loader
Allianz-Tiriac a platit despagubiri de peste 100 milioane de euro pentru asiguratii sai in S1 2022

Allianz-Tiriac a platit despagubiri de peste 100 milioane de euro pentru asiguratii sai in S1 2022

Cea mai mare parte a despagubirilor, circa 236 milioane de lei, a fost preluata de Allianz-Tiriac in baza asigurarilor auto obligatorii (RCA)

• Primele brute subscrise s-au dublat in primul semestru din 2022

• Cele mai mari cresteri au fost generate de asigurarile auto, de viata, sanatate si agro

• Succesul se intoarce in societate prin despagubirile platite si prin actiuni de sprijin a comunitatii

Allianz-Tiriac Asigurari a platit despagubiri de peste 526 milioane de lei (105 mil. euro) pentru asiguratii sai in primul semestru din 2022, cat bugetul pe 6 luni al unui oras mare, precum Brasov, Craiova sau Ploiesti. Platile pentru clienti au crescut cu aproximativ 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar valoarea despagubirilor a fost in crestere pe toate tipurile de asigurare.

Cea mai mare parte a despagubirilor, circa 236 milioane de lei, a fost preluata de Allianz-Tiriac in baza asigurarilor auto obligatorii (RCA). In acelasi timp, despagubirile platite in baza asigurarilor care acopera pagubele la proprietati au insumat 50 milioane de lei si au fost similare ca valoare cu platile efectuate pentru serviciile medicale (consultatii, interventii chirurgicale, etc.) in baza asigurarilor de sanatate.

Pe langa despagubirile platite, Allianz-Tiriac avea la finalul lunii iunie 2022 aproximativ 3 miliarde de lei in rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve garantam asiguratilor ca si angajamentele viitoate fata de ei vor fi indeplinite.

In asigurari, daunele raman momentul adevarului, momentul in care clientul intelege cu adevarat rolul asigurarii si modul in care noi il ajutam. Pentru noi, in Allianz-Tiriac, aceste momente reprezinta oportunitati unice de a dovedi asiguratilor nostri ca le suntem alaturi si ca ne indeplinim promisiunile. Obiectivul nostru este sa ajungem la cat mai multi oameni si companii cu produsele noastre de protectie, pentru ca atunci cand au nevoie de un ajutor acestia sa stie ca au pe cine conta. Cresterea cu 50% a cheltuielilor cu daunele preluate de Allianz-Tiriac in numele asiguratilor este cea mai buna dovada ca impactul nostru in vietile oamenilor, companiilor si a societatii, in general, creste”, a declarat Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac Asigurari.

Din perspectiva vanzarilor, Allianz-Tiriac a incheiat primul semestru din 2022 cu prime brute subscrise de aproximativ 1,6 miliarde de lei, de doua ori mai mult decat in aceeasi perioada din 2021. Avansul a fost sustinut de toate liniile de asigurare, insa cele mai importante cresteri au fost inregistrate pe segmentul asigurarilor RCA, de viata si sanatate si agro.

Subscrierile din asigurari auto s-au triplat comparativ cu primul semestru din 2021, o dinamica influentata in mare masura de efectul conjunctural din piata RCA.

Pe de alta parte, evolutia subscrierilor de asigurari de viata demonstreaza o schimbare structurala si materializarea potentialui de crestere pe acest segment. In primul semestru din 2022, vanzarile de asigurari de viata au crescut cu aproximativ 20% in portofoliul Allianz-Tiriac, cresterea fiind alimentata atat de extinderea numarului de clienti, cat si de majorarea sumei asigurate. De exemplu, cea mai mare suma asigurata, adica angajamentul de plata asumat de Allianz-Tiriac, pe o polita de viata emisa in 2022 se ridica la 2,7 milioane de lei.

In acest context de crestere al vanzarilor si al platilor catre asigurati, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 99 milioane de lei in primele sase luni din 2022. Cresterea daunalitatii se observa la nivelul ratei daunei, care a crescut cu 3 puncte procentuale. Presiunea daunalitatii a fost insa compensata prin eficientizarea activitatii si reducerea costurilor de operare.

Succesul ne permite sa facem bine in comunitate 

Misiunea Allianz-Tiriac este de a construi o zi de maine mai buna, iar succesul financiar ne permite sa facem bine in comunitate si sa contribuim la cresterea prosperitatii nu doar prin intermediul platilor pe care le facem pentru asiguratii nostri.

Astfel, punem umarul la construirea unui viitor mai bun prin implicarea activa in rezolvarea de probleme in domenii critice, precum educatie, sanatate sau sport. In primul semestru din 2022 am continuat sa sustinem accesul a aproape 30.000 de copii la programe de incluziune sociala, educatie si performanta sportiva si am contribuit la un viitor sustenabil prin implicarea in activitati de impadurire.

Am marcat de asemenea doua premiere in activitatea noastra de sustinere a comunitatii – am semnat startul unui parteneriat cu Comitetul Paralimpic Roman – si am organizat alaturi de Fundatia Tiriac primul turneu international de hochei pentru juniori din Romania – Allianz-Tiriac International Trophy - la care au participat peste 200 de copii din 24 de echipe.

Ne-am implicat in criza umanitara din Ucraina, iar colegii nostri impreuna cu intreaga comunitate Allianz Grup au contribuit cu donatii in valoare totala de 1,2 milioane de euro si au participat la actiuni locale de voluntariat.

Despre Allianz-Tiriac Asigurari

Allianz-Tiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 28 de ani. Rolul nostru este sa fim alaturi de oameni, sa le aratam cum sa isi gestioneze neprevazutul din viata lor si sa ii indrumam, astfel incat sa-si poata pastra si imbunatati calitatea vietii, a comunitatilor din care fac parte sau afacerea.

Autori

foto
ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI