loader
Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecția aplicațiilor expuse la internet

Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecția aplicațiilor expuse la internet

Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business este un sistem de protectie a aplicatiilor web impotriva unor atacuri precum SQL injection sau XSS (Cross-Site Scripting) si este oferit in regim „as a service”

Orange Business, divizia pentru afaceri a Orange Romania, aduce un nou serviciu de securitate cibernetica pe piata, Web Application Firewall (WAF), ce ofera companiilor o modalitate eficienta si accesibila de a-si proteja aplicatiile web impotriva amenintarilor cibernetice in continua evolutie.

In mod obisnuit, pentru a se proteja, companiile trebuie sa proiecteze si sa dezvolte aplicatii web securizate, dar si sa actualizeze constant aceste aplicatii si politicile de securitate, astfel incat sa faca fata noilor tipuri de atacuri cibernetice, ce cresc constant ca volum si sofisticare. Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business este un sistem de protectie a aplicatiilor web impotriva unor atacuri precum SQL injection sau XSS (Cross-Site Scripting). Serviciul este oferit in regim „as a service”, cu investitii initiale minime din partea clientilor.

Mai mult, utilizarea serviciului Web Application Firewall (WAF) ajuta companiile sa fie conforme cu cerintele de securitate in vigoare, precum: GDPR (Regulamentul General privind Protectia Datelor), NIS (Sisteme si Informatii de Retea) sau PCI DSS (Standardul de Securitate pentru Datele Industriei de Carduri de Plata). In acest sens, WAF permite colectarea unor jurnale de acces pentru conformitate si analiza.

Aplicatiile dezvoltate de companii, expuse la internet, pot fi accesate atat de catre utilizatorii legitimi, cat si de catre cei malitiosi. In cazul celor din urma, aceste aplicatii nu pot fi protejate, cel putin nu in totalitate, de un firewall standard de retea care ofera protectie IP, mai ales cand atacurile folosesc ca vector de patrundere in retea IP-uri sau porturi. Serviciul de tip Web Application Firewall (WAF) ofera un nivel de securitate adecvat pentru atacuri care nu vizeaza reteaua, ci aplicatiile si serverele web. Prin aceasta lansare, completam portofoliul Orange Business de servicii de securitate cibernetica, un domeniu pentru care vedem o crestere constanta in ultimii ani, companiile fiind din ce in ce mai constiente de importanta securizarii mediilor online” declara Laurentiu Popescu, Manager Produse de Securitate, Orange Business.

Serviciul Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business ofera clientilor:

  • Protectie 24/7 prin filtrarea, monitorizarea si blocarea traficului malitios, blocarea furtului de date si a accesului neautorizat;
  • prin identificarea vulnerabilitatilor aplicatiilor web;
  • fiind o implementare „as a service” care nu necesita investitii CAPEX;
  • Un serviciu la cheie, deoarece toate elementele necesare configurarii si implementarii serviciului sunt administrate de catre specialistii Orange Business, inclusiv managementul tuturor modificarilor care apar pe durata de viata a serviciului;
  • , prin posibilitatea de a personaliza politicile de securitate pentru a se potrivi nevoilor specifice fiecarei aplicatii.

Pentru mai multe informatii: https://oran.ge/WebAppFirewall

Orange Business este divizia globala a Grupului Orange dedicata companiilor, care sprijina afacerile din intreaga lume in transformarea lor digitala, prin prezenta globala si o abordare locala. Pe piata din Romania, Orange Business este reprezentata de diviziile de afaceri din cadrul Orange Romania si Orange Romania Communications, dedicate companiilor private si institutiilor publice.

Experienta duala ca operator si integrator ofera Orange Business o pozitie unica pe piata prin care care ajuta clientii sa aiba un impact pozitiv pentru afacerile lor, pentru angajati si pentru mediu. Orange Business livreaza servicii convergente fix-mobile si IT&C, oferind suport de-a lungul intregului traseul al datelor unei companii.

Autori