loader

Stefanini da startul programelor de internship pentru programatori si specialisti HR

Stefanini Romania, subsidiara locala a Stefanini, unul dintre principalii jucatori globali in externalizarea de servicii IT, organizeaza luna viitoare doua programe de internship in centrul din Bucuresti, unul in zona de dezvoltare software, iar celalalt in departamentul de HR, pe zona de recrutare.

Selectia candidatilor se va desfasura in primele doua saptamani din luna iulie, urmand ca programul de internship sa debuteze spre sfarsitul lunii.

 

„Este al treilea an in care organizam internship-uri in departamentele de software development si HR si ne bucura faptul ca de fiecare data am intalnit tineri pasionati. Avem convingerea ca si anul acesta vom avea candidati cel putin la fel de talentati si dornici sa invete”, a declarat Raluca Primaru, Staffing & Application Development Recruitment Coordinator.

 

Potrivit acesteia, programul de internship pe zona de programare este unul anual, desfasurat de companie in luna iulie, in timp ce internship-ul in departamentul de HR este organizat in diferite perioade ale anului.

 

Pentru programul de internship in departamentul de dezvoltare software, Stefanini cauta studenti la facultati cu profil tehnic, care au cunostinte de baza in domeniu si isi doresc sa invete mai multe. Participantii vor avea ocazia de a lucra timp de 6 luni in cadrul companiei, utilizand tehnologii precum Mobile, .Net, Java si QA. Dupa primele trei luni, performantele acestora vor fi evaluate.

 

In cazul internship-ului pe zona de HR, compania cauta in principal studenti ai Facultatii de Psihologie, insa accepta si alte specializari, cu conditia ca acestia sa fie pasionati de domeniu si sa isi doreasca o cariera in recrutare. Participantii vor lucra timp de 3 luni alaturi de specialistii in recrutare din cadrul Stefanini, avand astfel ocazia de a acumula experienta in domeniu.

 

Pe perioada celor doua internship-uri, participantii vor avea un program de lucru part-time, iar la finalul celor 3, respectiv 6 luni, se vor putea alatura permanent echipei Stefanini, in functie de performantele inregistrate.

 

„Acesta este, de fapt, unul dintre obiectivele programului de internship – pe de o parte, sa ajutam tinerii aflati la inceput de cariera sa dobandeasca experienta, iar pe de alta parte sa obtinem noi colegi. in urma editiilor trecute, aproximativ 50% dintre participantii la internship s-au alaturat echipei ca angajati permanenti”, a mai precizat Raluca Primaru.

 

Pentru acest an, compania are ca obiectiv extinderea echipei locale cu aproximativ 200 specialisti IT, avand in prezent pozitii deschise pentru programatori seniori cu experienta in diverse tehnologii – .Net, Java, PHP, JavaScript, ETL, Mobile – Test Engineers, specialisti in infrastructura si retelistica.

Autori

foto
STEFANINI ROMANIA SRL