loader

Valeriu Binig se alatura echipei EY Romania

Valeriu Binig detine pozitia de Partener in cadrul departamentului de Servicii de Consultanta in Afaceri, avand ca focus sectorul energetic.

Rolul lui Valeriu Binig va viza extinderea cotei de piata detinuta de firma in industria energetica, extinderea portofoliului de clienti si a gamei de servicii.

 

Valeriu Binig are o experienta profesionala de 27 de ani in sectorul energetic, ocupand in aceasta perioada diferite functii, de la cele de natura tehnica si de cercetare, la cele academice sau de consultant in activitati de fuziuni si achizitii si de atragere de finantari. A activat ca inginer responsabil cu partea operationala intr-o centrala electrica, ca proiectant, cercetator, lector, coordonator al programelor Phare multi-tari in domeniul energiei, coordonator de programe in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, manager de varf si administrator al companiei nationale de electricitate, administrator si consultant pe investitii bancare/servicii de consultanta financiara in sectorul energiei. Folosindu-si aceasta vasta experienta acumulata in domeniu, el a detinut, de asemenea, un rol consultativ semnificativ in procesul de transformare prin care a trecut piata romaneasca de energie in ultimele doua decenii.

 

"Este un pas important in cariera mea si doresc sa contribui la modul remarcabil in care EY aduce valoare clientilor sai din industria energetica. Experienta pe care am acumulat-o pana acum va contribui la serviciile de consultanta in afaceri oferite de EY pe piata locala", a spus Valeriu Binig.

 

In calitate de consultant, Valeriu Binig a fost implicat ca manager de proiect adjunct pentru privatizarea celor trei complexe energetice de la Turceni, Rovinari si Craiova, lider de proiect pentru privatizarea companiilor regionale de distributie si furnizare de energie Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord, manager in privatizarea Distrigaz Sud, lider al echipei tehnice in asistenta pentru IPO Transgaz, manager de proiect adjunct pentru asistenta in atragerea investitorilor privati in proiectul CHEAP Tarnita-Lapustesti. A asistat in tranzactii privind proiecte de centrale eoliene si solare fotovoltaice. A coordonat elaborarea unor studii strategice de piata in domeniul energiei electrice si gazelor naturale.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL