loader
Cisco lanseaza Webex Hologram, o solutie de Realitate Augmentata pentru intalniri

Cisco lanseaza Webex Hologram, o solutie de Realitate Augmentata pentru intalniri

Webex Hologram este singura solutie de colaborare in timp real din industrie care valorifica beneficiile castilor de realitate augmentata, combinand functionalitatile Webex pentru intalniri cu holograme 3D imersive

• Webex Hologram combina functionalitatile Webex pentru intalniri cu holograme 3D imersive

• Utilizeaza Realitatea Augmentata (AR – Augmented Reality) pentru a reduce decalajul dintre colaborarea virtuala si cea in persoana

• Experienta holografica in timp real, cu detalii extrem de precise, care permite desfasurarea de traininguri la distanta

Cisco (NASDAQ: CSCO) a prezentat in cadrul evenimentului WebexOne 2021 cel mai nou produs dedicat colaborarii in sistem hibrid. Webex Hologram este singura solutie de colaborare in timp real din industrie care valorifica beneficiile castilor de realitate augmentata, combinand functionalitatile Webex pentru intalniri cu holograme 3D imersive.

64% dintre angajati declara ca optiunea de a lucra de la distanta influenteaza in mod direct decizia de a ramane la un anumit loc de munca sau de a-l parasi (sursa: Cisco Hybrid Work Index), astfel ca organizatiile vor trebui sa ofere din ce in ce mai multe aranjamente flexibile de lucru. Totusi, sistemul hibrid de lucru reprezinta o provocare pentru echipele care desfasoara activitati practice, cum ar fi proiectare sau training cu obiecte fizice. Datorita capabilitatilor holografice ale Webex Hologram, participantii pot interactiona acum in moduri care inainte erau posibile doar in persoana.

Misiunea noastra la Cisco este sa le dam posibilitatea celor trei miliarde de lucratori digitali de pe planeta sa colaboreze in mod egal, de oriunde din lume”, a declarat Jeetu Patel, vicepresedinte executiv si director general la Cisco Security and Collaboration. „Webex Hologram reprezinta un pas important in oferirea unei experiente simple si fluide de lucru, fara decalaje intre colaborarea virtuala si cea in persoana.”

Pandemia de COVID-19 a instituit protocoale de siguranta la nivel global, care au intensificat nevoia organizatiilor de a oferi intalniri virtuale imersive. De exemplu, in industria medicala, atunci cand este introdus un nou dispozitiv chirurgical, medicii, tehnicienii, echipele de vanzari si suport trebuie sa fie instruiti rapid. Cu Webex Hologram, acest proces poate fi gestionat de la distanta pentru a economisi timp si pentru a elimina necesitatea deplasarilor, oferind in acelasi timp posibilitatea de a vedea dispozitivul chirurgical din orice unghi si la dimensiunea sa reala, exact ca si cand un medic s-ar afla in incapere.

Webex Hologram este un instrument important pentru inginerii, pilotii si echipajele noastre, in procesul de reimaginare a sporturilor hibride si de suport oferit echipelor noastre pe pistele din intreaga lume”, a declarat Zak Brown, CEO McLaren Racing. „In loc sa trimitem un tehnician la echipa de curse sau sa explicam procedurile prin imagini plate, cu ajutorul tehnologiei Hologram putem arata imediat o componenta a motorului din orice unghi, putem transmite dimensiunea si sa oferim instructiuni despre asamblare si utilizare, ca si cum am fi acolo in persoana – economisind in acelasi timp multe ore de calatorie.”

Capabilitati Webex Hologram:

Tehnologie imersiva, aflata deja in uz: Spre deosebire de experientele de colaborare 2D si virtuale existente pe piata astazi, Webex Hologram ofera senzatia de co-prezenta datorita hologramelor foarte precise, in timp real, ale oamenilor. Pentru participanti, experienta devine mai interactiva si mai realista, spre deosebire de utilizarea avatarurilor. Acest lucru poate face o mare diferenta in activitatile de training si de solutionare a problemelor.

Partajare de continut fizic si digital: Cu Webex Hologram, prezentatorul poate partaja atat continut fizic, cat si digital, care le permite utilizatorilor sa lucreze impreuna si sa colaboreze cu adevarat. De exemplu, in cazul unui producator auto, participantii pot interactiona cu un prototip fizic al unui vehicul care este prezentat prin intermediul experientei AR (realitate augmentata), il pot examina si oferi feedback cu privire la motor si sasiu. De asemenea, in timpul experientei pot fi partajate randari sau alt continut digital.

Experienta multi-dimensionala pentru mai multi utilizatori: Suport pentru o experienta de prezentare „1: many”, care permite participarea de la distanta a mai multor utilizatori. Fiecare utilizator are parte simultan de o experienta multi-dimensionala, spre deosebire de alte oferte care limiteaza utilizarea la vizualizari dintr-un singur unghi.

Compatibilitate: Webex Hologram este compatibil cu castile AR din industrie, cum ar fi Magic Leap si Microsoft HoloLens.

Webex Hologram va consolida si mai mult Webex Suite, permitand utilizatorilor care lucreaza de la distanta si in sistem hibrid sa se implice in experiente interactive folosind castile AR preferate. In ultimul an, Webex by Cisco a lansat pe piata aproximativ 1.000 de functionalitati si dispozitive noi si continua sa inoveze cu noi tehnologii.

Pentru a afla mai multe despre Webex Hologram sau pentru a solicita sa faceti parte din programul pilot, vizitati webex.com/hologram.

Resurse suplimentare WebexOne

New Webex by Cisco Innovations Address Challenges of Hybrid Work for Organizations of All Sizes

New Bang & Olufsen and Cisco Premium Business Headset Targets Hybrid Workforce

Webex by Cisco Eliminates the Need to Carry Multiple Mobile Devices for Business and Personal Use

Despre Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in tehnologie care face ca Internetul sa functioneze din 1984. Oamenii, produsele si partenerii nostri ajuta la conectarea sigura si la identificarea oportunitatilor digitale viitoare astazi. Pentru mai multe noutati accesati newsroom.cisco.com si blogul Cisco Romania.

Cisco si sigla Cisco sunt marci comerciale sau inregistrate ale Cisco si/sau ale companiilor afiliate din SUA si alte tari. Puteti gasi o lista a marcilor inregistrate Cisco la adresa www.cisco.com/go/trademarks. Marcile inregistrate ale tertilor sunt detinute de proprietarii respectivi. Folosirea cuvantului partener nu presupune o relatie de parteneriat intre Cisco si orice alta companie.

Autori

foto
CISCO NET GROUP SRL