loader
Ce joburi au cautat romanii la inceput de an: pozitiile de sofer, asistent medical, operator call-center si contabil se afla in topul preferintelor candidatilor

Ce joburi au cautat romanii la inceput de an: pozitiile de sofer, asistent medical, operator call-center si contabil se afla in topul preferintelor candidatilor

Aproape 350.000 de cautari au fost efectuate in ianuarie si februarie

Cu 54.000 de interogari pe site, joburile de sofer au fost cele mai cautate de candidati de la inceputul anului si pana acum. Cei mai multi dintre acestia au fost interesati de oportunitatile disponibile pentru soferii de categorie B, soferii de tir sau cei de distributie.

Lunile ianuarie si februarie au venit cu o crestere de 5% a numarului total de aplicari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce ne arata ca piata este indeaproape urmarita de candidati si ca se afla in cautari active pentru un nou loc de munca. De altfel, ne asteptam la aceasta dinamica a pietei, in conditiile in care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arata ca 56% dintre candidatii respondenti aveau in plan o schimbare de job pentru 2024”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

A doua cea mai cautata pozitie a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogari pe eJobs.ro, urmata de operator call-center (17.000 de cautari), contabil si specialist in resurse umane, fiecare cu cate 11.000 de cautari. Pe locul al cincilea se afla cuvintele cheie „remote” si „acasa”, care au fost folosite in peste 9.000 dintre cautarile efectuate de candidati anul acesta.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor sunt angajati ca soferi variaza intre 3.500 de lei si peste 10.000 de lei, daca vorbim despre soferi de tir care opereaza curse internationale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500. Media salariala pentru un contabil este de 4.500 de lei pe luna, in timp ce un specialist in resurse umane castiga aproximativ 4.200 de lei pe luna. Aceste medii salariale reflecta datele din toate judetele tarii si pentru angajati care ocupa pozitiile respective, dar pot avea niveluri diferite de experienta.

Un loc important il ocupa in continuare locurile ce permit munca de acasa, acestea adunand nu doar un numar mare de cautari, ci si o cota de 13,9% din totalul de aplicari aferente lunilor ianuarie si februarie, respectiv 240.000 de aplicari. Referitor exclusiv la numarul de cautari din platforma, vorbim despre 9.000 de interogari pentru termenii „acasa” si „remote”. Alte pozitii care au generat peste 5.000 de cautari in parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vanzari ori lucrator comercial”, mai spune Bogdan Badea.

In acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare din Romania, sunt disponibile 25.000 de locuri de munca. Dintre acestea, 3.500 sunt pozitii pentru soferi, 4.700 pentru asistenti medicali, 500 pentru contabili si 1.700 pentru specialisti in resurse umane. Totodata, 1.000 de locuri de munca postate in acest moment in platforma sunt remote.

                                                                                                              ***

Despre eJobs

eJobs este cea mai de incredere platforma de locuri de munca din Romania, prin care ai acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, ai anunturi cu salarii afisate, joburi din toate domeniile si industriile, locuri de munca remote si in strainatate. In plus, gasesti o multime de articole si sfaturi de cariera, dar si un calculator salarial prin care poti vedea daca esti platit corect. Pentru recrutori si angajatori, eJobs ofera acces la o baza de peste 5 milioane de CV-uri, precum si o multime de solutii de recrutare eficiente. Pe langa anunturi de angajare si cautarea in baza de data, prin eJobs poti avea acces in plus la campanii de recrutare digitalizata sau chiar la solutii super personalizate prin agentia de recrutare Skilld. Mai mult, tot datorita eJobs, expertii in resurse umane au acces la We Are HR, platforma de continut dedicata specialistilor in HR si managerilor.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL