loader
21.000 de joburi noi au fost scoase in piata de start-up-uri si companiile mici, cu cel mult 50 de angajati, in aceasta toamna

21.000 de joburi noi au fost scoase in piata de start-up-uri si companiile mici, cu cel mult 50 de angajati, in aceasta toamna

De la inceputul anului si pana acum, 131.000 de joburi noi au fost postate de companiile mici si nou infiintate. Jumatate dintre acesti angajatori afiseaza salariul in anuntul de angajare pentru a atrage mai usor candidati

Domeniile in care s-a recrutat cel mai mult au fost servicii, retail, transport - logistica, turism, industria alimentara si constructii. „Companiile mici si start-up-urile raman active pe piata muncii si detin aproximativ o treime din numarul total de joburi postate in acest an. Chiar daca in anumite domenii, cum ar fi retailul, serviciile ori industria alimentara, se lupta cu angajatori mari, cu branduri puternice si cu acoperire extinsa la nivel national, sunt o optiune foarte buna pentru candidatii tineri aflati la inceput de cariera, pentru cei care cauta o reconversie sau pentru cei care sunt atrasi de proiectele antreprenoriale”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Majoritatea job-urilor postate se adreseaza candidatilor din segmentul entry level (0 – 2 ani de experienta), mid level (2 – 5 ani de experienta) si fara experienta. De altfel, comparativ cu luna trecuta, pe segmentul „fara experienta” s-a inregistrat o crestere a numarului de locuri de munca noi. Cel mai putin cautati sunt seniorii (peste 5 ani de experienta) si managerii. Aproape 90% dintre angajatorii mici cauta candidati care sa lucreze full-time. Deschiderea acestora fata de contractele part time, cele sezoniere sau fata de internship-uri si voluntariat este mai mica decat in cazul companiilor de dimensiuni mai mari.

Bucuresti si Ilfov, Cluj – Napoca, Iasi, Brasov, Sibiu si Timisoara sunt orasele in care exista cele mai multe optiuni pentru candidatii care vor sa lucreze intr-un start-up sau intr-o companie cu cel mult 50 de angajati. „Acesti angajatori nu fac recrutari masive, insa este o categorie de companii foarte bine reprezentata pe piata muncii. Spre exemplu, in ultimele doua luni, aproape 4.000 de companii cu maximum 50 de angajati, respectiv start-up-uri si companii mici, au fost active cu cel putin un anunt de angajare pe platforma”, adauga Roxana Draghici.

50% dintre anunturile postate pe acest segment de companii au salariul afisat, procent care este cu 10% mai mare decat media generala a pietei. „Transparenta, in special cea salariala, este apreciata de candidati si poate fi un argument extrem de convingator pentru a aplica la un anumit angajator. Inclusiv pentru companii este o solutie pentru a merge mai tintit catre candidati si pentru a evita situatiile in care pierd aplicanti in urma unor negocieri salariale esuate”, mai spune Roxana Draghici.

In acest moment, aproape 30.000 de joburi sunt disponibile pe eJobs.ro.

 

 

***

 

 

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 5+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

Persoana de contact:

Ana Calugaru

Head of Communications, eJobs Romania

T: 0729 699 437

M: ana.calugaru@ejobsgroup.ro

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL