loader
Johnson & Johnson anunta un candidat principal pentru vaccinul COVID-19

Johnson & Johnson anunta un candidat principal pentru vaccinul COVID-19

Un parteneriat de referinta cu Departamentul de Sanatate si Servicii Umane al SUA si angajamentul de a asigura un miliard de vaccinuri global pentru combaterea de urgenta a pandemiei

Johnson & Johnson si BARDA se angajeaza sa investeasca impreuna peste 1 miliard de dolari in cercetarea si dezvoltarea vaccinului pentru noul coronavirus; Compania estimeaza initierea studiilor clinice de faza 1 pentru vaccinul candidat cel tarziu in septembrie 2020.

Johnson & Johnson va crea noi unitati de productie a vaccinului in SUA si site-uri complementare in alte tari pentru a incepe productia la risc si pentru a asigura in acest fel furnizarea globala de vaccin.

Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) (Compania) a anuntat selectarea unui candidat pentru vaccinul COVID-19, in urma unui proces de identificare inceput in ianuarie 2020; o extindere semnificativa a parteneriatului deja existent intre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson si Autoritatea de Cercetare si Dezvoltare Biomedicala Avansata (BARDA); si cresterea rapida a capacitatilor de productie ale Companiei cu obiectivul de a furniza global peste un miliard de doze de vaccin. Compania se asteapta sa initieze studiile clinice umane pentru acest vaccin pana in septembrie 2020 si anticipeaza ca primele loturi de vaccin COVID-19 ar putea fi disponibile pentru aprobarea accelerata de punere pe piata la inceputul lui 2021, proces semnificativ accelerat fata de termenele obisnuite de dezvoltare ale unui vaccin.

Printr-un nou parteneriat de referinta, BARDA, care face parte din Biroul Secretarului Adjunct pentru Pregatire si Raspuns (ASPR) a Departamentului de Sanatate si Servicii Umane al Statelor Unite, si Johnson & Johnson si-au luat angajamentul sa investeasca impreuna peste 1 miliard de dolari americani in co-finantarea cercetarii, dezvoltarii si testarii clinice a vaccinului. In sustinerea acestor eforturi, Johnson & Johnson va folosi platformele sale deja validate pentru vaccinuri si resursele aferente, inclusiv personalul si infrastructura globala, in functie de necesitati. Separat, BARDA si Compania au asigurat finantare suplimentara pentru sustinerea intensificarii demersurilor de a identifica potentiale tratamente antivirale impotriva noului coronavirus.

Ca parte a angajamentului sau, Johnson & Johnson va extinde si capacitatile de productie globale ale Companiei, inclusiv printr-o unitate noua de productie a vaccinului in SUA si extinderea unitatilor sale din alte tari. Suplimentarea capacitatii va facilita productia rapida a unui vaccin si va permite furnizarea a peste un miliard de doze de vaccin eficient si cu profil favorabil de siguranta, la nivel global. Compania intentioneaza sa inceapa productia la risc si isi ia angajamentul de a oferi publicului un vaccin accesibil, in conditii non-profit, pentru folosire in regim de urgenta in timpul pandemiei.

Alex Gorsky, Presedinte si Chief Executive Officer al Johnson & Johnson, a declarat ca „Lumea se confrunta cu o criza de sanatate publica, iar noi suntem determinati sa ne aducem aportul la productia unui potential vaccin COVID-19, disponibil si accesibil global cat de repede cu putinta. In calitate de cea mai mare companie multinationala din domeniul sanatatii, consideram ca avem o responsabilitate profunda sa imbunatatim sanatatea oamenilor din intreaga lume, in fiecare zi. Johnson & Johnson are avantajul unui mix alcatuit din expertiza stiintifica, extinderea operatiunilor si capacitatea financiara pentru a ne uni resursele in colaborarea cu alte entitati, pentru a accelera lupta impotriva acestei pandemii.”

Paul Stoffels, M.D., Vice Presedinte al Comitetului Executiv si Presedinte al Comitetului Stiintific Johnson & Johnson, completeaza: „Apreciem foarte mult increderea si sprijinul guvernului SUA acordate eforturilor noastre de cercetare si dezvoltare. Echipa globala de experti Johnson & Johnson a accelerat procesele de cercetare si dezvoltare la niveluri fara precedent, iar echipele noastre lucreaza neincetat alaturi de BARDA, parteneri stiintifici si autoritati globale din domeniul sanatatii. Suntem mandri ca am identificat un vaccin candidat, pe baza muncii incepute inca din luna ianuarie 2020. Avansam accelerat catre studiile de faza 1 umane programate cel tarziu pentru septembrie 2020. Cu sprijinul capacitatii de productie globale pe care o dezvoltam in paralel cu aceasta testare, ne asteptam ca vaccinul sa fie gata de folosire in regim de urgenta la inceputul lui 2021.”

Candidatul principal pentru vaccinul COVID-19 al Johnson & Johnson

Johnson & Johnson a initiat eforturile de cercetare a diferitelor potentiale vaccinuri candidate in luna ianuarie 2020, de indata ce secventa noului coronavirus (COVID-19) a devenit disponibila. Echipe de cercetare din cadrul Janssen, in colaborare cu Centrul Medical Beth Israel Deaconess, parte a Scolii de Medicina Harvard, au realizat si testat mai multi candidati pentru vaccin folosind tehnologia AdVac® Janssen.

Prin colaborari cu oameni de stiinta din cadrul mai multor institutii academice, variante diferite de vaccin au fost apoi testate pentru a le identifica pe cele cu potentialul cel mai bun in generarea unui raspuns imun in cadrul testelor preclinice.

In urma acestui demers, Johnson & Johnson a identificat un candidat principal pentru vaccinul COVID-19 (cu doua variante de rezerva), ceea ce duce la primele etape de productie. Cu un parcurs accelerat, Compania si-a propus sa initieze studiul de faza 1 in luna septembrie 2020, iar datele clinice privind siguranta si eficacitatea acestuia se estimeaza a fi disponibile pana la sfarsitul anului. Acest proces ar permite o disponibilitate a vaccinului pentru folosire in regim de urgenta la inceputul lui 2021. Pentru comparatie, procesul obisnuit de dezvoltare a unui vaccin presupune un numar de stadii diferite de cercetare, pe o perioada de 5-7 ani, inainte ca un candidat sa fie abia luat in considerare pentru aprobare.

De peste 20 de ani, Johnson & Johnson a investit miliarde de dolari in capacitatea sa de cercetare si dezvoltare a vaccinurilor si medicamentelor antivirale. Programul vaccinului COVID-19 utilizeaza tehnologiile Janssen deja validate, AdVac® si PER.C6®, cu ajutorul carora se pot dezvolta rapid noi vaccinuri candidate si scala productia candidatului optim pentru vaccin. Aceeasi tehnologie a fost folosita si pentru dezvoltarea si fabricarea vaccinului Companiei impotriva Ebola si in dezvoltarea candidatilor pentru vaccinuri impotriva Zika, RSV si HIV care, acum, sunt in Faza 2 sau Faza 3 a dezvoltarii clinice.

Extinderea cercetarii antivirale

In completarea eforturilor de dezvoltare a unui vaccin, BARDA si Johnson & Johnson au extins parteneriatul comun si in directia accelerarii activitatii Janssen de analiza a bazelor de date de compusi, inclusiv a compusilor detinuti de alte companii farmaceutice. Compania are ca scop identificarea unor potentiale tratamente impotriva infectiei cu noul coronavirus. Johnson & Johnson si BARDA finanteaza impreuna acest parteneriat. Aceste eforturi de analiza sunt realizate in parteneriat cu Institutul Rega de Cercetare Medicala (KU Leuven/Universitatea Leuven), din Belgia.

Dupa cum s-a anuntat in februarie 2020, Compania si BARDA au lucrat indeaproape cu partenerii nostri globali pentru analizarea bazei Janssen de molecule antivirale cu scopul de a accelera descoperirea unor potentiale tratamente pentru COVID-19.

COVID-19 apartine unei grupe de virusi denumita coronavirusi care ataca sistemul respirator. Momentan nu exista niciun vaccin, terapie sau tratament aprobate pentru COVID-19.

Pentru mai multe informatii referitoare la raspunsul Johnson & Johnson in combaterea pandemiei, vizitati: www.jnj.com/coronavirus.

Despre Johnson & Johnson

In cadrul Johnson & Johnson, credem ca o sanatate buna sta la baza vietilor vibrante, a comunitatilor prospere si a progresului. De aceea, de mai bine de 130 de ani, am depus toate eforturile pentru a mentine sanatatea oamenilor, la orice varsta si in orice etapa a vietii. Azi, in calitate de cea mai mare si mai extinsa companie din lume dedicata ingrijirii sanatatii, ne intarim angajamentul de a ne folosi aceasta dimensiune in slujba binelui. Facem eforturi sa imbunatatim accesul si accesibilitatea, sa cream comunitati mai sanatoase si sa oferim posibilitatea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla, sa aiba o buna sanatate mintala, un corp sanatos si sa beneficieze de un mediu inconjurator sanatos. Cu pasiune, stiinta si prin inovatie ne propunem sa schimbam profund traiectoria sanatatii pentru umanitate. Aflati mai multe pe www.jnj.com. Urmariti-ne pe @JNJNews.

Despre Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson

In cadrul Janssen, lucram pentru a crea un viitor in care afectiunile sunt de domeniul trecutului. Noi suntem Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson si ne concentram activitatea pentru a transforma aceasta perspectiva in realitate pentru pacientii din intreaga lume. Luptam impotriva bolilor prin stiinta, imbunatatim accesul prin mecanisme inovatoare si vindecam lipsa de speranta prin pasiune. Activitatea noastra este dedicata acelor domenii medicale in care putem face cea mai mare diferenta: oncologie, neurostiinte, imunologie, boli infectioase si vaccinuri, boli cardiovasculare si de metabolism si hipertensiune pulmonara. Pentru mai multe informatii, vizitati www.janssen.com. Urmariti-ne si pe @JanssenGlobal.

Precautii cu privire la declaratiile anticipative

Aceast comunicat de presa contine „declaratii anticipative”, asa cum sunt definite in Legea privind reforma in privinta litigiilor privind valorile mobiliare din 1995 privind dezvoltarea potentialelor scheme de prevenire si tratament pentru COVID-19. Cititorul este avertizat sa nu se bazeze pe aceste declaratii anticipative. Aceste declaratii se bazeaza pe asteptarile actuale cu privire la evenimentele viitoare. Daca presupunerile de baza se dovedesc inexacte si daca riscurile cunoscute sau necunoscute sau incertitudinile se materializeaza, rezultatele reale ar putea varia semnificativ de la asteptarile si proiectiile Janssen, parte a grupului de Companii Farmaceutice si/ sau Johnson & Johnson. Riscurile si incertitudinile includ, dar nu sunt limitate la: provocari si incertitudini inerente cercetarii si dezvoltarii produselor, inclusiv incertitudinea succesului clinic si obtinerea aprobarilor de reglementare; incertitudinea succesului comercial; dificultati de productie si intarzieri; concurenta, inclusiv dezvoltari tehnologice, produse noi si brevete obtinute de competitori; provocari referitoare la  brevete; si tendintele de reducere a costurilor pentru ingrijirea sanatatii. O lista suplimentara si descrieri ale acestor riscuri, incertitudini si alti factori pot fi gasite in Raportul Anual al Johnson & Johnson privind formularul 10-K pentru anul fiscal incheiat pe 29 decembrie 2019, inclusiv in sectiunile „Nota de precautie cu privire la declaratiile anticipative.” Si „ Punctul 1A. Factorii de Risc,” si in cel mai recent Raport Trimestrial al companiei depus in baza Formularul 10-Q si inregistrarile ulterioare ale companiei la Securities and Exchange Commission. Copii ale acestor depuneri sunt disponibile online la www.sec.gov, www.jnj.com sau la cerere de la Johnson & Johnson. Niciuna dintre Companiile Farmaceutice Janssen sau Johnson & Johnson nu se angajeaza sa actualizeze nicio declaratie anticipativa ca urmare a unor noi informatii sau evenimente viitoare sau dezvoltari.

Autori

foto
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA SRL