loader
Triplare a numarului de locuri de munca de tip remote, in luna martie (eJobs)

Triplare a numarului de locuri de munca de tip remote, in luna martie (eJobs)

Potrivit AGERPRES, numarul de joburi remote (la domiciliu) disponibile in Romania s-a triplat in luna martie fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese dintr-o analiza efectuata de o platforma de recrutare online.

"La nivelul Uniunii Europene, Romania inca este tara cu cel mai scazut procent de remote work. Lucrurile par, insa, ca incep sa se schimbe, chiar daca, e adevarat, aceasta schimbare a venit putin fortat si a fost determinata de noua dinamica de pe piata muncii. Da, acum se lucreaza si se angajeaza preponderent remote ca metoda de protectie si ca masura de a reduce pe cat de mult posibil riscurile de a contacta sau de a raspandi virusul. Insa, acolo unde se va dovedi ca se poate lucra si asa fara un impact negativ in business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung ca vor aparea mai multe joburi remote in piata si mai multi angajati care lucreaza de la domiciliu. De altfel, aceasta este o dorinta mai veche a angajatilor romani. Intr-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenti spuneau ca si-ar dori sa aiba posibilitatea de a lucra si de acasa, fie si ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau aceasta optiune", subliniaza Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Conform datelor centralizate de reprezentantii platformei de recrutare, in acest moment aproximativ 350 de joburi remote sunt disponibile pe site-ul ejobs.ro, triplu in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2019.

Cele mai multe astfel de pozitii deschise vizeaza specialisti in: content marketing, customer support, consultanta financiara, contabilitate, digital marketing sau consultanta in fonduri europene.

Din punct de vedere al candidatilor, de la inceputul lunii martie si pana in prezent, cautarile pentru joburi remote au crescut cu 400%, urmatoarele cele mai cautate fiind cele part-time, care au inregistrat o crestere de 151% fata de luna martie a anului trecut.

Totodata, joburile de asistent medical si cele de specialist in resurse umane au fost la mare cautare in randul candidatilor, fiecare cu o evolutie de aproximativ 80%, comparativ cu aceeasi perioada din 2019.

Lansata in anul 1999, eJobs este prima platforma de recrutare lansata in Romania si apartine companiei Ringier Romania.

Platforma ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de date de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare.

eJobs.ro are un numar de peste patru milioane de CV-uri, mai mult de doua milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic si o baza de fani de peste 300.000 pe Facebook. AGERPRES/(AS - Autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilica, editor online: Gabriela Badea)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES