda de finantare pentru extinderea operatiunilor in Europa Centrala si de Est, care va marca trecerea companiei in faza de scale-up.

Pentru detalii accesati https://www.postis.eu/  

Autori

foto
POSTIS EXPRESS SA