loader
Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat MAS in achizitia Militari Shopping Center

Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat MAS in achizitia Militari Shopping Center

Deloitte Romania si Reff si Asociatii, membra Deloitte Legal in Romania, au asistat MAS Real Estate (prin intermediul unei subsidiare a PKM Investments S.á.r.l.) in achizitia Militari Shopping Center de la Atrium European Real Estate.

Achizitia a fost incheiata sub forma unui parteneriat pe termen lung prin care MAS si Prime Kapital isi asuma investitii.

 

Reff & Asociatii a fost constant implicata in toate etapele tranzactiei, de la due diligence, structurare si negociere pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Proiectul a fost condus de Irina Dimitriu, Associate Partner la Reff & Asociatii si coordonator al practicii de real estate, si coordonat de Simona Iacob, Managing Associate si Ioana Georgescu, Senior Associate.

 

Jonathan Knight, Chief Investment Officer al MAS REI a spus: “Am fost deosebit de incantat sa lucrez cu echipa Reff & Asociatii in aceasta tranzactie complexa. Implicarea echipei in finalizarea tranzactiei a reprezentat o parte importanta in succesul proiectului. Accesul la reteaua extinsa a Deloitte a reprezentat de asemenea un beneficiu”.

 

La randul sau, Irina Dimitriu a spus: “Proiectul a fost complex si solicitant, cu negocieri care s-au intins pe o perioada de cateva luni si au implicat majoritatea ariilor de practica ale Reff & Asociatii, precum si echipele de consultanti fiscali si financiari ai Deloitte Romania si Olanda. Suntem mandri ca am oferit sprijin clientului in ceea ce estimam ca va fi una din cele mai mari tranzactii ale anului”.

 

Echipa Deloitte Romania care a oferit servicii de due diligence financiar a fost coordonata de Radu Dumitrescu, Partener servicii suport in tranzactii, care i-a avut alaturi pe Vlad Balan, Bogdan Mazilu, Atena Mituca, Miruna Ciocea si Silviu Antonescu.

 

“Timpul a fost crucial in cadrul acestei tranzactii si cred ca echipa noastra de specialisti experimentati in domeniul imobiliar a demonstrat angajament si eficienta in ce priveste modalitatea de structurare a tranzactiei”, a spus Radu Dumitrescu.

 

Infiintata in 2008, MAS a construit, prin intermediul achizitiilor si dezvoltarii, un portofoliu de retail, office, industrial, logistica si proprietati in industria hoteliera de inalta calitate in Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Elvetia si Romania. Proprietatile aflate in portofoliul grupului au la baza chiriasi cu reputatie solida.

 

MAS are ca obiectiv extinderea in tarile cu economii emergente din Europa Centrala si de Est. In vederea exinderii, grupul a incheiat un parteneriat pe termen lung cu Prime Kapital, o echipa de management cu o experienta de exceptie in dezvoltare, investitii si finantare pe aceste piete. In ultimele 18 luni, prin intermediul acestui joint venture a fost achizitionat un centru comercial in Polonia si doua centre comerciale in Bulgaria, ca parte a expansiunii pe pietele din Europa Centrala si de Est.

 

De peste 25 de ani, Deloitte Romania se afla in centrul lumii afacerilor, oferind clientilor servicii de calitate prin intermediul cunostintelor, inovatiei si experientei profesionistilor sai. Deloitte furnizeaza servicii de audit, taxe si consultanta clientilor din sectorul public si privat, de la IMM-uri la companii multinationale din industrii variate. Cu peste 1100 de angajati in Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, Deloitte ofera solutii inteligente, practice si inovatoare, care permit clientilor sa abordeze provocarile din afaceri.

 

Cu o echipa de 73 de avocati, Reff & Asociatii este una dintre cele mai mari societati de avocati din Romania si una dintre cele mai active in asistarea clientilor in tranzactii complexe de fuziuni si achizitii, drept imobiliar, finantari bancare si tranzactii cu portofolii de credite.
 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL