loader
Comunicat de presa: Topul celor mai transparente domenii in privinta salariilor

Comunicat de presa: Topul celor mai transparente domenii in privinta salariilor

Trei sferturi dintre joburile cu salariul afisat apartin angajatorilor din turism / HoReCa, retail, servicii, transport / logistica si constructii

Din cele 25.000 de joburi disponibile in acest moment pe eJobs.ro, aproape 9.000 au salariul afisat in anuntul de angajare, angajatorii optand sa ofere informatii fie despre salariul concret pe care il ofera, fie un plafon salarial in care fluctuatiile depind de nivelul de experienta si competentele punctuale pe care le au candidatii. Desi Comisia Europeana a aprobat anul trecut directiva care va obliga companiile sa comunice informatii cu privire la salarii, aceasta inca se afla in termenul de gratie pentru implementare si, prin urmare, in continuare, mai mult de jumatate din numarul total de a anunturi de angajare nu au salariul public.

Angajatorii profita de ultima suta de metri in care afisarea salariului este optionala si prefera sa il dezvaluie doar in cadrul interviurilor de recrutare care au loc fata in fata cu candidatii. Asta desi anunturile care au salariul vizibil au cu aproximativ 40% mai multe aplicari decat celelalte. Cu toate acestea, pentru ca stiu ca este un diferentiator important in ochii candidatilor, cei care au multe pozitii de ocupat sau cei care activeaza intr-un domeniu care se confrunta cu deficit de talente, recurg la aceasta solutie pentru a putea recruta mai rapid”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Desi nu se afla in varful clasamentului celor mai mari salarii din Romania, angajatorii din turism si HoReCa sunt cei care au cele mai multe anunturi de angajare cu salariul afisat. Astfel, din cele aproape 9.000 de joburi cu salariul publicat disponibile in acest moment pe eJobs.ro, putin peste 2.000 apartin companiilor din acest sector. „Vorbim despre un domeniu care angajeaza destul de mult, in care rata de fluctuatie este mare si nevoia de inlocuire a angajatilor plecati este imediata, motiv pentru care angajatorii vor candidati care, atunci cand aplica, sunt constienti de tot ce presupun joburile respective, inclusiv salariul oferit”, explica Roxana Draghici. Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net, la nivel national, pentru cei care lucreaza in turism si HoReCa este de 3.500 de lei pe luna. Aceasta medie reflecta salariile angajatilor din toate judetele tarii si cu toate nivelurile de experienta.

Retailul este al doilea cel mai transparent domeniu cand vine vorba de salarii, cu aproape 2.000 de joburi postate in care salariul este facut public de catre angajatori. Media salariala pentru acest sector este de 3.800 de lei pe luna. Retailul este, de asemenea, si cel mai mare angajator la nivel national, cu 6.200 de joburi disponibile in acest moment (atat joburi care au salariul afisat, cat si joburi care nu ofera informatii salariale in anuntul de angajare). Urmeaza angajatorii din productie si servicii, ambii cu cate 700 de joburi pentru care au salariile afisate. Daca pentru servicii media salariala neta este de 4.100 de lei, pentru productie este de 4.200 de lei.

Ce observam, ca linie generala este ca, nivelul de transparenta creste direct proportional cu numarul de joburi pe care o companie le are in piata. Cu cat nevoia de candidati este mai mare, cu atat vedem mai multe salarii publicate in anuntul de angajare”, mai spune Roxana Draghici. Alte domenii care si-au facut loc in topul celor mai transparente din punct de vedere salarial sunt IT / telecom, industria alimentara, call – center si publicitate / marketing / PR.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 25.000 de locuri de munca.

                                                                                                               ***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL