loader
Viitorul conectivitatii smart home: WiZ va fi unul dintre primele branduri de iluminat inteligent care va adopta noul standard de conectivitate Matter

Viitorul conectivitatii smart home: WiZ va fi unul dintre primele branduri de iluminat inteligent care va adopta noul standard de conectivitate Matter

Signify, lider mondial in domeniul iluminatului, anunta ca WiZ este unul dintre primele branduri de iluminat inteligent al carui portofoliu de produse devine compatibil cu Matter

• Produsele WiZ compatibile cu Matter vor fi disponibile incepand cu septembrie 2021

• Facandu-si produsele compatible cu Matter, WiZ isi continua angajamentul de a face iluminatul conectat inteligent accesibil tuturor

Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial in domeniul iluminatului, anunta ca WiZ este unul dintre primele branduri de iluminat inteligent al carui portofoliu de produse devine compatibil cu Matter, printr-o actualizare de software. Matter, o noua tehnologie open-source de conectare si integrare a tuturor dispozitivelor smart home, a fost prezentata pentru prima data de catre Connectivity Standards Alliance (fostul Zigbee Alliance) pe 11 mai. Produsele WiZ cu integrarea Matter vor fi disponibile incepand cu luna septembrie a acestui an.

Crearea unei case inteligente – mai simplu ca oricand

WiZ a fost primul furnizor de sisteme de iluminat inteligent care a adoptat atat WiFi, cat si Bluetooth in produsele sale, pentru o asociere mai usoara si o conectivitate mai buna. Brandul pentru iluminatul inteligent, intuitiv, pentru viata de zi cu zi, anticipeaza deja modificarile necesare in randul noilor sale produse si, astfel, se asigura ca acestea vor fi pregatite pentru o actualizare de software de indata ce Connectivity Standards Alliance lanseaza oficial Matter. Fiind unul dintre primele branduri smart home care se pregateste sa integreze acest standard in noile sale produse, WiZ isi demonstreaza angajamentul de a oferi consumatorilor solutii accesibile, control inteligent intuitiv si interoperabilitate intre luminile conectate WiZ si alte dispozitive inteligente.

Odata cu actualizarea la tehnologia Matter, utilizatorii se vor putea bucura de o conectivitate integrata intre toate produsele WiZ si alte dispozitive smart home.

Adoptarea rapida a tehnologiilor smart home de ultima generatie

Luna septembrie a acestui an marcheaza o etapa importanta pentru companie, fiind momentul cand toate produsele WiZ lansate vor fi actualizate pentru standardul de conectivitate Matter. In prima jumatate a anului 2022, toate celelalte produse din portofoliul WiZ – becuri, benzi luminoase, spoturi, lampi si alte corpuri de iluminat, vor avea sigiliul oficial Matter pe ambalaj si vor beneficia de compatibilitate integrata, imediat ce au fost scoase din cutie.

Suntem mandri sa anuntam ca toate produsele noastre vor fi compatibile cu Matter intr-un timp atat de scurt. Aceasta tehnologie unificatoare de conectivitate a industriei va transforma tehnologia caselor inteligente, permitandu-le utilizatorilor sa isi conecteze fara probleme toate dispozitivele de tip smart home. Prin adoptarea rapida a tehnologiei Matter in intregul portofoliu, WiZ continua sa ofere produse utile si tehnologie  accesibila, care imbunatatesc calitatea vietii de zi cu zi, precum si caseloe utilizatorilor nostri, facand extrem de accesibil iluminatul inteligent si conectat”, declara Maikel Klomp, Business Leader al WiZ Connected.

Viitorul IoT: Matter

Sustinut de cele mai mari branduri din industrie si cunoscut anterior ca Project CHIP – Connected Home over IP, Matter simplifica experienta smart home cu un standard unificator de conectivitate a industriei, ce garanteaza o conexiune stabila intre diverse dispozitive inteligente. Proiectat pe tehnologii demonstrate, sub indrumarea Connectivity Standards Alliance (fosta Zigbee Alliance), Matter simplifica procesul de dezvoltare pentru producatori si imbunatateste compatibilitatea intre dispozitivele smart pentru consumatori.

Matter urmeaza sa fie lansat oficial de catre Connectivity Standards Alliance in ultimul trimestru al anului 2021. Din acel moment, noile produse inteligente de iluminat WiZ vor primi o actualizare de software, care le va permite sa interactioneze cu o gama larga de asistenti virtuali, boxe smart, televizoare si termostate inteligente, intr-un mod mult mai usor si mai fiabil.

Despre WiZ Connected

Cu sediul central in Hong Kong, WiZ Connected Lighting Company Limited este o companie de solutii software axata pe furnizarea de produse de iluminat inteligent, cu conectivitate Wi-Fi. Detinuta de Signify, lider global in domeniul iluminatului, WiZ se adreseaza atat consumatorilor, cat si pietelor profesionale din 55 de tari. Prin programul de parteneriat WiZ Connected OEM, peste 60 de distribuitori comercializeaza sute de corpuri de iluminat WiZ. Afla mai multe informatii despre WiZ Connected si felul in care inoveaza industria iluminatului pe https://www.wizconnected.com/ro-RO/consumator/

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global in domeniul iluminatului pentru piata profesionala si de consum si al iluminatului care utilizeaza Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact si serviciile de date aduc valoare de business si transforma vietile oamenilor in case, cladiri de birouri si spatii publice. Cu vanzari de peste 6.5 miliarde de EUR in 2020, avem o echipa de aproximativ 37,000 de angajati in peste 70 de tari si exploatam potentialul extraordinar al luminii pentru a imbunatati vietile oamenilor. In 2020, compania a atins neutralitatea emisiilor de carbon, a fost inclusa in Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al patrulea an consecutiv si a fost desemnata Liderul Industriei in 2017, 2018 and 2019. Stiri despre Signify se regasesc in Newsroom, pe Twitter, LinkedIn si Instagram. Informatiile pentru investitori pot fi gasite pe pagina Investor Relations.

Autori

foto
SIGNIFY ROMANIA SRL