In perioada 8-10 Iunie 2016, Bucurestiul va fi capitala managementului riscului de credit, una dintre cele mai importante arii de interes si preocupare a companiilor si a institutiilor financiare, pentru a-si asigura o afacere sanatoasa si sustenabila pe termen lung si capabila de extinderi regionale sau globale.
Evenimentul se va desfasura pe parcursul a trei zile. Prima zi, 8 iunie, reprezinta pre-congresul si va fi organizata sub forma a trei workshop-uri paralele:
• Cele mai bune practici in creditare, finantare si operatiuni
• Creditarea, finantarea si intermedierea prin terti
• Cele mai bune practici in colectarea creantelor de la persoane fizice
Cele doua zile de congres, 9 si 10 iunie, vor debuta si se vor incheia cu sesiuni plenare de prezentari pe macroeconomie, previziuni si riscuri pentru Romania, Europa Centrala si de Est si la nivel global, precum si factori ce influenteaza recuperarea si cresterea economica.
Cele doua zile de congres vor fi structurate in sesiuni de dezbatere si de prezentare axate pe trei arii majoare:
• Credit Comercial - Companii
• Servicii de Management al Riscului de Credit
• Creditare Consumatori - Persoane Fizice
Congresul isi propune sa analizeze in detaliu cele mai bune practici ale companiilor din domeniul managementului creditului comercial, sa ofere solutii viabile pe termen lung companiilor si profesionistilor ce se confrunta cu provocari majore in activitatea de zi cu zi si sa aduca in discutie tematici specifice domeniului precum:
• Gestiunea creantelor intarziate
• Efectul lipsei de incredere in relatiile dintre companii si consumatori pe de o parte, si finantatori si autoritatile de reglementare pe de alta parte, cu influenta directa asupra cresterii economice
• Securizarea creantelor ca suport de crestere al afacerii
• Imbunatatirea cash-flow-ului prin tehnologie
• Finantarea companiilor mici si mijlocii
• Gestiunea portofoliilor de credite neperformante catre un rezultat pozitiv
• Tendinte in reglementarile legislative in domeniu
• Impactul protectiei globale a datelor personale
• Cele mai bune practici in colectarea creantelor si in managementului riscului de credit
• Analiza structurii optime de capital pentru dezvoltarea afacerii
Printre cei mai importanti speakeri prezenti la Bucuresti pentru cea de-a V-a editie a World Credit Congress & Exhibition, ce va avea loc la hotelul JW Marriott, se numara:
• Anca Paliu Dragu, Ministru al Finantelor Publice, care va oferi o perspectiva asupra realitatii economice romanesti si a sprijinului pe care il poate oferi Ministerul de Finante mediului privat
• Daniel Thorniley, Presedintele DT-Global Business Gmbh, confondator al CEEMEA Business Group, si ex-vicepresedinte al The Economist Group Viena. Dr. Thorniley va impartasi participantilor viziunea sa din punct de vedere macroecononomic asupra afacerilor globale in orizontul 2016-2020. Dr. Thorniley este in prezent membru al Global Advisory Board al companiei Americane AECOM, condusa de fostul premier al Marii Britanii, Sir John Major
• Fabrizio Fraboni, Principal Specialist, Finance & Markets, World Bank Management Group Eastern and Central Region
• Bojan Markovic, Directorul Adjunct al Departamentului pentru Economie, Politici si Guvernanta al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), unde are in aria de competenta Turcia si Europa de Sud-Est
• Ed Goos, CEO Euler Hermes Central & Eastern Europe
• Eugen Anicescu, Country Manager Coface Romania
• Lucian Anghel, Presedinte BVB si Presedinte al Comitetului Executiv BCR Banca pentru Locuinte
• Dan Pascariu, Presedinte Consiliul de Supraveghere Unicredit Bank
• Josef Busuttil, Presedinte al Asociatiei de Credit Management, Malta, MACM
• Georg Kovacs, Presedinte al Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale, Managing Director EOS KSI Romania, Membru al Boardului Executiv Optima
• Okan Yurtsever, General Manager Garanti Leasing Romania
• Dr. Tjaart van der Walt, Group Director Corporate Rebels, Africa de Sud
Lista completa a speakerilor, precum si agenda congresului pot fi gasite pe websiteul oficial al evenimentului: www.creditcongress.com.
In deschiderea congresului, pe data de 9 iunie, o analiza macroeconomica pentru Romania si Europa va fi oferita de Dr. Daniel Thorniley.
Daniel Thorniley porneste de la premiza ca economia globala si afacerile internationale nu si-au revenit inca pe deplin in urma crizei economice din 2009, iar inceputul anului 2016 a fost cel mai rau din punct de vedere financiar din ultimii 20-55 de ani (largimea orizontului depinde de definirea ,,raului financiar’’), ceea ce conduce la un sentiment ridicat al fragilitatii financiare.
Viziunea lui Daniel Thorniley adresata participantilor la World Credit Congress & Exhibition (2016) va include perspectiva sa asupra economiei globale si a marilor economiilor ale lumii, a ratelor de dobanda si inflatiei, perspectivele dolarului si ale pretului petrolului (33 de dolari pe baril sau 50 de dolari pe baril?) si pietele emergente, tinand cont inclusiv de fenomenul imigratiei spre Europa, pe care il defineste ca ,,o bomba cu ceas’’.
In analizele sale recente, Dr. Thorniley a ajuns la concluzia ca statele Europei Centrale si de Est reprezinta o investitie sigura pentru investitori si companii: in timp ce Polonia ramane una dintre cele mai bune piete, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania au, de asemenea, perspective bune. Aceste state combinate reprezinta o alternativa cu spatiu investitional decent, care ajuta la compensarea deteriorarii ritmurilor de crestere in Rusia, Ucraina sau Turcia. In privinta Romaniei, increderea consumatorilor este la cel mai bun nivel din decembrie 2013 si pana in prezent. Nivelul scazut de incredere pentru consumatori pe care il aratau in Romania indicatorii calculati in 2012-2013 este explicabil prin faptul ca politicile de austeritate din timpul crizei au reprezentat ,,leacul care a facut totul mai rau si a condamnat o generatie’’, mai sustine Daniel Thorniley.
Reprezentantii companiilor romanesti si a corporatiilor multinationale care doresc sa participe la cea de-a cincea editie a World Credit Congress & Exhibition, se pot inregistra aici: http://2016.creditcongress.com/?locale=rom.
Romania a fost aleasa in premiera pentru o tara din Europa Centrala si de Est ca tara gazda pentru World Credit Congress & Exhibition. Organizatorii estimeaza o participare de 350 de specialisti din sectorul bancar, al colectarii de creante si al serviciilor conexe. Congresul reprezinta platforma ideala pentru interactiunea specialistilor din piata financiara, bancara, a consultantei/ serviciilor financiare, profesionisti care activeaza la nivel global. World Credit Congress & Exhibition este organizat de ICM Consultoria Capacitacion Integral si Leadership Events, in parteneriat cu Doingbusiness.ro.
Evenimentul este sprijinit de Expense Reduction Analysts si Tao Institute for Credit & Risk Management, iar Sponsorii evenimentului sunt: EOS Group, Bancpost, Chartered Debt Management (Gold Sponsors), Coface (Silver Sponsor), EuroCollectNet Lawyers, KRUK, Creditinfo (Silver Sponsors), BMW (Mobility Partner) si Advantage Software Factory.
Partenerii evenimentului sunt: Kompass Romania, Corporate Rebels, Irish Credit Management Training, the Credit Coach, ACCE, Profit Centred Credit Group, Chartered Institute of Credit Management, Malta Association of Credit Management (M.A.C.M.), GEKKO, Institute of Credit Management of South Africa, International Finance Corporation, Hungarian Credit Management Association, CEO Clubs International, LatinCob, Federation of European Credit Management Associations, Russian Institute of Credit Management, Credit Expo si Austrian Business Club Bucharest.
Partenerii media ai evenimentului sunt: Focus Economics, Ciclo de Riesgo, Credit Matters, AGERPRES, HotNews, Transilvania Business, Spatiul Construit, Calendar Evenimente, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Cariere.ro, RBE Connect si PRBOX.ro.