loader
SEAT lanseaza noul model de talie mare: SEAT Tarraco

SEAT lanseaza noul model de talie mare: SEAT Tarraco

SEAT Tarraco este primul model care arata noua directie de design SEAT pentru anul urmator.

A sosit noul SEAT Tarraco! Noul SUV de talie mare are numele inspirat de orasul mediteranean Tarragona, un centru istoric si cultural, cu o arhitectura impresionanta, dar cu un spirit tanar, proaspat si aventuros. Denumirea Tarraco a fost aleasa pentru noul SUV de talie mare prin votul a peste 140.000 de fani ai marcii, acestia participand la finala concursului #SEATseekingName.

Cel mai nou model proiectat si dezvoltat de SEAT in Martorell (Barcelona) si produs in Wolfsburg (Germania) marcheaza al treilea punct de reper in ofensiva SUV a companiei si prezinta, totodata, o privire in viitorul limbajului de design al noilor modele SEAT. Tarraco ii va aduce companiei noi clienti, va sustine imaginea marcii si va avea o influenta importanta asupra profitului marcii. Si va fi, desigur, nava-amiral din flota de produse a marcii.

Noul Tarraco este pozitionat in varful familiei de SUV-uri a marcii SEAT, fiind "fratele mai mare" al modelelor Ateca si Arona si imbinand tehnologia de ultima ora cu manevrabilitatea dinamica si agila, caracterul practic si functional cu designul elegant si progresist. Tarraco foloseste numeroasele avantaje ale taliei sale mari pentru a oferi un automobil care face fata cu brio tuturor aspectelor vietii moderne.

Noul SUV dispune de atributele-cheie ale intregii game SEAT: design si functionalitate, sportivitate si confort, accesibilitate si calitate, tehnologie si emotie, dar toate imbracate intr-o forma potrivita pentru variate stiluri de viata. Noul SEAT Tarraco este conceput pentru acei soferi care au nevoie de utilitatea unui automobil cu 5 sau 7 locuri, de caracterul practic al unei pozitii mai ridicate la volan, dar care apreciaza totodata designul atractiv si echilibrul intre eleganta si o alura increzatoare. Iar acest echilibru este asigurat pentru ambele linii de echipare: Style si Xcellence.

Pe masura ce piata SUV-urilor se extinde in continuare, Tarraco va juca un rol-cheie pentru marca SEAT, din momentul in care va fi introdus pe piata. Intr-un moment in care vanzarile marcii cresc deja continuu, in 2019, consolideaza marca si ii permite sa creasca in continuare. Din ianuarie si pana in august, SEAT a livrat 383.900 de autovehicule la nivel mondial, ceea ce reprezinta o crestere de 21,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017.

"SEAT trece prin cea mai mare ofensiva de produs din istoria sa recenta. Lansarea modelului SEAT Tarraco, primul nostru SUV de talie mare, este parte a sumei de 3,3 miliarde de euro, pe care o investim intre anii 2015 si 2019, in viitorul companiei si in gama de autovehicule pe care le oferim,"a declarat Presedintele SEAT, Luca de Meo, "Modelul acesta ne completeaza familia de SUV-uri, in asa maniera incat sa putem satisface toate nevoile clientilor nostri."

Excelenta in inginerie

SEAT Tarraco a fost proiectat pentru soferii care cauta incitarea condusului si functionalitatea, intr-un singur automobil, pentru cei care au nevoie de avantajele practice oferite de cele pana la sapte locuri, precum si de spatiu pentru a-si transporta membrii familiei si prietenii, dar apreciaza un automobil care reactioneaza nemijlocit la comenzile soferului si asigura performante dinamice excelente.

Cheia acestei abordari, care pune accent pe dinamism si avantaje practice, consta in tehnologia de ultima ora a Grupului Volkswagen si arhitectura platformei MQB-A cu ampatament lung, aflata la baza acestui SUV de mari dimensiuni.

Setarile controlului adaptiv al suspensiilor (DCC) ofera echilibrul perfect intre senzatiile sportive resimtite la volan si calatoriile confortabile la drum lung, pe diferite tipuri de suprafete de rulare. Soferul poate selecta setarile pe care le prefera, dar sistemul se poate adapta si automat, modificand caracteristicile in functie de suprafata de rulare si de stilul de condus.

Caracterul rafinat al trenului de rulare este completat de performante ridicate, eficienta si fiabilitate, pentru toate optiunile privind sasiul. Toate motoarele dispun de injectie directa, supraalimentare cu turbina si tehnologie start-stop si ofera puteri intre 150 CP si 190 CP.

Vor fi disponibile doua variante de motoare pe benzina: un motor cu patru cilindri 1,5 TSI de 150 CP, cu transmisie manuala cu sase trepte si tractiune fata, precum si un motor de 2,0 litri, de 190 CP, cu transmisie automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive. Sunt disponibile, de asemenea, doua motoare diesel, ambele 2,0 TDI, cu puteri de 150 CP si 190 CP. Versiunea de 150 CP poate fi combinata fie cu tractiunea fata, sau cu cea integrala, cu transmisie manuala cu sase trepte sau automata DSG cu sapte trepte si tractiune integrala 4Drive. Versiunea mai puternica este oferita exclusiv cu tractiune 4Drive si cu transmisia automata DSG cu sapte trepte. Mai tarziu, SEAT Tarraco va fi disponibil si cu alte optiuni pentru trenul de rulare.

"SEAT Tarraco este o reala capodopera in privinta functionalitatii si a flexibilitatii, oferind spatiul si flexibilitatea pe care clientii nostri si-o doresc de la un SUV de talie mare. Este automobilul cel mai sportiv din segment, din punctul de vedere al designului, dar si datorita controlului dinamic al sasiului, care permite soferului sa aleaga setarile pe care si le doreste," explica Dr. Matthias Rabe, Vicepresedintele marcii, responsabil pentru Cercetare si Dezvoltare.

Noul SEAT Tarraco dispune de toate sistemele de asistenta necesare pentru a spori confortul la condus, dar si siguranta, chiar si in conditii de condus mai dificile. Sistemele consacrate, precum Lane Assist si Front Assist inclusiv functia de detectare a biciclistilor si pietonilor sunt incluse in dotarea standard in Europa, iar sistemele precum Blind Spot Detection, Traffic Sign Recognition, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Light Assist si Emergency Assist sunt oferite ca dotari optionale.

SEAT Tarraco ridica standardul in privinta sigurantei, beneficiind de dotari precum Emergency Call, Pre-crash Assist si Rollover Detection, astfel ca, indiferent de situatie, automobilul are capacitatea de a indeplini cerinte ridicate in privinta sigurantei, pentru a transforma acest SUV de talie mare intr-un real reper in segment.

Spatiu pentru viata

Dimensiunile mai mari au inspirat echipa de design sa gaseasca un bun echilibru intre estetica si caracterul practic. Si, chiar daca, SUV-ul Tarraco are o lungime de 4.735 mm si inaltimea de 1.658 mm, oferind un interior imens si un exterior impunator, designul sau de ansamblu este marcat de usurinta si agilitate, precum si de robustete si de senzatia de spatiu vast.

Designul sectiunii frontale ofera indicii cu privire la noul limbaj de design al marcii SEAT, cu o grila a radiatorului mai proeminenta, conferind masinii o prezenta mai pregnanta si un caracter mai puternic, in timp ce farurile cu LED marcante pastreaza semnatura formei triunghiulare, dar sunt integrate mai adanc in caroserie, conferind masinii o alura mai impunatoare.

Tehnologia de iluminare reprezinta un aspect important pentru modelul Tarraco. SUV-ul foloseste, ca dotare standard, exclusiv tehnologie LED atat la exterior, cat si in si interior si pentru ambele linii de echipare, Xcellence si Style, conferind designerilor o mai mare libertate creativa si oferind clientilor o lumina de mai buna calitate.

"Sunt convins ca Tarraco emana o prima impresie puternica, imediat ca privirile il intalnesc pentru prima data, deoarece are proportii excelente, elegante si totodata un design sportiv. Emana mandrie, datorita sectiunii frontale marcante, care va ofera deja indicii cu privire la modul in care vor arata modelele SEAT ale viitorului," a declarat Alejandro Mesonero, Directorul departamentului de Design al marcii SEAT. "Iar asa cum facem pentru fiecare automobil pe care il dezvoltam, am inclus si in Tarraco multa dragoste si pasiune pentru fiecare detaliu, conform filosofiei noastre: daca arata bine, atunci este bine."

In partea din spate, unde caracterul practic este de importanta cruciala, accentul a fost pus pe portbagaj, dar cu un concept de iluminare care da expresie latimii si caracterului practic al SUV-ului. LED-urile au fost folosite si pentru luminile de semnalizare dinamice.

SEAT Tarraco va fi disponibil in opt variante de culori exterioare: Dark Camouflage, Alb Oryx, Argintiu Reflex, Albastru Atlantic, Gri Indium, Bej Titanium, Negru Deep si Gri Urano.

La interior, designerii au muncit asiduu pentru a crea o atmosfera care le da senzatia de protectie ocupantilor, folosind o linie orizontala care se intinde pe tabloul de bord. Aceasta, de asemenea, accentueaza latimea modelului Tarraco, dar si senzatia de spatiu generos, inspirand totodata siguranta si calitate, la niveluri intalnite, de regula, doar in segmentul premium.

Avand in vedere ca lumea noastra devine tot mai digitalizata, interiorul modelului Tarraco dispune de afisajul Digital Cockpit de 10,25", care ii transmite soferului toate informatiile importante, precum si de un ecran HMI de mari dimensiuni, prin intermediul caruia ocupantii pot accesa numeroasele optiuni de conectivitate oferite de SEAT. De asemenea, in privinta sistemelor de infotainment, Tarraco va fi primul SEAT care va permite controlul prin intermediul gesturilor, cand este echipat cu sistemul Navigation Plus cu ecran de 8".

Pre-vanzarea modelului SEAT Tarraco va incepe in luna decembrie.