loader
Romania pe harta spatiala a lumii

Romania pe harta spatiala a lumii

Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA al RADIOCOM, cel mai mare teleport din Europa Centrala si de Sud – Est, certificat in reteaua internationala a teleporturilor, deschide perspective promitatoare de diversificare a serviciilor pe piata de telecomunicatii la nivel mondial

Prin Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA, RADIOCOM pune Romania pe harta internationala a teleporturilor, consolidand pozitia strategica a companiei in contextul transformarii digitale.

Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA, cel mai mare teleport din Europa Centrala si de Sud – Est, a fost certificat, astazi – 29 iunie 2022, de World Teleport Association (WTA), recunoastere care deschide perspective promitatoare de diversificare a serviciilor oferite de RADIOCOM pe piata de telecomunicatii la nivel mondial.

WTA, infiintata in anul 1985, este o asociatie a teleporturilor, transportatorilor prin satelit si terestru, furnizorilor de tehnologie etc. din 45 de tari. Pentru membri, WTA este organismul global care le promoveaza interesele si ii conecteaza cu oportunitati si parteneri strategici din intreaga lume.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii S.A. (RADIOCOM) urmareste diversificarea serviciilor puse la dispozitie pietei prin Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA, recunoscut drept centru de excelenta la nivel international.

Oportunitatea de a diversifica si globaliza serviciile de comunicatii prin satelit va permite RADIOCOM sa raspunda noilor cerinte ale pietei romanesti si internationale cu idei si solutii inovative.

Unul dintre obiectivele noastre principale este diversificarea serviciilor pentru a oferi solutii complete la cheie companiilor de telecomunicatii si nu numai.

Dorinta noastra este de a deschide noi frontiere in comunicatiile optice prin spatiu liber (Free-space optical communication - FSO) - o tehnologie de comunicare optica care foloseste lumina propagata in spatiu liber pentru a trasmite date de telecomunicatii sau retele de calculatoare. <<Spatiu liber>> inseamna aerul, spatiul cosmic, vid sau ceva similar. Acest lucru contrasteaza cu utilizarea solidelor, cum ar fi cablul de fibra optica sau o linie de transmisie optica. Tehnologia este utila in cazul in care conexiunile fizice sunt nepractice, din cauza costurilor ridicate sau din alte considerente.

Pe baza cunostintelor privind cele mai avansate tehnologii prin satelit cu capacitatea operationala locala si vasta infrastructura, RADIOCOM va conecta companii la nivel global

printr-o oferta de servicii de valoare diferentiata, certificate la nivel international, si cel mai bun suport tehnic pentru clienti.”, a declarat Dragos C.-L. PREDA, Director general al RADIOCOM.

Pe termen scurt, mediu si lung, compania isi propune un plan strategic ambitios in care sunt definite proiecte de dezvoltare care vor consolida pozitia de lider in domeniul de activitate, implementand noi tehnologii prin digitalizare, modalitate care va optimiza procesul functional operational si eficienta costurilor, inclusiv costurile cu energia electrica.

Inaugurat in octombrie 1976, Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA, din judetul Prahova, Romania, reprezinta cel mai mare teleport din Europa Centrala si de Sud-Est.

Localizat intr-un cadru natural unic in tara, datorita reliefului muntos care il inconjoara, asigurand astfel un mediu nepoluat din punct de vedere al radiatiilor electromagnetice, Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA dispune de un numar de 7 statii de sol proprii, in benzile C si Ku, prin intermediul carora RADIOCOM este capabil sa furnizeze conexiuni de date si voce, precum si broadcasting video si audio catre orice colt al lumii.

Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA ofera o mare varietate de servicii, fiecare fiind deservit de personal tehnic si de service calificat:

• Solutii de comunicatii prin satelit “la cheie”;

• Solutii hibride (acces terestru si prin satelit);

• Uplink, downlink in banda C si Ku;

• Broadcasting radio si Tv;

• Comunicatii electronice tip SCPC (Single Channel per Carrier);

• Servicii TT&C cu echipamentul clientului;

• Instalare si intretinere statii VSAT.

RADIOCOM, prin Centrul de Comunicatii prin Satelit CHEIA, pune la dispozitie un portofoliu de servicii complet:

• Spatii tehnice pentru colocarea echipamentelor de client indoor si outdoor;

• Spatiu suficient pentru instalarea de noi statii de sol;

• Licenta de operare a statiilor de sol in banda C, Ku si S;

• Conectivitate broadband prin fibra optica (FO) si radiorelee digitale cu PoP-ul national RADIOCOM din Bucuresti;

• Personal calificat pentru servicii NOC 24/7.

Viitorul sectorului de telecomunicatii din Romania se aude bine de la Statia de Sol CHEIA!”, a transmis Dragos C.-L. PREDA, Director general al RADIOCOM.

Autori

foto
RADIOCOM SRL