loader
AAylex ONE si brandul sau Cocorico sustin o Europa verde si competitiva

AAylex ONE si brandul sau Cocorico sustin o Europa verde si competitiva

Valoarea brandului Cocorico consta in calitatea premium a produselor si identitatea sa este definita de prospetime, naturalete, standarde de productie etice, responsabilitate sociala si respect fata de mediu

AAylex ONE este o companie 100% romaneasca, lider al industriei alimentare si cel mai mare exportator de carne de pui din Romania. Astfel, AAylex ONE este plasata pe locul 1 in topul nostru Major Companies of Romania, la  sectiunea Industria alimentara - Carne.

Brandul Cocorico - The All-Natural Chicken Brand - este apreciat de milioane de consumatori din lumea intreaga. Valoarea brandului Cocorico consta in calitatea premium a produselor si identitatea sa este definita de prospetime, naturalete, standarde de productie etice, responsabilitate sociala si respect fata de mediu.

Inca de la infiintarea AAylex ONE, in urma cu peste 40 de ani, principiile si promisiunile pentru calitate, performanta si inovare de valoare fac parte integranta din viziunea, misiunea si valorile companiei si se reflecta in angajamentele de sustenabilitate.

Pentru a onora aceste angajamente, AAylex ONE implementeaza constant cele mai inalte standarde si bune practici din sector privind biosecuritatea si bunastarea animalelor, precum si pentru reducerea constanta a amprentei ecologice a sistemului de productie.

Un program strategic este cel de tranzitie catre energia verde, din surse regenerabile, pentru autoconsum, in fermele si fabricile proprii, cu scopul de a creste eficienta energetica si de a reduce amprenta de carbon din activitatile companiei. Programul a debutat cu implementarea primei unitati de biogaz din sector in Sud-Estul Europei si a continuat in ultimii ani, cu investitii in sisteme foto-voltaice, finantate din fonduri proprii precum si din fonduri europene.

Cel mai recent proiect implementat este proiectul  "Evolutia sustenabila, verde si inovatoare in industria alimentara", finantat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein si Norvegia, prin mecanismul financiar EEA and Norway Grants 2014-2021, in cadrul „Programului Energie Romania", derulat cu suportul Innovation Norway, in calitate de operator de program.

Proiectul consta intr-un sistem integrat de panouri foto-voltaice, cu o putere instalata totala de 997 kWp si o productie de energie verde de aproximativ 1300 MWh/an, utilizata pentru autoconsum in cele cinci locatii selectate in proiect, din judetele Buzau, Ialomita si Constanta. 

Proiectul "Evolutia sustenabila, verde si inovatoare in industria alimentara" contribuie la reducerea emisiilor de carbon cu 557 t echivalent CO2/an si are o contributie importanta la atingerea obiectivelor AAylex ONE de dezvoltare sustenabila si rezilienta.

Lucrand impreuna pentru o Europa verde si competitiva.

www.eeagrants.org   www.norwaygrants.org

#energieverde, #viitordurabil

Autori

foto
AAYLEX ONE SA