loader
Transformarea digitala este o prioritate doar pentru 31% dintre companiile din sectorul minier si al prelucrarii metalelor

Transformarea digitala este o prioritate doar pentru 31% dintre companiile din sectorul minier si al prelucrarii metalelor

Transformarea digitala a sectorului minier si al prelucrarii metalelor va fi esentiala pentru cresterea productivitatii si a marjei de profit din industrie, conform raportului EY The digital disconnect: problem or pathway?

In prezent, ritmul progresului digital este complet desincronizat cu cel al oportunitatilor aparute pentru multe dintre companiile din aceasta industrie, se arata in raport. Doar 31% dintre cei 700 de respondenti din cadrul sectorului spun ca transformarea digitala ocupa primele pozitii pe agenda organizatiei lor, in timp ce 15% declara ca nu este o prioritate.

 

Paul Mitchell, EY Global Mining & Metals Advisory Leader, spune:

"Productivitatea ramane principalul risc operational cu care se confrunta sectorul, iar companiile stiu ca reducerea costurilor traditionale nu este suficienta pentru depasirea acestei provocari. Adoptarea noilor tehnologii digitale este cruciala pentru imbunatatirea productivitatii si a rezultatelor comerciale."

 

Sectorul minier si al prelucrarii metalelor are o lunga istorie in adoptarea noilor tehnologii, incluzand aici sisteme de control uzina, tehnologii GPS, stocare de date si depozitare automata de produse. Cu toate acestea, multe companii din sector se confrunta cu mari provocari in cadrul procesului de punere in practica a transformarii digitale, pe termen lung.

 

Conceptul mineritului digital nu este nou, in ciuda reputatiei sectorului de a fi in urma fata de alte sectoare in termeni de adoptare a mediului digital. Companiile au profitat rapid de progresele tehnologice in trecut. Cu toate acestea, exista o discrepanta intre potentialul transformarii digitale si istoricul sarac in implementari de succes.

 

In principal, doua elemente genereaza aceasta deconectare dintre viziunea companiilor de a deveni digitale  si capacitatea de a realiza acest lucru: teama ca noul model de afaceri nu este unul eficient si va avea costuri ascunse si lipsa know-how-ului in ceea ce priveste implementarea.

 

Mitchell adauga: "Companiile devin nelinistite cand vine vorba de investitii in mediul digital. Multe au inregistrat in trecut mai multe esecuri si nu mai sunt dispuse sa mearga pe acelasi drum. Multe nu au o viziune clara legata de capabilitatile lor curente sau de ceea ce vor sa obtina in viitor. Depasirea acestei situatii este cheia succesului. Iar pe drumul cel bun se afla acele companii miniere care lucreaza la definirea viitorului lor digital. Cei care nu profita de avantajele progreselor digitale sunt cei care isi pun viitorul in pericol.”

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL