loader
Renault Group isi revizuieste in crestere perspectivele financiare pentru 2023

Renault Group isi revizuieste in crestere perspectivele financiare pentru 2023

Aceasta imbunatatire este determinata in principal de calitatea mixului de vanzari datorat succesului noilor lansari si politicii comerciale centrate pe valoare

Avand in vedere nivelul actual de performanta, care este peste asteptarile initiale, Renault Group isi imbunatateste perspectivele financiare pentru intregul an 2023 si se asteapta la:

o marja operationala a Grupului intre 7% si 8% (vs. mai mare sau egala cu 6% in estimarea initiala)

un free cash flow operational din Perimetrul Autovehicule mai mare sau egal cu 2,5 miliarde de euro (comparativ cu 2 miliarde de euro anterior)

Aceasta imbunatatire este determinata in principal de calitatea mixului de vanzari datorat succesului noilor noastre lansari si politicii comerciale centrate pe valoare.

Renault Group se asteapta pentru prima jumatate a anului 2023 la:

− o marja operationala a Grupului de peste 7%

un free cash flow operational din Perimetrul Autovehicule de aproximativ 1,5 miliarde EUR (inclusiv 600 milioane EUR din dividende Mobilize Financial Services)

«Renault Group atinge niveluri record de performanta. Aceste rezultate sunt consecinta unei strategii centrate pe valoare si a unui angajament neclintit al echipelor, in ultimii 3 ani, fata de planul strategic Renaulution care transforma in profunzime Grupul. Astfel, Renault Group isi imbunatateste perspectivele financiare pentru acest an, gratie eforturilor continue de reducere a costurilor si ofensivei de produse fara precedent in istoria sa. Aceasta ofensiva de produse, pentru toate marcile noastre, abia a inceput si va imbunatati si mai mult performanta Grupului, conducand in acelasi timp o transformare unica pentru a deveni urmatoarea generatie de companie auto. » a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group

Renault Group va publica rezultatele semestriale pe 27 iulie 2023.

Despre Renault Group

Renault Group se afla in avangarda unei mobilitati care se reinventeaza. Avand o expertiza unica in domeniul electrificarii si beneficiind de alianta sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazeaza pe complementaritatea celor patru marci ale sale – Renault, Dacia, Alpine si Mobilize, si propune clientilor sai solutii de mobilitate durabile si inovatoare. Prezent in peste 130 de tari si avand peste 111.000 de salariati, Grupul  a vandut 2,1 milioane de vehicule in 2022. Obiectivul sau este cel al unei mobilitati care sa ii apropie pe oameni. Pregatit oricand sa faca fata provocarilor, atat pe sosea, cat si in competitie, Grupul este angajat intr-o transformare ambitioasa si generatoare de valoare. Aceasta este centrata asupra dezvoltarii de tehnologii si de servicii inedite, precum si a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului inconjurator, Renault Group are ambitia de a ajunge la emisii zero de CO2 in Europa in 2040.

https://www.renaultgroup.com/

Autori