loader
Trei companii romanesti sunt recunoscute in cadrul competitiei Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 la categoria Impact Star Award

Trei companii romanesti sunt recunoscute in cadrul competitiei Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 la categoria Impact Star Award

Editia din acest an a programului CE Technology Fast 50 ofera recunoastere companiilor care creeaza noi solutii tehnologice nu doar pentru cresterea sustinuta a veniturilor, ci si pentru impactul pozitiv asupra lumii, in general

DCS Plus, Druid si Tremend sunt companiile romanesti recunoscute in cadrul programului Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 la categoria Impact Star Award, care premiaza companii ce reusesc sa aiba, prin produsele si serviciile lor patentate, efecte pozitive asupra societatii, asupra businessului, precum si in domeniile inovatie, mediu si diversitate. DCS Plus dezvolta produse dedicate companiilor din turism, Druid creeaza asistenti virtuali inteligenti care pot indeplini procese complexe, iar Tremend, care a fost inclusa in editiile anterioare ale Technology Fast 50 in topul companiilor cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala, creeaza solutii de transformare digitala agila folosind inteligenta artificiala.

Editia din acest an a programului CE Technology Fast 50 ofera recunoastere companiilor care creeaza noi solutii tehnologice nu doar pentru cresterea sustinuta a veniturilor, ci si pentru impactul pozitiv asupra lumii, in general. Categoria Impact Star Award a fost introdusa in competitie pentru prima data in 2020, in acest context fara precedent creat de pandemia de COVID-19, care a transformat modelele de business si vietile noastre intr-un mod foarte rapid si intens. Felicit companiile din Romania premiate pentru efectele pozitive pe care au reusit sa le creeze in randul diferitelor niveluri ale societatii si asupra mediului de business”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanta si Managementul Riscului, Deloitte Romania, si coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrala in Romania.

Companiile cu cea mai mare crestere din Europa Centrala

Castigatorul principalei categorii a competitiei, care ofera recunoastere companiilor de tehnologie din Europa Centrala infiintate de cel putin patru ani care au inregistrat cele mai mari cresteri, este Packhelp, o companie poloneza de software care a dezvoltat o solutie ce ofera businessurilor acces la ambalaje personalizate, cu un impact minim asupra mediului. Packhelp a avut o crestere medie a veniturilor de 9.077% intre 2016 si 2019. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de doua companii din Cehia, DoDo, care creeaza software specializat in servicii de curierat bazate pe solutii tehnologice, cu o rata de crestere de 8.427%, si UlovDomov.cz, cea mai mare si mai cuprinzatoare baza de date de apartamente de inchiriat din Cehia, cu o crestere de 5.535%. Companiile incluse in principala categorie a competitiei au avut o rata medie de crestere de 1.460%.

Aflat la a 21-a editie, topul este dominat in acest an de jucatori din domeniul software (30 de companii), urmat de media si divertisment (11 companii), hardware (patru companii), fintech (trei companii) si sanatate (doua companii). Peste 80% din companiile incluse in competitia din 2020 se afla pentru prima data in top, ceea ce indica ritmul alert de crestere a businessurilor de tehnologie tinere in regiunea Europei Centrale.

Categoria Rising Star

Pe langa principala categorie, care include companiile cu cea mai mare crestere, Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 ofera recunoastere si businessurilor mai tinere care se dezvolta rapid, in cadrul categoriei Rising Star. Compania FF Trader din Cehia, care a dezvoltat o platforma

educationala pentru traderi financiari, este castigatoare pentru al doilea an consecutiv la aceasta categorie, cu o rata de crestere de 2.356%.

Categoria Rising Stars este dominata de jucatori in domeniul software si de companii care au intrat pentru prima data in top, 23 dintre cele 25 de companii fiind incluse in premiera in competitie.

Despre Deloitte Central Europe Technology Fast 50

Pentru a fi eligibile pentru principala categorie a competitiei Technology Fast 50, companiile trebuie sa indeplineasca anumite conditii financiare, si anume sa aiba un venit operational anual minim de 50.000 de euro in primii trei ani analizati (2016-2018) si de 100.000 de euro in 2019. De asemenea, acestea trebuie sa aiba sediul central in Europa Centrala si sa detina drepturile de proprietate intelectuala sau sa fi creat tehnologie patentata.

In plus, Deloitte ia in calcul companiile care au potential, dar inca indeplinesc conditiile pentru a intra in categoria principala. Astfel, businessurile care au venituri anuale de peste 30.000 de euro in ultimii trei ani (2017–2019) sunt incluse in categoria Rising Stars.

Mai multe informatii despre programul Deloitte Central Europe Technology Fast 50 sunt disponibile aici.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionisti. Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL