loader

SAP si Apple semneaza un parteneriat care va revolutiona modul de lucru pe iPhone si iPad

SAP, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, si Apple anunta semnarea unui parteneriat care va revolutiona experienta de lucru a oricarui angajat pe dispozitivele mobile, combinand capabilitatile performante ale platformei SAP HANA cu aplicatiile pentru iPhone si iPad.

In urma colaborarii dintre cele doua companii va fi creat un nou kit iOS pentru dezvoltare software si se vor oferi cursuri de training atat dezvoltatorilor, cat si partenerilor si clientilor care vor avea astfel posibilitatea de a crea cu usurinta aplicatii native iOS adaptate propriilor nevoi de business.

 

„Acest parteneriat va transforma modul in care iPhone si iPad sunt utilizate in companii, oferind acestora o experienta unica prin combinarea platformei inovative iOS cu expertiza SAP in domeniul solutiilor software de business”, a declarat Tim Cook, CEO Apple.

 

“SAP este partenerul ideal, avand in vedere pozitia de lider in domeniul aplicatiilor software pentru companii si a faptului ca 76% dintre tranzactiile de business din intreaga lume sunt procesate pe un sistem SAP. Prin noul kit de dezvoltare software (SDK) vom oferi celor 2,5 milioane de dezvoltatori SAP posibilitatea de a construi aplicatii inovative”, a explicat Tim Cook.

 

“Prin acest parteneriat special le permitem oamenilor sa stie mai mult si sa actioneze mai bine, oferindu-le o experienta de business intuitiva si agila, furnizand date in timp real, indiferent de locul de unde aleg sa lucreze, prin combinarea capabilitatilor puternice ale platformei cloud SAP HANA si SAP S/4HANA cu iOS, cea mai sigura platforma mobila pentru companii”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

 

SAP va dezvolta un nou set de aplicatii iOS pentru iPad si iPhone, prin care angajati din industrii variate vor putea accesa datele relevante de care au nevoie pentru a lua rapid decizii si a actiona, direct de pe cele doua tipuri de dispozitive mobile.

 

Practic, un angajat care lucreaza pe teren si are responsabilitati de asigurare a mentenantei va putea comanda piesele de care are nevoie sau va putea sa faca o programare la service. Un medic, spre exemplu, va putea sa trimita cele mai recente informatii despre starea de sanatate a unui pacient si catre alti profesionisti in domeniu.

 

Cele doua companii au in vedere realizarea unui kit exclusiv iOS (SAP HANA Cloud Platform SDK) care va ajuta la dezvoltarea rapida si eficienta a aplicatiilor dedicate dispozitivelor iPhone si iPad, bazate pe platforma cloud SAP HANA. Aceste aplicatii native vor oferi acces la principalele date de business si procese de afaceri, beneficiind de avantajele iPhone si iPad, precum Touch ID, servicii de localizare si notificari.

 

In cadrul parteneriatului, cele doua companii vor dezvolta aplicatii native iOS pentru cele mai importante procese de business, avand o noua interfata SAP FIORI special gandita pentru iOS. Aceste aplicatii pentru iPhone si iPad vor fi dezvoltate prin intermediul Swift, un limbaj de programare Apple modern, sigur si interactiv.

 

Cei 2,5 milioane de membri globali ai comunitatii SAP de dezvoltatori vor beneficia de training in cadrul Academiei SAP pentru iOS. Noul kit, dar si cursurile Academiei vor fi disponibile pana la finalul acestui an.
 

Autori

foto
SAP ROMANIA SRL