loader
TenarisSilcotub investeste 600.000 lei la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau

TenarisSilcotub investeste 600.000 lei la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau

Colegiul API este prima unitate de invatamant liceal din judetul Salaj care beneficiaza de o asemenea investitie in scop educational

Compania TenarisSilcotub anunta finalizarea proiectului de dotare a atelierului de mecanica al Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" (API) din Zalau cu un strung cu comanda numerica, de ultima generatie. Colegiul API este prima unitate de invatamant liceal din judetul Salaj care beneficiaza de o asemenea investitie in scop educational.

TenarisSilcotub isi continua angajamentul de a investi in educatia tehnica prin acest echipament de ultima generatie gandit pentru a oferi cadrelor didactice si elevilor posibilitatea de a exersa abilitatile si cunostintele dobandite teoretic in prelucrarea pieselor prin aschiere. Acest strung este identic cu cele folosite azi in industrie, permitand prelucrarea unei game variate de piese prin programarea corespunzatoare a utilajului. Echipamentul este dotat cu un simulator software educational, care permite simularea productiei pieselor in mediul virtual, pregatind eficient procesul de productie, inainte de executarea acestuia. Investitia include si formarea cadrelor didactice si un sistem virtual de vizualizare a proceselor de prelucrare care asista procesul de invatare.

Educatia tehnica este modelul nostru de progres pentru un viitor sustenabil, pe care il construim impreuna cu comunitatile din care suntem parte. Strategia noastra este de a impartasi si dezvolta cultura industriala, transparenta, imbunatatirea continua, inovatia si lucrul in echipa. Educatia este motorul transformarii societatii si este elementul fundamental pentru progres si mobilitate sociala, de aceea continuam sa investim in educatie si in liceele partenere”, a mentionat Mihaela Popescu, Presedinte TenarisSilcotub, in cadrul evenimentului de inaugurare a proiectului.

Suntem extrem de recunoscatori pentru sprijinul neintrerupt pe care TenarisSilcotub il ofera colegiului nostru de peste un deceniu. Dotarea atelierului de mecanica cu un strung cu comanda numerica reprezinta un pas semnificativ catre imbunatatirea experientei actuale de invatare a elevilor nostri si o poarta deschisa spre tehnologii de varf. Simulatorul software aduce un element inovator in procesul educational, oferind posibilitatea de a realiza mai intai virtual procesele de prelucrare, inainte de a le aplica in practica. Acest proiect deschide noi orizonturi pentru elevii colegiului nostru, care vor fi si mai pregatiti in fata provocarilor meseriilor tehnice actuale si viitoare”, a mentionat Maria Mada, Director Adjunct al Colegiului Tehnic API, in cadrul aceluiasi eveniment.

In ultimul deceniu, TenarisSilcotub a investit peste 4,7 milioane de lei in proiecte educationale, consolidand invatamantul tehnic din comunitatile din Zalau si Calarasi. In total, 8 laboratoare si ateliere specializate au fost dotate pentru ca viitorii tehnicieni si ingineri sa isi poata dezvolta competente relevante pentru carierele lor.        

Despre TenarisSilcotub

Silcotub S.A. este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici si, din 2004, este parte a companiei Tenaris - lider mondial in productia si furnizarea de produse tubulare si servicii conexe pentru industria energetica, industria auto, sectorul de petrol si gaze si alte aplicatii industriale.

Compania este prezenta in 9 orase din Romania si opereaza unitati de productie de la colectarea si pregatirea fierului vechi la realizarea de produse tubulare cu valoare adaugata mare la Zalau. O fabrica de prajini de pompare in Campina si un centru de servicii logistice in Ploiesti, completeaza portofoliul de produse si servicii pentru clientii din industria de petrol si gaze.  Prin programele de dezvoltare sociala, compania investeste in educatie, cultura si sanatate.

Mai multe informatii despre TenarisSilcotub sunt disponibile pe paginile companiei de Facebook (https://www.facebook.com/TenarisSilcotub/)  si Instagram (https://www.instagram.com/tenarissilcotub/?hl=en)

Autori