loader
Comunicat de presa: 1.200 de joburi remote au fost postate de la inceputul anului

Comunicat de presa: 1.200 de joburi remote au fost postate de la inceputul anului

Cele mai multe pozitii deschise sunt in call center-e, asigurari, IT / telecom, servicii si educatie / training

Peste 26.000 de joburi au fost postate, de la inceputul lunii si pana acum pe eJobs, iar, dintre acestea, aproape 5% au fost remote, la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut. „2024 pare ca va continua tendinta de a migra mai degraba in directia reintoarcerii la birou sau cel putin a trecerii din zona de remote in cea hibrid. Deja in prima luna a anului vedem o crestere a numarului de joburi care cer prezenta la birou si o scadere a celor care permit angajatilor sa lucreze de acasa”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs, cea mai mare platforma de recrutare din Romania.

Din cele peste 1.200 de locuri de munca remote deschise in luna ianuarie, jumatate au fost postate de angajatorii din sectorul call-center  / BPO. Un sfert apartin companiilor de asigurari, iar restul, in ordine descrescatoare, celor din IT / telecom, servicii, educatie / training, financiar / bancar si advertising / marketing PR. „La inceputul anului trecut am avut mai multe joburi remote, dar si o ierarhie diferita a domeniilor care erau deschise la acest stil de lucru. Pe primul loc in top se aflau asigurarile, urmate de IT / telecom, advertising, retail, media / internet si abia apoi call center / BPO”, enumera Bogdan Badea.

Aproximativ trei sferturi dintre posturi se adreseaza candidatilor entry-level, in timp ce procentul de joburi remote care vizeaza candidati cu un nivel ridicat de senioritate sau manageri ramane marginal. „De altfel, candidatii entry-level sunt si cei care aplica cel mai mult pentru pozitiile care le permit sa lucreze de acasa. Unii dintre ei fac acest lucru pentru a putea sa isi ia si un al doilea job. Pe de alta parte, atunci cand vine vorba despre manageri, angajatorii cer prezenta la birou macar doua sau trei zile pe saptamana”, explica Bogdan Badea.

In ceea ce priveste aplicarile, cifrele arata o tendinta invers proportionala: in timp ce angajatorii scot in piata preponderent pozitii care cer prezenta la birou, candidatii sunt din ce in ce mai interesati de optiunea de a lucra de acasa. Astfel, daca 4,1% din numarul total de joburi sunt remote, procentul aplicarilor pentru acestea creste la 14% din totalul de aplicari. Din cele 1 milion de aplicari inregistrate in luna ianuarie, aproape 140.000 au mers catre acest tip de locuri de munca. Cei mai multi au aplicat pentru joburile scoase in piata de angajatorii din call center / BPO, IT / telecom, retail, servicii si advertising / marketing / PR.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net la nivel national pentru cei care lucreaza remote este de 5.000 de lei pe luna. „Modul de lucru – remote sau de la birou, nu influenteaza in mod necesar salariul oferit la angajare, insa cei care lucreaza exclusiv de acasa pot pierde o parte din beneficiile extrasalariale pe care le au angajatii care vin la birou, cum ar fi decontarea transportului, masajul la birou, pranzul oferit de angajator sau orice alt tip de stimulente care sunt oferite in interiorul spatiului de lucru”, mai spune Bogdan Badea.

In acest moment, peste 26.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs. Dintre acestea, 1.000 sunt remote.

 

                                                                                                              ***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL