loader
Sondajul Deloitte Global CIO 2018: Privind dincolo de epoca digital

Sondajul Deloitte Global CIO 2018: Privind dincolo de epoca digital

Aproximativ 10% dintre organizatiile intervievate se pozitioneaza ca facand parte din avangarda digitala.

In epoca digitala, tehnologia a devenit din ce in ce mai mult un motor principal al transformarii si al dezvoltarii afacerii.

Pe masura ce ne uitam la viitor, multe organizatii de succes – precum si Chief Information Officer din aceste companii - adopta o mentalitate bazata pe tehnologie care sa conduca transformarea si cresterea organizatiilor, precum si veniturile acestora, in era digitala.

Principalele concluzii ale studiului:

- Aproximativ 10% dintre organizatiile intervievate se pozitioneaza ca facand parte din avangarda digitala - organizatii lideri de piata care combina o strategie digitala coerenta cu o abordare IT.

- Rolul unui CIO este apreciat mai putin pentru valorile traditionale, cum ar fi rezolvarea problemelor complexe sau ambitia de a reusi, si mai mult pentru capacitatea de a produce schimbari organizationale de mare amploare, cu echipe performante, orientate spre rezultate.

- Digitalizarea este perceputa de aproape toate organizatiile ca o prioritate strategica, desi semnificatia ei este vaga si poate diferi in randul organizatiilor.

- Automatizarea si transformarea proceselor, precum si experienta clientilor, reprezinta principalele arii de interes din domeniul digital.

- Cele mai urmarite tehnologii emergente sunt inteligenta artificiala, machine learning, internet of things si automatizarea proceselor prin robotizare (Robotic Process Automation).

 

Pentru mai multe detalii, puteti accesa raportul aici.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL