Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Disputele recente din tara vecina ne arata cat de valoroasa poate fi securitatea energetica | DoingBusiness.ro
loader
Disputele recente din tara vecina ne arata cat de valoroasa poate fi securitatea energetica

Disputele recente din tara vecina ne arata cat de valoroasa poate fi securitatea energetica

Companiile trebuie sa imbratiseze puternic schimbarea (pentru a avea succes in aceasta lume dinamica noua).

Q: OMV Petrom a inregistrat o crestere a profitului net de 22%, atingand un record de 4,82 miliarde RON in 2013; va rugam sa detaliati rezultatele inregistrate de companie in 2013, evenimentele principale care au marcat activitatea companiei anul trecut, precum si principalii factori motivatori ai activitatii OMV Petrom. 

 

Mariana Gheorghe: Performanta noastra financiara este rezultatul eforturilor depuse de-a lungul anilor - investitiile pe care le-am facut, sistemele pe care le-am pus la punct, structura si stilul nostru managerial. Rezultatele au fost de asemenea sustinute de contextul din pietele internationale, cu preturile petrolului mentinandu-se in continuare peste valoarea de 100 USD/bbl. Aceasta ne-a ajutat sa generam un venit aditional pentru a sustine planurile noastre de investitii ambitioase. Daca totul decurge bine, OMV Petrom va continua sa investeasca aproximativ intre 1 - 1,2 miliarde de euro in fiecare an in perioada 2013 - 2015. 2013 a fost un an foarte important pentru noi. Am reusit sa stabilizam productia de petrol si gaze din Romania, ceea ce reprezinta o piatra de hotar pentru companie. Nu stiu daca stiati acest lucru, dar Romania este unul dintre cei mai vechi producatori de petrol din lume si folosim in prezent aceleasi zacaminte care produc petrol de 50 de ani sau chiar mai mult. Acest lucru are numeroase consecinte operationale si financiare. Vorbim aici despre rezervoare care sunt aproape epuizate si costurile si investitiile necesare pentru extragerea ultimelor resurse de petrol sunt destul de semnificative. De asemenea, exista ceea ce numim declinul natural al productiei. Daca nu faceam nimic, productia din zacamintele folosite in prezent ar fi scazut cu 10% - 12% in fiecare an. Dar anul trecut, pentru prima data de la privatizare, am reusit sa oprim acest declin, ceea ce inseamna ca masurile si investitiile pe care le-am facut pana in prezent au inceput sa dea rezultate si avem timp in plus pentru a descoperi si dezvolta noi zacaminte.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
OMV PETROM SA
   Update cookies preferences