loader
2018, cel mai bun an post-criza pentru Ford Proleasing Motors: 981 de automobile comercializate si doua noi premii in portofoliu

2018, cel mai bun an post-criza pentru Ford Proleasing Motors: 981 de automobile comercializate si doua noi premii in portofoliu

Ford Proleasing Motors, desemnat „Cel mai performant dealer Transit Center” si recunoscut pentru excelenta in activitatea de service.

Grupul Proleasing Motors, de 4 ori castigator al titlului Chairman’s Award - cea mai inalta distinctie pentru dealerii din reteaua Ford si de doua ori Best BMW Dealer in Customer Care din Romania - in 2016 si 2017, incepe 2019 cu doua noi premii Ford – “Excelenta in activitatea de Service” si “Cel mai bun dealer Transit Center” si anunta cele mai bune performante inregistrate de divizia in cauza, din 2009 pana in prezent.

Infiintat in 2001, Ford Proleasing Motors este prima divizie auto din portofoliul Proleasing Motors, care astazi isi desfasoara activitatea printr-o retea de 3 centre integrate showroom-service, in judetele Prahova, Buzau si Dambovita.

Ford Proleasing Motors: 21% crestere fata de 2017. Ce a adus aceasta performanta?

Daca in 2017, Ford Proleasing Motors livra 809 unitati catre clienti persoane fizice si juridice, in 2018 performantele centrului au crescut cu 21%, la 981 de automobile comercializate. La aceasta crestere a contribuit si Programul Rabla, prin intermediul caruia s-au efectuat cu 65% mai multe vanzari.

“Aceste cifre sunt in acord cu noutatile pietei auto din Romania, care in 2018 a cunoscut o crestere de 22%. Pentru Ford Proleasing Motors, trendul vanzarilor comerciale s-a mentinut, o contributie avand-o ponderea mai mare din retail. Ca in fiecare an, prioritatea noastra a fost si este sa ne punem clientii pe primul plan”, declara George Stanciulescu, director de vanzari al diviziei.

Lider national in vanzarile de vehicule comerciale

Inceputul de an a adus celei mai vechi divizii din grupul Proleasing Motors doua noi premii, care atesta performanta si serviciile oferite clientilor. Astfel, Ford Proleasing Motors detine o cota de piata de 23.1% - in Prahova, aflata peste nivelul national de 16.9%. Aceasta a fost obtinuta cu ajutorul uneia dintre cele mai performante echipe de vanzari de vehicule comerciale din retea si recunoscuta oficial de Ford Romania ca “Cel mai performant dealer Transit Center” din tara.

Totodata, investitiile constante in echiparea atelierului Ford la cele mai inalte standarde, profesionalismul echipei tehnice, vanzarile de piese de schimb si accesorii, impreuna cu punerea in prim plan a calitatii serviciilor post-vanzare, au adus departamentului, in acelasi an, si premiul pentru “Excelenta in Service”.

“De 18 ani punem accentul pe calitatea serviciilor oferite clientilor nostri si pe construirea unor relatii de incredere si transparente cu acestia, care ii fac sa stie si sa simta ca sunt importanti pentru noi. Incepand cu programarile si terminand cu predarea fiecarui automobil, noi cream o legatura pe care o mentinem cu fiecare proprietar Ford in parte”, precizeaza George Stanciulescu.

Mai multe finantari pentru persoanele fizice. Ce preferinte au avut clientii in 2018

65% din vanzarile Ford Proleasing Motors au fost facute in zona de activitate – judetele Prahova, Buzau si Targoviste, iar 20% au fost efectuate in Bucuresti si Ilfov, gratie proximitatii si serviciilor de calitate oferite. Spre deosebire de anii trecuti, si finantarile pentru persoanele fizice au fost mai numeroase.

In 2018, vanzarile de autovehicule hibrid si mai prietenoase cu mediul au luat avant, in detrimentul celor diesel. Cifrele sunt in acord cu nivelul national, unde 60% din piata este ocupata de motorizarile pe benzina.

Clientii Ford Proleasing Motors au preferat si in 2018 modelele Ford Focus – 188 de unitati livrate, urmat de Ford EcoSport - 147 de livrari si Ford Kuga, cu 107 achizitii. Motorizarea preponderent aleasa a fost Ecoboost, de 1.0 benzina, produs fabricat in uzina de la Craiova.
In ceea ce priveste vanzarile de flote, si in 2018 modelul preferat de clientii persoane juridice a fost Ford Transit. Astfel, au fost livrate doua flote importante – una de 29 de unitati si alta de 32, impreuna cu cateva turisme.

Pentru 2019, estimam ca vanzarile sa se mentina pe un trend ascendent, de circa 10%, in acord cu piata nationala si conditiile socio-economice actuale. Cresterea va fi sustinuta si de noile lansari ale modelelor comerciale – noul Ford Ranger si noul Ford Transit, cat si de maturizarea autoturismelor lansate anul trecut, cum ar fi Ford EcoSport si Ford Focus”, mai precizeaza George Stanciulescu, director de vanzari Ford Proleasing Motors.

Si in acest an, compania are ca prioritate mentinerea unor standarde ridicate, impreuna cu plasarea clientilor pe primul plan si oferirea de servicii personalizate acestora.

Autori

foto
PROLEASING MOTORS SRL