loader
The executive search landscape - Challenges, Opportunities, and the Road Ahead

The executive search landscape - Challenges, Opportunities, and the Road Ahead

Interviu cu Ana Ber, Managing Director, Pendl & Piswanger InterSearch Romania

Q: Avand in vedere actualele provocari economice globale, inclusiv inflatia, perspectiva unei recesiuni sincronizate si tensiunile geopolitice, cum se adapteaza sectorul de cautare executiva pentru a naviga in aceste complexitati?

Mrs. Ana Ber: Lucrand in domeniul Cautarii Executive de multi ani, am norocul sa fiu in prima linie pentru a observa chiar si cele mai mici schimbari de pe piata, si as dori sa impartasesc cateva idei critice pentru conducerea de varf si proprietari.

In aceasta economie globala turbulenta, marcata de inflatie, potentiala recesiune sincronizata si neliniste geopolitica, sectorul de cautare executiva este esential in navigarea prin aceste complexitati. Cresterea Asiei este la cel mai scazut nivel din 1960, China se confrunta cu o decelerare economica in 2024, Europa se afla intr-o pozitie precara, in timp ce America de Nord este putin mai optimista, in ciuda tulburarilor recente din Israel. Instabilitatea geopolitica prezinta amenintari economice substantiale, influentand indirect industria noastra.

Acum, trecerea de la simpla ocupare a pozitiilor la atragerea strategica a talentului potrivit este imperativa. Noi recomandam utilizarea unor strategii inovatoare, bazate pe date si concentrarea pe brandingul angajatorului. Incurajam clientii sa prioritizeze dezvoltarea fortei lor de munca existente, concentrandu-se pe retentie si imbunatatirea abilitatilor, si promovarea din interior (chiar daca acest lucru ar putea parea contraintuitiv pentru noi).

Cu companiile prelungind perioadele de preaviz pentru a retine talentele de top, mentinerea angajamentului candidatilor este cruciala pentru o tranzitie fara probleme. Ceea ce ajuta este ca putem acoperi aceste perioade lungi de vacante de putere cu Manageri Interimi pana cand o plasare permanenta este pregatita.

Noi promovam maparea talentelor, alinierea abilitatilor interne cu obiectivele organizationale si asigurarea ca fiecare plasare este un fit strategic. Abordarea noastra include, de asemenea, sustinerea unei schimbari de perspectiva in recrutare si incurajarea luarii in considerare a candidatilor cu abilitati transferabile dincolo de experienta la nivelul conducerii executivului. Prevalenta muncii de la distanta a deschis usi pentru recrutare internationala, largindu-ne bazinul de talente si reteaua noastra globala, InterSearch, ne permite sa valorificam aceasta tendinta pentru un impact localizat cu o acoperire globala.

Aici puteti citi articolul complet cu Ana Ber, Managing Director, Pendl & Piswanger InterSearch Romania.

 

Gasiti interviul complet si in documentul de mai jos:

Autori

foto
DR. PENDL & DR. PISWANGER ROMANIA SRL