loader

Mastercard extinde parteneriatul cu Samsung pentru a introduce Samsung Pay in Europa

Prin acest acord, posesorii de carduri MasterCard din Europa vor beneficia de Samsung Pay.

MasterCard si Samsung Electronics Co., Ltd. au anuntat astazi extinderea parteneriatului lor global prin utilizarea platformei MasterCard Digital Enablement Service (MDES), pentru a implementa serviciul Samsung Pay in Europa. Samsung Pay este un serviciu de plati mobile care le ofera consumatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mobile de ultima generatie pentru cumparaturi in magazine la terminale contactless si cu banda magnetica, utilizand tehnologiile NFC si MST.

 

Emitentii europeni de carduri vor putea sa se conecteze la platforma MDES si sa activeze serviciul Samsung Pay in Europa, dupa lansare, iar posesorii de carduri emise de institutiile partenere isi vor putea inrola cardurile de credit, debit, preplatite si business, in serviciul Samsung Pay si isi vor putea folosi dispozitivele mobile pentru cumparaturi. Recent anul acesta, MasterCard a anuntat ca va furniza Samsung Pay serviciul de tokenizare pentru plati securizate si rapide, asigur?nd o conectare rapida cu bancile partenere din Statele Unite ale Americii.

 

“Samsung Pay anunta cu placere ca isi uneste fortele cu MasterCard pentru a oferi o experienta de plata mobila simpla si sigura, ce vizeaza extinderea acceptarii la comercianti, pentru posesorii si emitentii de carduri MasterCard in Europa” a declarat Injong Rhee, EVP al Samsung Electronics, Global Head al Samsung Pay. “Ambele organizatii sunt dedicate pioneratului in materie de inovatii financiar-tehnologice, care vor implini promisiunea unui adevarat portofel mobil.”


“Considerand expansiunea globala si cresterea utilizarii dispozitivelor mobile interconectate, suntem inc?ntati sa extindem parteneriatul nostru cu Samsung, prin oferirea serviciilor Samsung Pay si MDES posesorilor de carduri din Europa. Europenii au fost deschizatori de drumuri in adoptarea noilor solutii de plata, iar prin parteneriatul puternic cu Samsung, ne propunem sa continuam inovatia in comertul mobil, prin crearea unor experiente de plata digitala simple si sigure pentru consumatori,” a declarat Javier Perez, presedintele MasterCard Europe.

 

Lansarea Samsung Pay in Statele Unite si Coreea de Sud este programata pentru finalul acestei veri, iar Samsung lucreaza momentan cu banci si parteneri, pentru a aduce serviciul de plati in Europa.

 

De la lansarea MDES in 2013, milioane de conturi MasterCard au fost tokenizate pentru utilizarea in apreciatele servicii de tip portofel digital. in prezent, MDES ofera servicii de tokenizare pentru carduri de credit, debit, co-brand, preplatite si business. Tokenizarea cardurilor private label, anuntata in iunie, va demara in trimestrul al treilea al acestui an. Serviciile de tokenizare pentru aplicatii, eCommerce si programe de stocare a datelor de card pentru tranzactii recurente vor fi disponibile comerciantilor din Statele Unite si Canada in cursul acestui an si se vor extinde la nivel global in toate pietele MDES.
 

Autori

foto
MASTERCARD EUROPE SPRL - REPREZENTANTA