loader
Studiu Up Romania si eJobs: 93% dintre angajati si 86% dintre angajatori vor redefinirea muncii

Studiu Up Romania si eJobs: 93% dintre angajati si 86% dintre angajatori vor redefinirea muncii

Angajatii isi doresc mai mult respect din partea angajatorului, cresterea beneficiilor extrasalariale si a pachetului salarial, transparenta si libertate in alegerea beneficiilor si a mediului de lucru

Intr-un peisaj profesional in continua schimbare, Up Romania si eJobs aduc in atentie rezultatele unui studiu amplu privind perceptiile si nevoile angajatilor si angajatorilor in ceea ce priveste mediul de lucru din Romania. In egala masura, atat angajatorii cat si angajatii intervievati cred in necesitatea redefinirii muncii. Peste 86% dintre angajatori si mai mult de 93% dintre angajati sunt de acord ca este necesara o revizuire a modului in care este perceput si gestionat locul de munca.

Atunci cand vine vorba de provocarile pe care le au la locul de munca, peste 50% dintre angajatii intervievati cred ca nu au parte de suficiente oportunitati de dezvoltare si sunt nemultumiti de salariul pe care il primesc. Aproape 48% dintre angajatii care au raspuns studiului cred ca au prea multe sarcini de care se ocupa si peste 38% sunt nemultumiti de pachetul de beneficii extra-salariale pe care il primesc. De altfel, modul in care oamenii se raporteaza la locul de munca tine si de beneficiile oferite de angajator.

Credem cu tarie ca este nevoie de o abordare proactiva in redefinirea muncii, astfel incat sa promovam un mediu de lucru sanatos. Nu toate locurile de munca sunt la fel, in unele oamenii infloresc si obtin rezultatele, iar in altele doar ”rezista”. Pentru a creste performanta business-urilor este esential sa crestem performanta oamenilor. Este momentul sa ne axam mai mult pe nevoile oamenilor, sa cultivam o cultura a aprecierii, a incurajarii pentru a fi relevanti intr-un context cu atat de multe provocari. Cata vreme angajatorul este atent ca nevoile angajatului sa fie vazute si auzite, la fel si angajatorul va fi mai atent la nevoile si obiectivele companiei. De aceea e important sa customizam beneficiile si sa oferim ce este mai bun oamenilor, pentru ca si ei la randul lor sa dea ce este mai bun din ei.”, a declarat Loredana Vatavoiu, Marketing & PR Director Up Romania.

Cardul de masa, abonamentul medical privat, munca remote, programul flexibil si cardul cadou sunt printre cele mai acordate extra-beneficii intervievatilor. Insa, rezultatele aceluiasi studiu arata ca angajatii si-ar dori si alte beneficii, printre acestea fiind: tichetele de vacanta, al 13-lea salariu, asigurare de sanatate extinsa, teambuilding-uri, prima pentru performanta, decontarea cheltuielor de transport, abonament la biblioteca, cursuri de dezvoltare profesionala sau plata gradinitei copilului.

In ultimii ani, de cand piata beneficiilor extrasalariale s-a diversificat considerabil, candidatii au inceput sa fie mult mai atenti la componenta pachetelor primite de la angajatori. Ideea de personalizare este cheia si dincolo de tichetele de masa, abonamentele medicale sau cele la sala de sport, isi fac tot mai des aparitia beneficii care sa raspunda exact acelor nevoi pe care angajatii le mentioneaza in discutiile cu managerii sau in chestionarele anuale de masurare a satisfactiei la nivelul echipelor. Este insa clar faptul ca putini sunt astazi angajatorii care pot ramane competitivi in ochii candidatilor si angajatilor in absenta unui pachet consistent de beneficii extrasalariale.”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing eJobs.

Comparand perceptiile angajatorilor cu cele ale angajatilor, studiul prezinta diferente semnificative in privinta modului in care este perceput mediul de lucru. 41% dintre angajatori spun ca in compania lor, oamenii simt ca accentul este pus pe starea lor de bine, insa la polul opus, cu acelasi procentaj de 41%, se afla angajatii care nu simt acest lucru.

Intrebati despre ce cred ca ar trebui schimbat pentru a redefini munca, printre raspunsurile angajatilor s-au regasit: nevoia de mai mult respect din partea angajatorului, cresterea beneficiilor extrasalariale si a pachetului salarial, transparenta in proiecte si obiective, precum si nevoia de libertate in alegerea beneficiilor si a mediului de lucru.

Despre Grupul Up:

Grupul Up este un grup international si solid. Prezent in peste 30 de tari, Grupul Up isi adapteaza expertiza la specificul local. Zi de zi este alaturi de 29 de milioane de persoane din intreaga lume, prin zeci de marci de produse si servicii.

www.up.coop

Despre Up Romania:

Up Romania face parte din Grupul Up, deserveste peste 25.000 de clienti si peste 800.000 de beneficiari. Cu o prezenta de peste 20 de ani in Romania, compania ofera diverse instrumente de motivare si solutii financiare avantajoase pentru performanta businessului companiilor, printre care se numara produse si servicii pentru salariati, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, solutii digitale interactive de incentivare si recompensare STIM Online, servicii dedicate comerciantilor, precum si solutii personalizate pentru modernizarea sectorului de actiune sociala.

Up MultiBeneficii este solutia Up Romania dedicata companiilor, ce ofera gestionarea eficienta a beneficiilor extrasalariale puse la dispozitia angajatilor. Platforma Up MultiBeneficii prezinta un pachet atractiv de beneficii si oferte speciale ce pot fi alese chiar de catre angajat in functie de nevoile sale, generand un avantaj competitiv pe piata pentru angajator, iar pentru angajat, autonomie si flexibilitate. 

Prin intermediul campaniei „Redefinim Munca”, Up Romania isi propune sa schimbe perspectiva asupra muncii, aducand schimbari semnificative in abordarea acesteia.

Up Romania este certificata Great Place to Work, al doilea an consecutiv in 2023.

Mai multe detalii pe www.upromania.ro.

Aplicatia Up Mobil poate fi descarcata de pe App Store, Google Play sau Huawei AppGallery.

Despre eJobs:

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu +5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

Autori

foto
UP ROMANIA SRL
foto
EJOBS GROUP SRL