loader
SIF Banat Crisana a finalizat cu succes achizitia pachetului de actiuni Doosan IMGB

SIF Banat Crisana a finalizat cu succes achizitia pachetului de actiuni Doosan IMGB

Compania Doosan IMGB are in proprietate 540.000 metri patrati de teren intravilan, situat in sudul Capitalei

Vineri, 23 octombrie 2020, SIF Banat Crisana a finalizat cu succes achizitia pachetului de actiuni reprezentand 99.92% din capitalul social al DOOSAN IMGB S.A. In urma emiterii de catre Consiliul Concurentei a deciziei de neobiectiune privind operatiunea de concertare economica realizata prin dobandirea de catre SIF Banat-Crisana a controlului asupra DOOSAN IMGB S.A., a fost finalizata tranzactia pentru pachetul de control al companiei prin achitarea pretului integral si realizarea transferului proprietatii actiunilor la Depozitarul Central. Compania Doosan IMGB are in proprietate 540.000 metri patrati de teren intravilan, situat in sudul Capitalei.

Tranzactia prin care SIF Banat Crisana dobandeste pachetul de control al Doosan IMGB cumuleaza cateva superlative. In primul rand, achizitia a vizat cea mai mare suprafata de teren intravilan compact din Bucuresti – adica 540.000 metri patrati - contractat in ultimii 10 ani, intr-o zona in plina expansiune imobiliara, avand o pozitionare perfecta pentru acest gen de exploatare. De asemenea, acordul plaseaza SIF Banat Crisana pe primele pozitii in topul celor mai mari detinatori de suprafete intravilane construibile din Capitala, completandu-ne portofoliul amplu de investitii si detineri imobiliare, directe sau indirecte.

In ciuda contextului financiar relativ instabil, marcat de incertitudine si volatilitate ridicata, SIF Banat Crisana continua sa-si restructureze detinerile si sa-si optimizeze investitiile, vizand plasamente cu perspective, in domenii a caror evolutie va fi, in mod cert, pozitiva. De asemenea, urmarim activ constructia unui portofoliu solid, adaptat si adaptabil, care sa genereze plus-valoare actionarilor, indiferent de conjunctura.

Trebuie sa multumesc intregii echipe care ne-a asistat in acest proces: colaboratorilor nostri Crosspoint Real Estate, Biris Goran SPARL, dar mai ales trebuie sa ii mentionez cu gratitudine pe partenerii Doosan Heavy Industry & Construction, cu care a fost o placere sa colaboram”, a declarat Bogdan Dragoi, director general si presedinte al Consiliului de Administratie SIF Banat Crisana.

Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana este persoana juridica romana, constituita ca societate pe actiuni cu capital integral privat si functioneaza ca societate de investitii de tip inchis, cu o politica de investitii diversificata si este autorizata, reglementata si supravegheata de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). SIF Banat-Crisana este autoadministrata si din martie 2018 este autorizata de ASF ca administrator de fonduri de investitii alternative (AFIA).

Obiectivul investitional al SIF Banat-Crisana este administrarea unui portofoliu diversificat de active de calitate, in masura sa asigure atat generarea de venituri pe termen scurt, cat si prezervarea si cresterea pe termen mediu-lung a capitalului.

Autori