loader
Acoperisul solar revolutionar care genereaza energie pentru intreaga locuinta

Acoperisul solar revolutionar care genereaza energie pentru intreaga locuinta

La nivel local, exista un potential semnificativ de crestere pentru energia solara, datorita faptului ca in Romania sunt aproximativ 210 zile cu soare pe an

Incalzirea globala este o realitate cu care ne confruntam zi de zi. In Uniunea Europeana, cladirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie si 36% din emisiile de dioxid de carbon. Pentru a incetini efectele incalzirii globale, Uniunea Europeana a stabilit o serie de obiective, reunite sub denumirea de European Green Deal. In acest context, in urmatorii ani cladirile vor trebui sa utilizeze in mare parte surse regenerabile de energie, precum cea solara. Aceasta inseamna ca, in cele din urma, fiecare acoperis va avea nevoie de panouri solare.

Pentru a deveni independenti energetic, consumatorii romani nu mai sunt nevoiti sa sacrifice estetica locuintei. Metigla, specialistul in solutii inovatoare de acoperire metalica, lanseaza FALT SOLAR, acoperisul solar cu o tehnologie 2-in-1 revolutionara, care integreaza celule fotovoltaice direct in acoperisul metalic.

                                              

Energia solara nu ar trebui sa vina in detrimentul esteticii locuintei

La nivel local, exista un potential semnificativ de crestere pentru energia solara, datorita faptului ca in Romania sunt aproximativ 210 zile cu soare pe an. In plus, la nivel legislativ, exista initiative de a stimula consumatorii sa devina prosumatori, adica sa produca energie pentru consumul propriu dar si pentru retea.

Inovatia produsului FALT SOLAR consta in integrarea, din punct de vedere tehnologic dar si ca design, a doua produse diferite (panou fotovoltaic si acoperis), de cea mai inalta calitate. De acum nu mai este nevoie sa instalezi panouri solare peste acoperis, ci beneficiezi de ambele avantaje - protectie in fata intemperiilor si energie electrica din surse regenerabile.

Acoperisul solar 2-in-1 FALT SOLAR, o solutie completa si complexa

Acoperisul metalic cu module fotovoltaice (PV) integrate este solutia inovatoare propusa de Metigla, in parteneriat cu Roofit.Solar, o companie estoniana infiintata in 2016, care dezvolta si produce solutii fotovoltaice 2-in-1, integrate in cladiri (BIPV).

« Noi, la Metigla, avem o misiune, aceea de a le oferi clientilor si partenerilor nostri solutii inteligente si sustenabile, cu accent pe siguranta si calitate premium. » spune Directorul General Metigla - Cristian Matasel. « Cand a venit vorba de inovatie, in materie de solutii de acoperire, unul din avantajele pe care nu am dorit sa-l compromitem a fost estetica acoperisului Metigla. Asadar, am cautat acel partener, cu sprijinul caruia sa continuam sa complimentam arhitectura fiecarei locuinte, cu un acoperis ce produce energie verde. Falt Solar nu este doar un acoperis revolutionar, care furnizeaza energie regenerabila, ci este acel acoperis care se integreaza perfect in povestea casei mele, a casei tale si a tuturor caselor, ca o haina bine croita. », mentioneaza Cristian Matasel.

                                                

Acoperisul solar integrat produce energie verde pentru intreaga locuinta, fara sa afecteze in vreun fel arhitectura constructiei, fie ca este vorba despre o casa, un proiect imobiliar mai amplu, ori o cladire de patrimoniu.

                                                

FALT SOLAR este solutia ideala pentru cei care doresc sa devina independenti din punct de vedere energetic, dar nu vor sa compromita estetica si designul locuintei.

Alinierea la nevoile consumatorilor

Lansarea in Romania a acoperisului solar integrat FALT SOLAR este un pas firesc, aliniat la misiunea companiei Metigla de a acoperi nevoile si bunastarea oamenilor si companiilor cu solutii inteligente, sustenabile si inovatoare. Viitorul este deja aici, iar acoperisul solar revolutioneaza piata de acoperisuri si de energie solara din intreaga lume.

Metigla este o afacere de familie pornita in urma cu 40 de ani in Belgia, iar pe piata din Romania este prezenta din anul 2000. Cresterea organica si continua a portofoliului de produse si servicii se bazeaza pe inovatie, calitate premium, pasiune si sustenabilitate.

Portofoliul companiei ofera solutii pentru inchideri metalice de cea mai inalta calitate, pentru proiecte rezidentiale, industriale, pluviale dar si de fatade. Metigla este prezenta si in Belgia, Franta, Olanda, Luxemburg si Congo.

Mai multe detalii despre companie puteti afla pe metigla.ro (https://metigla.ro/) dar si pe conturile de socializare LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/metigla/) si Facebook (https://www.facebook.com/Metigla/).

Autori

foto
METIGLA SRL