loader
Schneider Electric si Enel s-au alaturat la World Economic Forum pentru lansarea Toolbox-ului de solutii pentru transformarea urbana: 200+ solutii de decarbonizare pentru orase

Schneider Electric si Enel s-au alaturat la World Economic Forum pentru lansarea Toolbox-ului de solutii pentru transformarea urbana: 200+ solutii de decarbonizare pentru orase

Platforma Net Zero Carbon Cities Toolbox contine o gama de solutii de decarbonizare pentru a incuraja transformarea urbana, in energie, cladiri, mobilitate, apa si gestionarea deseurilor.

Schneider Electric, liderul global in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, desemnat cea mai sustenabila companie din lume de Corporate Knights Global 100 Index in februarie 2021, si  Grupul Enel, compania multinationala de furnizare a energiei electrice si jucator integrat, lider pe pietele globale de energie electrica si regenerabila, s-au alaturat Forumului Economic Mondial (WEF), Organizatia Internationala pentru Cooperare Public-Privata, pentru a anunta lansarea versiunii beta a Net Zero Carbon Cities Toolbox la Sustainable Development Impact Summit.

Aceasta platforma digitala contine o gama de solutii de decarbonizare pentru a incuraja transformarea urbana, in energie, cladiri, mobilitate, apa si gestionarea deseurilor. Utilizatorii sunt ghidati printr-un proces detaliat pentru a identifica si prioritiza solutiile care raspund mai bine nevoilor lor specifice. Aceasta baza de date de solutii cuprinde politici, modele de business si financiare care au ca rezultat reducerea emisiilor si creeaza valoare locala, cum ar fi locuri de munca ecologice si calitate imbunatatita a aerului.

Versiunea beta reuneste peste 200 de studii de caz din viata reala si solutii din peste 110 orase din intreaga lume. Accesul la Toolbox of Solutions este deschis tuturor, adresandu-se, in special, liderilor oraselor, liderilor guvernelor nationale si companiilor. Utilizatorii pot naviga in baza de date si pot cauta solutii pe baza unor atribute specifice sau pentru a aborda cele mai presante provocari locale.

„Asa cum arata acest instrument si solutiile pe care le integreaza, tehnologia legata de decarbonizarea oraselor exista in prezent. Cand vine vorba de implementare, trebuie sa ne gandim dincolo de infrastructura publica si cu privire la toate cladirile, in special categoria cladirilor existente. Programele de modernizare joaca un rol important in tranzitia catre orasele net zero”, a declarat Jean-Pascal Tricoire, presedinte si CEO Schneider Electric.

„Electrificarea curate deschide calea catre decarbonizarea economiei, promovand in acelasi timp o transformare urbana sustenabila si, cu tehnologiile si know-how-ul actual, avem instrumentele pentru a reusi si o oportunitate unica de a face diferenta”, a spus Francesco Starace, CEO si Director General al Grupului Enel. „Toolbox-ul de solutii este un instrument excelent pentru lumea afacerilor si pentru factorii de decizie politica, deoarece ofera solutii energetice integrate, pentru a contribui la o societate mai prospera si mai sustenabila. In calitate de lider global in sectorul energiei, Enel lucreaza in permanenta cu parteneri globali pentru a contribui la stimularea actiunilor la scara catre un viitor mai sustenabil si incluziv.

Incluse in Toolbox, utilizatorii vor gasi solutii integrate de la Enel care pot furniza ecosisteme urbane decarbonizate, sustenabile si rezistente in orase din intreaga lume. Cu accent pe infrastructura energetica inteligenta, Enel’s Open Meter este noua generatie de contoare inteligente care reflecta cele mai recente evolutii de pe piata si tehnologie in domeniul contorizarii avansate si al gestionarii de la distanta a retelelor electrice.

Numai in Italia, unde tehnologia va ajunge la peste 35 de milioane de clienti pana in 2025, acest dispozitiv inteligent de contorizare din a doua generatie permite colectarea a peste 7.000 miliarde de puncte de date pe an, inclusiv date despre utilizare aproape in timp real si parametrii electrici pentru a permite analize de big data pentru retea. Este un dispozitiv digital care imbunatateste constientizarea si intelegerea clientilor cu privire la obiceiurile lor de consum de energie electrica si favorizeaza modele de consum mai eficiente si sustenabile.

In plus, permite consumatorilor sa preia un rol proactiv in monitorizarea si controlul aparatelor, cum ar fi acoperisul solar, automatizarea locuintei si mobilitatea electrica, promovand noi difuzari avansate de servicii energetice. In conformitate cu abordarea economica a Grupului, Open Meter este proiectat si fabricat folosind materiale plastice regenerate, emitand cu 6% mai putin CO2 si producand 122g mai putine deseuri pentru fiecare Open Meter fata de un contor produs in mod conventional.

Mai multe solutii implementate cu succes de Schneider Electric sunt, de asemenea, incluse in platforma. Acestea evidentiaza, in special, modul in care eficienta energetica poate conduce atat la economii de energie, cat si de materiale, care pot fi reinvestite in infrastructura oraselor si in proiecte comunitare, inclusiv adaptari de infrastructura si modernizarea cladirilor municipale cu sisteme HVAC si controale inteligente de automatizare.

De exemplu, in Holland, Michigan, in Statele Unite, liderii oraselor s-au asociat cu Schneider pentru a introduce obiectivele energetice in planul lor principal de economisire a energiei, pentru a adresa modernizarile de infrastructura, atingand in acelasi timp obiectivele de sustenabilitate, ajutand astfel toti locuitorii orasului sa reduca consumul de energie cu 30% pana la 50%.

Toolbox este cel de-al treilea produs al programului „Net Zero Carbon Cities”; o initiativa WEF al carei obiectiv este de a alinia si extinde eforturile intre business-uri, orase si guverne la nivel national pentru a oferi ecosisteme urbane sustenabile, rezistente si echitabile. Programul este condus de Jean Pascal Tricoire, presedinte si director executiv, Schneider Electric, si de Francesco Starace, CEO si director general al Grupului Enel.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologieprin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului. Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL