loader
Un chirurg pediatru digitalizeaza accesul copiilor cu boli cronice la ingrijire si ajutor profesional prin aplicatia KIDoc

Un chirurg pediatru digitalizeaza accesul copiilor cu boli cronice la ingrijire si ajutor profesional prin aplicatia KIDoc

Solutia KIDoc, aflata in faza de constructie, va oferi un mediu de comunicare personalizat pentru parinte si echipa medicala

Medicul roman Andreea Madalina Serban, un chirurg pediatru cu opt ani de experienta in spitale din Bucuresti, Paris, Londra si Luxemburg, dezvolta un startup de tehnologie in domeniul ingrijirii copiilor cu boli cronice, care reuneste medici cu expertiza specifica in diferite subdomenii ale pediatriei, profesionisti in cercetarea biomedicala si experti IT.

Solutia KIDoc, aflata in faza de constructie, va oferi un mediu de comunicare personalizat pentru parinte si echipa medicala, sub umbrela KIDoc Impreuna, va permite pastrarea cu usurinta a tuturor documentelor medicale in format digital (KIDoc Digital) si ii va ajuta pe beneficiari inclusiv in administrarea medicatiei (KIDoc Tratament).

Instrumentul profesional de asistenta in administrarea tratamentului este unic pe piata din Romania. KIDoc iti spune cand e timpul pentru o noua doza, se asigura ca un medicament nou nu interactioneaza cu cele pe care le ia deja copilul tau si te avertizeaza asupra unei posibile reactii adverse. Ne dorim ca datele obtinute in aplicatie sa poata fi puse in slujba asigurarii unui tratament cat mai bun pentru toti pacientii care sufera de acea patologie. Datele colectate vor fi oferite medicului curant intr-un format cat mai usor de analizat, cu informatii despre aderenta si raspunsul la tratament. De asemenea, pe viitor, atunci cand datele acumulate o vor permite, ne dorim sa exploram posibilitatea integrarii unor algoritmi de Machine Learning, pentru a asista medicul in luarea deciziilor terapeutice dificile”, explica dr. Andreea Serban, fondatorul KIDoc.

Pentru inceput, medicul si echipa cu care lucreaza si-au propus sa lanseze pe piata aplicatia KIDoc Epi, pentru micii pacienti cu epilepsie si familiile lor, urmand ca anul viitor sa dezvolte o solutie similara pentru alte doua patologii cronice, astmul si diabetul. Aplicatia mobila KIDoc Epi, care va fi disponibila pentru testare in luna mai, tinteste in primul an de la lansare aproximativ 4.000 de utilizatori, dintre care cel putin 1.000 de clienti pentru versiunea Premium, care va include cele trei functionalitati, KIDoc Impreuna, KIDoc Tratament si KIDoc Digital. Lor li se vor adauga aproximativ 200 de beneficiari KIDoc Social, copii cu handicap si/sau din mediile dezavantajate si care beneficiaza in mod gratuit de functionalitatile Premium.

Datele furnizate de Institutul National de Statistica arata ca in Romania sunt 480.000 de copii care sufera de o boala cronica.

In cele 10 luni de la debutul proiectului am discutat cu peste 1.000 de parinti ai copiilor cu boli cronice si profesionisti medicali implicati in ingrijirea lor. Concentrandu-ne pentru aceasta prima parte a proiectului pe epilepsie, am adus impreuna cei mai cunoscuti neurologi pediatri din tara si reprezentantii asociatiilor parintilor care au copii cu aceasta patologie. Cu ajutorul mentorilor, am pus la punct o strategie de pricing si am identificat optiuni pentru asigurarea componentei sociale in proiect. Acum este definitivat MVP-ul, ce include o platforma de comunicare si schimb de documente intre toti membrii echipei de ingrijire a unui mic pacient cu epilepsie, de la parinti, la neurologi pediatri, logopezi, fizioterapeuti si psihologi”, precizeaza dr. Andreea Serban. Alaturi de ea, in proiect s-au alaturat si Victor Teianu, Lead Developer, precum si Tiberiu Iordache, Rares Petruc, Alexandru Babian si Andrada Cantu, Junior Software Engineers din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti.

KIDoc este unul dintre cele cinci proiecte ce fac parte din a doua editie a acceleratorului Innovators for Children, program dezvoltat de Impact Hub Bucharest, in parteneriat cu Impact Hub Basel si Fondation Botnar, prin care startup-uri si ONG-uri primesc mentorat, resurse si finantare pentru a dezvolta solutii tech ce contribuie la wellbeing-ul copiilor.

Despre KIDoc

KIDoc este un start-up in domeniul medicinei sociale al carui obiectiv este sa ofere ajutor profesional in ingrijirea copiilor cu boli cronice. Ideea KIDoc a prins viata in luna iunie 2020, la momentul intrarii in programul Innovators for Children, dezvoltat de Impact Hub Bucharest, in parteneriat cu Impact Hub Basel si Fondation Botnar, fiind acum in etapa de construire parteneriate si atragere de finantare pentru dezvoltarea si lansarea aplicatiei pe piata din Romania.