loader

World Credit Congress & Exhibition reuneste cei mai valorosi experti mondiali in domeniul creditarii comerciale la Bucuresti

Romania este gazda celei de-a V-a editii a World Credit Congress & Exhibition, organizat de ICM Consultoria Capacitación Integral si Leadership Events, in parteneriat cu Doingbusiness.ro si Business Mark, intre 8 si 10 iunie 2016, la Bucuresti.

Evenimentul reprezinta referinta comunitatii globale financiare in ceea ce priveste creditul comercial, riscul de credit si colectarea creantelor. Congresul reuneste peste 500 de specialisti si participanti din piata bancara, a colectarii creantelor si serviciilor conexe si reprezinta platforma ideala pentru interactiunea dintre profesionisti din domeniul financiar si consultanta si servicii care activeaza la nivel global.

 

,,Organizarea acestui Congres la Bucuresti are pentru noi o dubla semnificatie: in primul rand, am reusit sa convingem organizatorii Congresului ca dintre toate statele din regiune, Romania merita sa fie gazda unui astfel de eveniment de importanta globala. In al doilea rand, oferim participantilor internationali (care reprezinta aproape jumatate din audienta) dar mai ales celor romani, accesul direct la expertiza internationala de varf in ceea ce priveste aspecte complexe ale finantarii si a managementului riscului in noul context global’’, a declarat Cristian Ionescu, Country Manager pentru Romania al Expense Reduction Analysts.

 

Potentialul Romaniei si a tarilor din regiune si cresterea economica insemnata in contextul evolutiei ascendente a economiilor din Europa Centrala si de Est au reprezentat motive pentru care Romania a fost aleasa pentru a gazdui acest Congres.

 

Potrivit prognozelor Focus Economics (disponibile aici), economiile ECE au reusit sa evite turbulentele financiare din anul 2015 si au generat crestere economica sustinuta de cererea interna puternica a sectorului privat. Printre factorii care au contribuit la imbunatatirea consumului privat se afla cresterea salariilor, scaderea preturilor marfurilor, conditii de credit mai favorabile, ceea ce a condus la o mai buna ocupare a fortei de munca. Toate aceste elemente au sprijinit majorarea veniturilor disponibile ale populatiei si, cel putin partial, vor contribui si la cresterea economica a regiunii din anul 2016. Expertii consultati de Focus Economics se asteapta la crestere de 3,1% a economiei regiunii in 2016, iar Romania este prognozata sa inregistreze o dinamica mai accentuata (+3,7% in 2016 si +3,5% in 2017).

 

,,Din editiile anterioare ale World Credit Congress & Exhibition am observat ca a existat o atractivitate foarte mare pentru participare din partea intreprinderilor mici si mijlocii, companiilor medii si mari dar si a multinationalelor, reprezentate la nivel de CEO, CFO sau actionari, companii care doresc sa isi creasca activitatea, capitalizarea si sa utilizeze cele mai eficiente instrumente financiare pentru a se proteja de riscuri. Aducem acum know-how-ul nostru in privinta acestor obiective, la Bucuresti’’, a declarat Luis Eduardo Pérez Mata, Presedintele ICM Consultoria Capacitación Integral.

 

Precedentele editii au fost organizate in Mexico City (Mexic), Dublin (Irlanda), Sydney (Australia) si Johannesburg (Africa de Sud).

 

,,Pentru noi este o mare bucurie sa contribuim la desfasurarea World Credit Congress & Exhibition la Bucuresti, pentru prima oara fiind aleasa o tara din Europa Centrala si de Est’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Kompass Romania & Doingbusiness.ro.

 

,,Prin acest eveniment punem Bucurestiul pe harta mondiala, pentru care institutiile financiare, piata creditului si a serviciilor conexe vad potential ridicat de dezvoltare in perioada urmatoare, toate editiile precedente ale Congresului alegand economii cu perspective mari si rapide de crestere’’, a adaugat Dumitru Ion.

 

 

Mai multe detalii despre World Credit Congress & Exhibition, desfasurat la Bucuresti, in perioada 8-10 iunie 2016, la Hotelul Marriott, sunt disponibile aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/index.html.

 

Companiile mici si mijlocii din Romania, corporatiile medii si mari si reprezentantii multinationalelor care doresc sa participe la lucrarile celei de V-a editii a World Credit Congress & Exhibition pot accesa pagina oficiala a Congresului, pentru inscriere, disponibila aici: http://www.creditcongress.com/2016/romana/inregistrare.html.

 

Organizatorii evenimentului sunt ICM Consultoria Capacitación Integral si Leadership Events, impreuna cu Doingbusiness.ro si Business Mark, in rol de Co-organizatori.

 

World Credit Congress & Exhibition este sprijinit de Expense Reduction Analysts si Tao Institute For Credit & Risk Management.

 

Partenerii evenimentului sunt Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, The Credit Coach, ACCEE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.).

 

Partenerii media ai evenimentului sunt: Ciclo de Riesgo, Credit Matters, AGERPRES, HotNews, Transilvania Business, Spatiul Construit, Calendar Evenimente, Manager Expres, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Cariere.ro, MANPRES, RBE Connect si PRBOX.ro.