loader

Trei pasi simpli pentru a rezolva problema lipsei de experienta

Evenimentul de cariera Career Leader ce se va desfasura intre 15 -18 aprilie, se adreseaza tinerilor talentati, studenti sau proaspat absolventi care doresc sa isi construiasca o cariera, sa isi gaseasca primul job sau sa isi schimbe domeniul de activitate si sa faca ceea ce ii pasioneaza cu adevarat.

Mesajul Career Leader catre acestia: “Ai aplicat deja pentru diferite pozitii deschise la companiile alaturi de care ti-ar placea sa lucrezi, insa raspunsul pe care l-ai primit a fost de cele mai multe ori negativ. Motivul? Lipsa de experienta!”

 

Ai avut rezultate bune de-a lungul studiilor si stii ca inveti repede si ca poti face fata cu succes provocarilor unui nou job. Trebuie doar sa ii demonstrezi asta si potentialului angajator si sa gasesti metode prin care sa compensezi lipsa de experienta cu alte activitati relevante pentru dezvoltarea ta profesionala. Cum rezolvi problema lipsei de experienta in trei pasi simpli?

 

In primul rand interactioneaza cu profesionisti! Majoritatea angajatorilor nu recruteaza tineri la targurile de cariera sau pe site-urile de profil. Acestia prefera sa cunoasca direct tineri talentati, sa discute cu ei si sa vada daca se potrivesc sau nu profilului cautat. Daca vei cunoaste personal angajatorul vei reusi sa ii demonstrezi ca esti candidatul potrivit discutand fata in fata. Asadar, cauta angajatorii preferati de tine la evenimentele care iti permit sa interactionezi in mod direct cu ei si remarca-te!

 

Continua sa te pregatesti participand la sesiuni de training in cadrul carora dezvolti competente si abilitati prin metode de educatie non-formala. Urmareste ca participarea la astfel de training-uri sa te ajute sa dezvolti aptitudini relevante pentru domeniul de interes pentru tine si pune in valoare noile cunostinte intr-un CV profesionist. In acest fel vei reusi sa ii demonstrezi angajatorului ca esti pasionat si ca ai cunostinte in domeniu chiar daca nu ai profesat pana acum.

 

Nu in ultimul rand, lucreaza alaturi de profesionisti si tineri talentati! Participa la workshop-uri si studii de caz care te ajuta sa intelegi ce presupune activitatea intr-un anumit domeniu, te invata sa lucrezi in echipa si iti dau ocazia sa colaborezi cu profesionisti si specialisti. De cele mai multe ori pentru angajatori astfel de evenimente servesc drept interviuri de grup asa ca fa tot posibilul sa iesi in evidenta si sa iti demonstrezi potentialul.

 

Desi pare o piedica majora in calea dezvoltarii tale profesionale, problema lipsei de experienta isi gaseste o rezolvare foarte usor. Interactionand cu profesionisti la evenimente de profil, participand la sesiuni de training, workshop-uri si studii de caz, vei compensa lipsa de experienta si vei demonstra ca esti candidatul potrivit.

 

Daca esti in cautare de astfel de oportunitati si vrei sa acumulezi experienta profesionala de calitate lucrand alaturi de specialisti din companii importante din Romania, e momentul sa aplici la cea de a treia editie a Career Leader, proiect al organizatiei Akcees. Participand vei putea sa faci toti cei trei pasi intr-o singura zi de eveniment: vei interactiona cu profesionisti si vei afla ce oportunitati de cariera pentru tineri ofera unii dintre cei mai doriti angajatori din domeniu, vei participa la un training de specialitate si la un workshop interactiv, iar la final poti fi rasplatit cu premiile si stagiile de practica oferite de companiile participante in program. 

 

Cea de a treia editie Career Leader deschide oportunitati profesionale in trei domenii diferite: consultanta, IT si banking. Participarea la eveniment este gratuita si se realizeaza prin completarea aplicatiei disponibile online la http://akcees.com/career. Poti aplica pana vineri, 5 aprilie, si vei afla miercuri, 10 aprilie, daca te numeri printre finalistii selectati pentru a participa la eveniment. La Career Leader vei acumula experienta dorita si te vei pregati pentru cariera pe care ti-o doresti in viitor!

 

Career Leader este un eveniment organizat cu sprijinul Contrast Management Consulting, Controller Institut, Microsoft Romania, BRD Groupe Société Générale si Romanian American Foundation.

 

Sustinem si ne sustin: Senatul Studentilor ASE Bucuresti, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Edmundo, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, AIESEC Romania, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune (ASCIG), Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Inspire Business, Buzz!Camp, VWI Estiem, Incubator 107, Softbinator, Junior Achievement.