loader

Vanzarea operatiunilor Repower in Romania catre MET Group, finalizata

Companiile elvetiene MET Group si Repower anunta finalizarea achizitiei integrale de catre MET Group a activitatilor Repower in furnizarea de energie electrica din Romania.

Repower a activat in piata din Romania din 2007, furnizand energie electrica ?i servicii inovatoare catre consumatori, clientela sa fiind in principal alcatuita din companii mici ?i mijlocii. Compania a anuntat vanzarea operatiunilor sale din Romania, inclusiv transferul echipei locale, catre MET Group in data de 25 iulie, 2016. Tranzactia face parte din strategia Repower de a i?i realinia modelul de business, si anume concentrarea pe pietele din Elvetia si Italia.


Comentand asupra tranzactiei, CEO MET Group, Benjamin Lakatos, a declarat: “Suntem foarte incantati de incheierea tranzactiei, si consideram ca marcheaza un punct de referinta in strategia MET Group de expansiune internationala. Asocierea a doua dintre cele mai inovatoare companii din Romania ofera societatii MET o temelie solida in vederea dezvoltarii companiei intr-un furnizor
competitiv de energie si gaze naturale. Prin punerea in comun a capabilitatilor noastre in vanzari catre consumatorii finali dar si in trading, suntem intr-o pozitie extrem de favorabila pentru a livra produse si servicii unice in piata.”


CEO Repower Group, Kurt Bobst, a comentat: “Asocierea dintre Repower Romania si MET Romania va crea o companie care sunt sigur ca va oferi valoare adaugata clientilor si va reprezenta o oportunitate enorma pentru angajati si parteneri. Am incredere completa ca noua societate are capabilitatile necesare pentru a se consolida si dezvolta produse si servicii unice. Sunt entuziasmat de perspectivele noii companii, si le transmit tuturor ganduri bune pentru un viitor impreuna.”

 

Tranzactia s-a finalizat cu succes in data de 8 noiembrie 2016. MET Group va continua operatiunile Repower in piata din Romania.