loader
MetaWealth inchide prin tokenizare o tranzactie imobiliara de 3,6 milioane USD in Marbella

MetaWealth inchide prin tokenizare o tranzactie imobiliara de 3,6 milioane USD in Marbella

Tranzactia a atras cerere fara precedent din partea romanilor, care reprezinta aproape 60% dintre investitorii ce au cumparat o proprietate de lux in Costa del Sol

MetaWealth, startup-ul fintech cu o prezenta puternica in Bucuresti, Marbella si Dublin, a atras o suma record de 1,2 milioane USD, alte 2,4 milioane USD urmand sa fie platite in doi ani, si a inchis cel mai recent activ din Spania inainte de termen, pe fondul interesului ridicat din partea investitorilor de retail si, mai ales, a cererii fara precedent din partea investitorilor romani.

De departe cea mai mare tranzactie imobiliara tokenizata din Spania (prin comparatie, o a doua tranzactie anuntata public s-a incheiat pentru doar 65.000 USD), activul MetaWealth a atras in jur de 190 de investitori individuali din intreaga lume, aproximativ 60% dintre ei din Romania.

Nu am cunostinta de vreo alta tranzactie imobiliara similara, in care atat de multe persoane din Romania sa investeasca laolalta intr-o afacere imobiliara premium”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth. „Spania este una dintre cele mai mature si mai profitabile piete imobiliare din lume si peste 100 de romani, impreuna cu persoane din tari precum Tarile de Jos, Elvetia si Suedia, tocmai au cumparat o proprietate de lux in Costa del Sol, fara sa fie nevoiti sa paraseasca tara, sa isi deschida un cont bancar in strainatate sau sa vorbeasca limba spaniola. Este o mica demonstratie despre ce inseamna viitorul industriei imobiliare, in care barierele geografice sunt inlaturate, iar oamenii au sanse egale atunci cand vine vorba de investitii”.

Managing Director Richard McLaughlin-Duane adauga: „Am fost placut surprinsi de acest succes, avand in vedere ca am lansat al patrulea activ (si primul nostru activ din Spania) in urma cu doar 2 luni. Am observat, de asemenea, un procent semnificativ de investitori noi care s-au alaturat platformei noastre (aproximativ 30% dintre investitorii in cel mai recent activ). Acest lucru demonstreaza ca investitorii apreciaza valoarea pe care o oferim si rezultatele pe care le-am generat pana acum. Am inchis primul nostru activ in urma cu 10 luni si, de atunci, am distribuit investitorilor din 25 de tari peste 160.000 USD reprezentand venituri din chirii. Aplicatia MetaWealth, descarcata de peste 30.000 de ori, primeste recenzii excelente de la utilizatori si investitori. Pana acum, avem peste 10.000 de conturi active. Aceste cifre, realizate intr-un timp atat de scurt, confirma faptul ca MetaWealth revolutioneaza cu adevarat lumea investitionala conventionala. Oferim o experienta facila si profituri atractive intr-un cadru transfrontalier. Sunt increzator ca acest ritm de crestere va accelera, pe masura ce vom deschide noi piete pentru investitorii nostri”.

Fintech-ul cauta in mod activ noi oportunitati de investitii, cu valori intre 3 si 5 milioane USD, si intentioneaza sa listeze noi active imobiliare din Spania in urmatoarele saptamani. In vizor este si Atena, o alta piata ce atrage interes international substantial, primul activ fiind estimat sa fie listat pe platforma in a doua parte a acestui an.

MetaWealth isi propune sa revolutioneze industria imobiliara si sa puna in legatura vanzatorii cu cumparatorii si investitorii din intreaga lume, cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, a expertizei globale in domeniul imobiliar si a intelegerii de neegalat a pietei.

De la lansarea sa in martie anul trecut, platforma revolutionara de investitii a vandut apartamente tokenizate in valoare de peste 7,4 milioane USD. Conform evaluarilor independente realizate de Colliers International, activele prezente in aplicatia MetaWealth pot genera o rentabilitate estimata a investitiilor (ROI) de la 76% la 85% pe o perioada de 5 ani.

Florin Nistor, un profesionist cu experienta in domeniul imobiliar, spune. „Cand MetaWealth s-a lansat, am fost intrigat, dar nu in totalitate convins - nu de conceptul in sine, ci din cauza aspectelor tehnice. Nu toate start-up-urile fintech sunt capabile sa isi respecte promisiunea. Dupa mai putin de un an, sunt un investitor multumit si un ambasador MetaWealth. Am investit in toate activele de pe platforma, ceea ce poate fi considerata o decizie indrazneata, pe de o parte, dar care imi genereaza, pe de alta parte, un venit pasiv proportional si stabil. Timpul va dovedi daca am luat decizia corecta in aceasta noua era a imobiliarelor promovata de MetaWealth”.

Despre MetaWealth™

MetaWealth™ este o platforma web3 de investitii ce conecteaza vanzatorii si cumparatorii de bunuri imobiliare, disponibila prin Apple App Store si Google Play Store. Utilizatorii pot sa investeasca in fractiuni de active imobiliare si in alte active valoroase, obtinand profit atat din veniturile recurente din chirii, cat si din aprecierea activelor.

Echipa MetaWealth™ este formata din peste 25 de programatori cu inalta calificare, experti in domeniul imobiliar si profesionisti in business, pe langa echipa principala de co-fondatori si consultanti.

Dincolo de beneficiile financiare pentru utilizatorii sai, MetaWealth™ crede in valoarea unei educatii financiare mai bune pentru toata lumea si doreste sa construiasca o comunitate de potentiali investitori si/sau oameni care vor sa isi gestioneze mai bine finantele, construind un viitor solid. Continutul educational va fi unul dintre pilonii acestei comunitati si va fi actualizat in mod constant.

Mai multe detalii la https://www.metawealth.co/.