loader
PwC Romania si D&B David si Baias au acordat asistenta grupului turc Memorial Healthcare in achizitia Spitalului de Oncologie Monza

PwC Romania si D&B David si Baias au acordat asistenta grupului turc Memorial Healthcare in achizitia Spitalului de Oncologie Monza

In cadrul tranzactiei, echipa PwC Romania si D&B David si Baias a acordat servicii de asistenta de tip lead-advisory M&A, due diligence, asistenta juridica si fiscala

O echipa integrata de consultanti specializati in tranzactii, servicii fiscale si juridice ai PwC Romania si D&B David si Baias a acordat asistenta grupului Memorial Healthcare in procesul de achizitie a Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City din Bucuresti.

Intregul an 2022 si acest ultim trimestru cu predilectie au fost efervescente pentru piata de M&A, cu multe tranzactii de succes incheiate si finalizate, iar achizitia Spitalului de Oncologie Monza se numara printre cele mai importante. Ne bucuram ca am fost alaturi de Memorial Healthcare in aceasta tranzactie si multumesc atat echipei Memorial pentru incredere, cat si echipei integrate PwC si D&B pentru efortul sustinut care a contribuit la succesul acestei tranzactii, care marcheaza intrarea unui nou operator de renume pe piata de servicii medicale din Romania. Memorial Healthcare aduce in piata romaneasca expertiza serviciilor medicale din Turcia, una din destinatiile preferate de pacientii romani pentru tratamentele oncologice”, a declarat Cornelia Bumbacea, Partener Deals, PwC Romania.

In cadrul tranzactiei, echipa PwC Romania si D&B David si Baias a acordat servicii de asistenta de tip lead-advisory M&A, due diligence, asistenta juridica si fiscala efectuate pe parcursul intregului proces de tranzactie.

Serviciile medicale au fost in ultimii ani unul dintre cele mai dinamice si atractive sectoare pentru fuziuni si achizitii. Avem o echipa experimentata, care a gestionat un numar semnificativ de tranzactii in acest sector in care suntem permanent activi. Ne bucuram ca am putut asista Memorial Healthcare intr-o tranzactie complexa”, a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David si Baias.

Diversificarea serviciilor private de sanatate creeaza valoare in mod sustenabil si ne bucuram ca echipa noastra integrata de tranzactii si nucleul ei contribuie continuu, in ultimii 15 ani, la dezvoltarea acestui sector. Grupul Memorial si aceasta tranzactie vor contribui in particular la competitivitatea pietei relevante, prin infuzie de „know-how” si servicii de calitate superioara, toate in avantajul pacientilor din Romania. Felicitari echipei Memorial cu care am lucrat si care, dupa dezvoltarea rapida si convingatoare a business-ului, este extrem de implicata, determinata sa continue cu succes primul proiect achizitie in afara Turciei”, a declarat Dragos Atanasiu, Director Corporate Finance - M&A, PwC Romania.

Echipa  PwC Romania a fost formata din Cornelia Bumbacea, Partener Deals, Ruxandra Tarlescu, Partener Taxe, Dragos Atanasiu, Director Deals, Andreea Oprescu, Senior Manager deals, Claudiu Simionescu, Senior Manager Taxe, Madalin Manea, Manager Taxe, Anca Seinea, Senior Deals, Florin Moraru, Consultant Deals si Daniela Stancu, Consultant Deals.

Echipa D&B David si Baias a fost coordonata de Anda Rojanschi, Partener, si formata din Romana Petre, Avocat Senior Coordonator, Georgiana Balan, Avocat Senior Coordonator, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator,  si Alice Spridon, Avocat Senior.

Fondat in anul 2000, Memorial Healthcare detine 11 spitale, 2 centre medicale si 1 centru de wellness in mai multe orase din Turcia.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 152 de tari cu mai mult de 328.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

© 2022 PwC. Toate drepturile rezervate.

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocati in peste 90 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din 50 de avocati (dintre care 9 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL
foto
D&B DAVID SI BAIAS SCA