loader
Consiliul National al IMM-urilor ofera finantare nerambursabila pentru viitorii antreprenori sociali

Consiliul National al IMM-urilor ofera finantare nerambursabila pentru viitorii antreprenori sociali

Proiectul are in vedere oferirea de cursuri de formare pentru viitorii antreprenori

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) implementeaza in perioada februarie 2020 – iulie 2023, in regiunile Nord-Vest si Vest proiectul Social Entrepreneurs Nation, POCU/449/4/16/128618, proiect finantat in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020.

Proiectul are in vedere oferirea de cursuri de formare pentru viitorii antreprenori, sprijin in dezvoltarea modelului propriu de business prin sesiuni de mentorat si consiliere si oferirea unei finantari cuprinse intre 55.000 euro si 100.000 euro pentru implementarea ideii de business.

Ca parte a activitatii de promovare a proiectului in randul viitorilor antreprenori face parte si organizarea de mese rotunde. Astfel, pe 20 octombrie ac, a avut loc la Cluj prima masa rotunda in cadrul careia au fost oferite amanunte cu privire la implementarea proiectului Social Entrepreneurs Nation si grupul tinta vizat punandu-se accent pe importanta intreprinderilor de economie sociala.

In cadrul acesteia au participat Florin Jianu, presedinte al CNIPMMR, Augustin Fenesan presedinte al Asociatiei Patronilor si Meseriasilor, Ana-Maria Chiciudean, director executiv al AJOFM Cluj, Aurel Mocan, director executiv al Directiei de Asistenta Sociala si Medicala si alti reprezentanti ai autoritatilor publice locale. In cadrul interventiilor lor, acestia au subliniat importanta proiectului pentru piata muncii din Regiunea Nord-Vest, subliniind gradul educatiei deficitare cu care se confrunta antreprenoriatul social actual, dar si necesitatea colaborarii prin intermediul parteneriatelor incheiate care sa sustina tinerii antreprenori in infiintarea intreprinderilor sociale si angajarea persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile.

Eu m-as bucura sa vad cat mai multi antreprenori care vor castiga la concursul de planuri de afaceri din Cluj, pentru ca in general Clujul este un judet cu un apetit antreprenorial ridicat si cu oameni care inteleg ce inseamna economia sociala si implicarea in societate. De altfel, suntem foarte mandri de acest tip de proiecte de economie sociala, pentru ca ele vor creste o nou generatie de antrepenori, mai implicati in comunitate si cu acest spirit de a da inapoi comunitatilor din care provin” a mentionat Florin Jianu, presedinte al CNIPMMR.

Informatii de background

Grupul tinta al proiectului este format din 120 de persoane care doresc sa initieze o activitate in domeniul economiei sociale, cu domiciliul sau resedinta in judetele din regiunile Nord-Vest si Vest, persoane care vor participa la cursuri dedicate dezvoltarii competentelor antreprenoriale in acest domeniu, la cursuri de management strategic si la cursuri de marketing digital.

Subventii: Cele mai bune 30 de planuri de afaceri vor beneficia de o finantare situata intre 55.000 Euro si 100.000 Euro (echivalent in lei), in functie de numarul de locuri de munca asumate, dupa cum urmeaza:

● Ajutor de minimis de 55.000 euro – minimum 2 locuri de munca create;

● Ajutor de minimis de 70.000 euro – minimum 3 locuri de munca create;

● Ajutor de minimis de 85.000 euro – minimum 4 locuri de munca create;

● Ajutor de minimis de 100.000 euro – minimum 5 locuri de munca create.

Activitati: Persoanele inscrise in grupul tinta vor beneficia de cursuri de formare, iar in urma selectarii planurilor de afaceri castigatoare, acestia vor fi sprijiniti in dezvoltarea modelului propriu de business prin sesiuni de mentorat si consiliere.