loader
Techcelerator anunta deschiderea inscrierilor la a patra runda a programului, cu finantari de pana la 100.000 de euro/startup

Techcelerator anunta deschiderea inscrierilor la a patra runda a programului, cu finantari de pana la 100.000 de euro/startup

Techcelerator deschide a patra runda de accelerare pentru startup-uri tech si digitale

Acestea se pot inscrie aici pana la data de 6 noiembrie 2019. Aproximativ 10 startup-uri selectate pot primi individual cate 50.000 de euro, in schimbul unei cote de actiuni din companie, urmate de convertible note (nota convertibila) in valoare de alti 25-50.000 de euro, dupa evaluarea progresului realizat in timpul programului. Finantarea este asigurata de partenerul strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizeaza companii aflate in faza Minimum Viable Product (MVP) sau in faza beta testabila, iar viziunea de comercializare pe piata globala, calitatea echipei si fezabilitatea produsului vor fi elemente de departajare a aplicantilor. Accentul va cadea asupra proiectelor din domenii precum FinTech, securitate cibernetica, MedTech, solutii pentru transformare digitala, inclusiv aplicatii din zonele blockchain, business process automation, inteligenta artificiala (AI) sau machine learning (ML). Programul accepta aplicatii si din alte domenii daca echipele in cauza dovedesc potentialul proiectului lor.

„Incepand cu aceasta editie, programul de accelerare vizeaza conlucrarea si mai stransa cu business angels locali care pot recomanda proiecte in faza de accelerare sau care sunt interesati sa co-investeasca in aceasta runda, alaturi de accelerator si fondul de VC. Vizam proiecte care au dovedit ca pot atrage, alaturi de echipa fondatorilor, o retea valoroasa de consultanti implicati in atingerea primelor semne de tractiune a technologiei dezvoltate",  afirma Cristian Dascalu, partener GapMinder VC si co-fondator al Techcelerator.

Runda a patra a acceleratorului va incepe in  5 decembrie 2019 si va dura pana in luna iunie 2020, urmand sa se desfasoare atat in Bucuresti, cat si in Cluj-Napoca, cu sprijinul partenerilor corporate si a aproximativ 60 de mentori si business angels romani si straini.

Startup-urile din a patra runda a Techcelerator vor beneficia de sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific in functie de industria startup-ului respectiv si servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunitati internationale pentru crestere si expansiune pe piata globala.

La finalul programului de accelerare, startup-urile participante isi vor prezenta public business-urile in cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putand astfel sa atraga fonduri suplimentare din partea altor investitori. 

"Suntem din ce in ce mai exigenti. Programul a crescut, am acumulat experienta in evaluarea potentialului produselor si a fondatorilor. Valoarea investitiei a crescut, de asemenea, incepand cu runda a treia, de la 25.000 de euro la 50.000 de euro, cu posibilitatea de a accesa runde noi de pana la 200.000 de euro de la fondul de capital de risc partener, GapMinder Venture Capital. Am strans in jurul programului o serie de parteneri cu greutate care completeaza serviciile programului si ii cresc relevanta. Iar aceasta tendinta va continua", spune Cristina Toncu, Managerul programului Techcelerator. 27 startup-uri au finalizat primele trei runde de dezvoltare accelerata a Techcelerator, beneficiind de investitii totale de 1,35 milioane de euro din partea fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners.

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder Venture Partners  este un fond de investitii menit sa ofere capital pentru companiile in stadiu incipient, dar cu potential de crestere si pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate in faza de expansiune atat la nivel local, cat si international. Fondul de investitii pune accentul pe tehnologie si servicii, diversificarea sectoriala, obiective orientate spre produs, respectiv echipa. GapMinder investeste in companii in prima faza de investitii (serie A), seed si pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directa ca investitori, sporind cresterea organica a companiilor prin implicarea directa in organizarea operationala, guvernanta corporativa, disciplina financiara si sustinerea managementului.

GapMinder este co-finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020. 

Despre Techcelerator

Techcelerator este un program de accelerare care se adreseaza startup-urilor romanesti de tehnologie. Cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din Romania care aloca fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate in faza de (pre)accelerare. Datorita parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare si investitii companiile tinere inovatoare, cu potential ridicat de dezvoltare si extindere la nivel international, din industrii in crestere precum: FinTech, PropTech, software, securitate cibernetica, inteligenta artificiala, transformare digitala, solutii IT pentru sanatate, AgTech, si altele.

Despre Fondul European de Investitii

Fondul European de Investitii (FEI) este parte a Grupului Bancii Europene de Investitii si este principalul finantator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garantii si microfinantare. In Romania, FEI implementeaza instrumente financiare finantate prin fonduri structurale si fonduri de investitii: JEREMIE 2007-2013, Initiativa pentru IMM si instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional si PNDR.

Despre Programul Operational Competitivitate

Programul Operational Competitivitate 2014-2020 sustine investitii menite sa raspunda nevoilor si provocarilor legate de nivelul redus al competitivitatii economice, in special in ceea ce priveste (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare si inovare si (b) infrastructura subdezvoltata de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor. POC beneficiaza de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Autori

foto
TECHCELERATOR PROGRAM
foto
GAPMINDER VENTURE PARTNERS