loader
Sectorul de reciclare a bateriilor pentru masini electrice din UE va necesita investitii de 9 mld. euro pana in 2035, pe fondul cresterii de peste 20 de ori a cererii

Sectorul de reciclare a bateriilor pentru masini electrice din UE va necesita investitii de 9 mld. euro pana in 2035, pe fondul cresterii de peste 20 de ori a cererii

Sectorul de reciclare a bateriilor pentru masinile electrice din Uniunea Europeana (UE) va avea nevoie de investitii de 9 miliarde euro pentru extinderea capacitatilor pana in 2035, pentru a tine pasul cu majorarea productiei, arata raportul ”EU recycling market” realizat de strategy, departamentul global de strategie

”Reciclarea bateriilor a luat avant in ultimul an, cu multe companii mari care au anuntat diverse initiative in domeniu. In conditiile in care aproximativ 40% din toate vehiculele usoare ar putea fi electrice pana in 2030 sunt necesare investitii masive in capacitati de reciclare. Desi este foarte reglementat, sectorul de reciclare poate deveni o afacere viabila, estimarile aratand ca poate genera venituri de opt miliarde euro”, a declarat Daniel Anghel, Partener si Liderul serviciilor pentru industria auto din cadrul PwC Romania.

Productia de baterii pentru masinile electrice din UE va ajunge la circa 900 GWh pana in 2030. In prezent, centrele specializate pot acoperi un volum de baterii de 5 GWh, iar pana in 2030 se estimeaza o crestere a cererii de reciclare de 20 de ori, la 100 GWh, impulsionata in principal de deseurile fabricilor de baterii si masini electrice.

Din 2030, cand primul val de electrificare va ajunge la sfarsitul ciclului de viata, cererea de reciclare va creste de inca zece ori. In cifre, estimarile arata ca pana la 1.000 GWh de baterii vor fi scoase din uz pana in 2040.

De asemenea, potrivit raportului, mai multe produse reciclate disponibile la costuri competitive vor avea un impact pozitiv asupra preturilor bateriilor, care ar putea scadea cu pana la 20%, stimuland in continuare procesul de electrificare si piata de reciclare.

Asia este lider in materie de reglementare, UE a revizuit legislatia in acest an

Cu reglementari stricte inca din 2013, Coreea de Sud si China sunt lideri in ceea ce priveste reciclarea bateriilor, ratele actuale ajungand la aproximativ 90%.

Ca urmare a reglementarilor din Asia, UE si-a revizuit cadrul de reglementare in acest an, printre altele, impunand o eficienta de reciclare de 70% incepand cu 2031. Pana in prezent, directiva UE privind bateriile stipula o rata de reciclare de 55%. Regulamentul revizuit al UE stabileste obiective de  eficienta si rate de reciclare pentru fiecare material critic si un nivel minim de utilizare a materialelor reciclate.

 

 

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din reteaua PwC ajuta oamenii si organizatiile sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 152 de tari cu mai mult de 328.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri.

Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.                           

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.