loader

Vanzarile pachetelor turistice pentru seniori, in crestere

Vara anului 2015 aduce o crestere cu 20% a vanzarilor pachetelor turistice pentru seniori, raportat la cifra de vanzari a acestora din vara anului trecut, arata statisticile Paralela 45. Destinatiile preferate ale seniorilor sunt Istanbul, Atena, Roma si Costa Blanca.

„Majoritatea turistilor care achizitioneaza astfel de pachete provin din mediul urban, au o educatie superioara si venituri peste medie. In doar 10% dintre cazuri, vacantele sunt achizitionate drept cadou de catre copii, majoritatea ofertelor pentru seniori fiind cumparate chiar de catre acestia, cu 3-4 luni in avans”, declara Alin Burcea, presedinte Paralela 45. 

In topul vacantelor achizitionate de seniorii romani se afla atat destinatii in care se pune accent pe cultura si istorie, precum Istanbul, Roma si Atena, cat si destinatii de relaxare precum Costa Blanca, Sardinia sau Toscana. Majoritatea cererilor de anul acesta sunt pentru circuitele din toamna, cand temperaturile devin placute, iar destinatiile nu mai sunt suprasaturate cu turisti.

Oferta pentru seniori cu destinatia Toscana, una dintre cele mai apreciate regiuni ale Italiei, are preturi incepand de la 375 de euro/persoana ce includ transport cu avionul Bucuresti-Florenta si retur, un bagaj de cala, transfer, 7 nopti de cazare la hotel de 3* cu demipensiune, cat si asistenta turistica in limba romana.

Seniorii care vor sa viziteze Turcia pot pleca la Istanbul cu doar 199 euro/persoana, pret ce include transport cu avionul Bucuresti-Istanbul si retur, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4*, asistenta turistica in limba romana. De asemenea, circuitul cu destinatia Anatolia (Cappadocia) si Riviera Mediteranei are preturi incepand de la 355 de euro/persoana, serviciile incluse fiind transportul cu avionul, 7 nopti de cazare cu demipensiune sau all inclusive la hotel de 4*, transport local cu autocarul, tururi panoramice si insotitor roman de grup.

Pentru a putea avea acces la ofertele pentru seniori, turistii trebuie sa aiba varsta de peste 55 de ani si sa fie insotiti de o persoana cu varsta mai mica decat limita mentionata. Persoanele sub 55 de ani care doresc sa mearga in programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare in valoare de cel mult 40 de euro.

Autori

foto
PARALELA 45 TURISM SRL