loader

Penny Market, primul retailer care va deschide un centru logistic in Moldova

Penny Market, parte din grupul REWE, a inceput constructia celui de-al treilea centru logistic langa orasul Bacau, fiind primul retailer din piata comertului autohton care initiaza un astfel de proiect in Moldova.

Centrul logistic din Moldova reprezinta un factor de optimizare a fluxului logistic si a distributiei regionale pentru Penny Market. Totodata, va ajuta la asigurarea unui nivel de prospetime si mai ridicat pentru produsele comercializate la nivelul intregii retele de magazine.

 

 Investitia in achizitionarea terenului, edificarea cladirii si in echipamentele specifice va ajunge la 19 milioane de euro.


“Suntem foarte mandri ca vom inaugura acest centru. Este un moment foarte important pentru intregul businss REWE in Romania. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare ale retelei de distributie Penny Market la nivel national si vine in completarea celor doua centre existente din orasele Turda si Bucuresti. Odata cu inaugurarea centrului logistic din Bacau, vor fi create in prima faza un numar aproximativ de 150 de locuri de munca permanente”, a declarat Daniel Gross, Managing Director REWE Romania.

 

Dezvoltat de catre KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, complexul logistic dispune de o suprafata totala construita de aproximativ 19,000 m2, o inaltime de 14,5 metri si de un teren aferent de circa 8 hectare.

 

Solutiile tehnologice moderne implementate la nivelul complexului au ca scop reducerea consumului de energie si a emisiilor implicite. In cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comanda si control.

 

Instalatiile de racire sunt integrate intr-un sistem automat de management prin intermediul caruia vor fi monitorizate constant atat temperaturile interioare, cat si cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Autori

foto
REWE (ROMANIA) SRL