loader

Watson Pharmaceuticals, Inc. a achizitionat Actavis

Watson Pharmaceuticals, Inc. a comunicat structura de management la nivel mondial, dupa anuntul finalizarii achizitiei grupului Actavis pentru suma de aproximativ 4,25 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

In urma acestei achizitii, Watson va deveni cea de a treia mare companie de farmaceutice generice din lume, cu venituri pro-forma, care se anticipeaza ca vor atinge aproximativ opt miliarde de dolari. 'Din clipa in care ne-am declarat intentia de a prelua Actavis in luna aprilie 2012, am depus toate eforturile pentru a ne asigura ca vom dispune de o structura de management care sa valorifice potentialul noii companii. Sub conducerea lui Siggi Olafsson, presedinte Generice la nivel global, vom demara operatiunile ca o singura entitate, avand o echipa comerciala capabila sa puna in valoare expertiza deosebita a top managementului din cadrul celor doua companii. Aceasta structura ne va permite sa oferim inca de la bun inceput servicii de calitate clientilor si actionarilor', a declarat Paul Bisaro, presedinte si director general executiv al Watson, conform comunicatului.

 

Noua companie deruleaza operatiuni in peste 60 de tari, clasandu-se in topul primelor 10 companii in peste 33 de piete, inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, tarile nordice si Rusia. Totodata, compania a inregistrat cea mai rapida dezvoltare din randul companiilor de farmaceutice generice din Europa de Vest.

 

Se vor derula operatiuni in diverse regiuni geografice, iar 40% din venituri vor proveni de pe pietele externe SUA. Divizia Watson din Europa, care va fi condusa de Lars Ramneborn, a fost organizata in sapte subdivizii cu o structura a pietei si venituri aproximativ similare. Ramneborn a fost vicepresedinte pentru strategie in cadrul Actavis, pozitie pe care a ocupat-o incepand din martie 2010. El are o experienta de peste 20 de ani in industria farmaceutica si inainte de a se alatura companiei Actavis a lucrat pentru Zentiva, unde a ocupat functia de vicepresedinte si membru al Consiliului Director inca din 2003. Inainte de a lucra pentru Zentiva, timp de 5 ani, a ocupat functia de vicepresedinte pentru Orientul Mijlociu pentru Galena/ IVAX care a fost apoi preluata de Teva. Divizia 3rd Party, care include atat divizia Medis din cadrul Actavis, cat si Specifar Pharmaceuticals din cadrul Watson, isi va derula activitatea sub denumirea de Medis si va fi condusa de Valur Ragnarsson. Ragnarsson s-a alaturat diviziei Medis din cadrul Actavis in 2001. In anul 2003 a fost numit in functia de director executiv, pentru ca in 2008 sa fie numit vicepresedinte. El a obtinut un master in Farmaceutica in cadrul Universitatii din Islanda si are o experienta de peste 20 de ani in industria farmaceutica.