loader

Christian Edouard Heinzmann este noul CEO al companiei TAROM

Noul director general al TAROM este Christian Edouard Heinzmann, activitatea acestuia incepand din data de 19 noiembrie a.c., cu un contract pe patru ani, a anuntat ieri TAROM.

'Consiliul de Administratie al TAROM, la propunerea Comitetului pentru guvernanta corporativa, nominalizari si remunerare, l-a numit pe Christian Edouard Heinzmann in pozitia de director general, cu functia de Chief Executive Officer (CEO) and Accountable Manager, in conformitate cu standardele industriei', se arata in comunicat.

 

Heinzmann este cetatean belgian si are o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, detinand, printre altele, functia de presedinte al Grupului Luxair, compania nationala a Luxemburgului, unde a implementat cu succes o strategie de restructurare.

 

Totodata, Consiliul de Administratie al TAROM l-a numit pe Michael Moriaty in pozitia de director general adjunct, cu functia de Chief Financial Officer (CFO). Moriaty este cetatean britanic si are o experienta de peste 33 de ani in managementul financiar din industria aviatica in Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda si Columbia. Acesta isi va incepe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.

 

'Consiliul de Administratie este foarte incantat de faptul ca cei doi executivi au acceptat sa se alature echipei manageriale a Tarom. Domnul Heinzman are abilitatile, calificarile si expertiza necesare pentru a conduce o companie cu complexitatea Tarom-ului, intrucat are experienta manageriala de necontestat in toate cele patru domenii de interes: operational, comercial, tehnic si financiar. Totodata, unul dintre criteriile principale in alegerea lui Heinzmann a fost experienta sa in elaborarea si implementarea cu succes a unei strategii de restructurare, intr-o companie aviatica nationala', a declarat Dan Pascariu, presedintele Consiliului. De asemenea, presedintele CA al Tarom a apreciat experienta de peste 33 de ani a noului director general al Tarom, Michael Moriaty, in planificare si management financiar, in controlul costurilor operationale si de capital, precum si in implementarea sistemelor, mecanismelor si proceselor de raportare si control financiar, specifice industriei aviatice.

 

'Consiliul de Administratie a decis numirea celor doi deoarece, in prezent, in Romania, nu exista persoane cu o experienta relevanta specifica stadiului in care se afla compania Tarom si care sa-si asume mandatul de a transforma Tarom intr-o companie eficienta, profitabila si capabila sa se autofinanteze. Totodata, misiunea celor doi este sa contribuie la un plan de succesiune, care sa ne permita ca, la expirarea contractelor, sa numim manageri romani, potriviti pentru aceste pozitii cheie, de CEO si CFO. Pentru alte pozitii manageriale, CA va sustine solutii de guvernanta corporativa tipica, prin care oameni din organizatia Tarom vor fi promovati cu prioritate in astfel de functii', a adaugat Dan Pascariu.

 

Potrivit TAROM, cei doi directori executivi au fost numiti si li se va delega conducerea societatii, in conformitate cu prevederile articolului. 35 din Ordonanta 109/2011. CV-urile celor doi executivi vor fi publicate pe pagina de internet a companiei. Totodata, pe pagina de internet vor fi publicate conditiile de remunerare ale celor doi directori executivi, CEO si CFO, precum si ale administratorilor neexecutivi. In data de 17 octombrie, Heinrich Vystoupil, fost manager pentru Romania al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, acestea renuntand dupa o saptamana deoarece pretentiile salariale au fost considerate exagerate de membrii Consiliului de Administratie al companiei TAROM.

 

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) TAROM a luat act de demisia lui Heinrich Vystoupil, numit in functia de director general si de cea de membru in Consiliu de Administratie in data de 29 octombrie, ca urmare a neacceptarii conditiilor contractului de mandat, si a aprobat revocarea sa din functia de administrator.