loader

UniCredit Bank Austria cumpara toate actiunile detinute de Tiriac Holdings Ltd. la UniCredit Tiriac Bank

Tiriac Holdings Ltd. isi vinde cele 45 de procente din UniCredit Tiriac Bank S.A. catre UniCredit Bank Austria AG. Ca rezultat, capitalul detinut de UniCredit Bank Austria AG in UniCredit Tiriac Bank S.A. creste de la 50,6% la 95,6%.

Finalizarea tranzactiei este preconizata inainte de sfarsitul lunii iunie 2015. Partile acordului au agreat sa nu dezvaluie pretul de vanzare sau oricare alte detalii ale tranzactiei. UniCredit Bank Austria AG ia in considerare formularea unei oferte actionarilor minoritari ai UniCredit Tiriac Bank S.A. pentru a le achizitiona actiunile detinute.

 

Carlo Vivaldi, Vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit si Seful Diviziei Europa Centrala si de Est a UniCredit Bank Austria AG: “As dori sa-i multumesc lui Ion Tiriac si reprezentantilor Tiriac Holding pentru colaborarea excelenta si pentru angajamentul aratat in ultimii ani. In urma achizitiei de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienti de retail si corporate din Romania, continuam acum sa ne consolidam si sa ne extindem pozitia pe piata din Romania prin aceasta tranzactie.”

 

Romania este o piata atractiva, care se incadreaza pe o tendinta crescatoare, al carei PIB este previzionat sa creasca in 2015 cu 2,7% . Ca tara din Uniunea Europeana orientata spre exporturi, Romania ar trebui sa poata beneficia pe deplin de avantajele competitive, de cadrul general favorabil al legaturilor economice stranse cu Germania, in vreme ce politica BCE de relaxare cantitativa generata de programul de cumparare de obligatiuni si active din zona euro ar trebui sa stimuleze fluxurile de capital si sa tina nivelul costului de finantare scazut.

 

UniCredit Tiriac Bank S.A. este o banca romaneasca cu sediul in Bucuresti si este membra a retelei UniCredit din Europa Centrala si de Est. La nivel national, banca este prezenta prin intermediul unei retele de 180 de sucursale si a unei echipe de aproximativ 3.350 de angajati.
 

Autori

foto
UNICREDIT BANK SA