loader
Rezultatele financiare ale AFI Europa Romania pe T1 2017

Rezultatele financiare ale AFI Europa Romania pe T1 2017

Venitul Operational Net (NOI) al portofoliului din Romania a crescut cu peste 12 milioane de euro in T1 2017, cu 12,7% mai mult decat in T1 2016. In prezent, AFI Europa Romania are in constructie proprietati comerciale pe o suprafata de 80,000 metri patrati.

AFI Europa Romania a publicat rezultatele financiare obtinute pe T1 2017, inregistrand un venit operational net (NOI) din activele sale generatoare de venit din Romania de 12,2 milioane de euro, in crestere cu 12,7% comparativ cu perioada similara din 2016.

 

AFI Cotroceni, cel mai mare si de succes centru comercial din Romania, a avut un venit operational net (NOI) de 8,3 milioane de euro in T1 2017, obtinand rezultate mai mari cu 2,4% fata de cele inregistrate in T1 2016.

 

In prezent, AFI Cotroceni este in proces de finalizare a lucrarilor de extindere prin intermediul carora suprafata inchiriabila totala a centrului comercial va creste cu 6.500 de metri patrati (GLA). Acest nou spatiu va gazdui in principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri patrati. in urma lucrarilor de extindere, AFI Cotroceni va avea o suprafata inchiriabila totala de aproape 90.000 metri patrati.

 

Vanzarile retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri)au generat venituri de aproape 54 de milioane de euro in primele trei luni ale acestui an, in timp cenumarul vizitatorilor din centrul comercial a inregistrat o medie de 50.000 de persoane pe zi, ambii indicatori mentinandu-si stabilitatea valorilor atinse comparativ cu cele obtinute in T1 2016.

 

Rezultatele AFI Ploiesti continua sa inregistreze cresteri semnificative pentru toti parametrii. Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) s-au apreciat cu peste 12% in T1, in timp ce numarul vizitatorilor din centrul comercial a crescut cu 7%. De asemenea,venitul operational net (NOI) a crescut cu 16% in primele trei luni ale anului curent, fata de perioada similara din 2016, atingand o valoare de 1,2 milioane de euro.  Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploiesti este de 99%.

 

Gradul de ocupare al AFI Park, proiectul de birouri clasa A, care insumeaza o suprafata inchiriabila de 70.000 de metri patrati, este de aproape 100%.

 

Rezultatele financiare excelente si ritmul permanent de dezvoltare economica din Romania ne ofera ocazia de a ne continua si extinde proiectele aflate in derulare si de a investi in unele noi. Este cazul proiectului de 60.000 de metri patrati din centrul Brasovului, AFIBrasov-careinclude un centru comercial si un proiect de birouri; al celui de 56.000 de metri patrati de spatii de birouri clasa A AFI Tech Park din Bulevardul Progresului din Bucuresti si al primului proiect rezidential dezvoltat de AFI Europa Romania -  AFI City situat pe Bulevardul Bucurestii Noi. De asemenea, continuam sa ne mentinem interesul de a sesiza si da curs oportunitatilor, fie ca va fi vorba despre dezvoltarea de noi centre comerciale sau de proiecte de centre de birouri”, a declarat David Hay, CEO al AFI Europe Romania. 

 

Rezultatele AFI Properties; Venit operational net (NOI) de 21 de milioane de euro in T1 2017, cu 2,5% mai mare decat cel inregistrat in T1 2016

 

“AFI Properties”, compania mama a AFI Europe,a publicat rezultatele financiare pentru T1 2017, obtinand un venit operational net (NOI) de 21 de milioane de euro, cu 2,5% mai mare decat valoarea inregistrata anul trecut.

 

Valoarea totala a activelor AFI Properties este de 1,75 miliarde de euro. Compania detine 450.000 de metri patrati de proprietati comerciale.

 

AFI Properties, prin subsidiarele sale,are in curs de dezvoltare 120.000 de metri patrati de proiecte comerciale, care includ: 5 cladiri noi de birouri si centrul comercial AFI Brasov, cu o suprafata inchiriabila totala de 45.000 metri patrati (situat in Brasov, Romania), pe langa cele 824 de unitati rezidentiale din Serbia, Polonia, Letonia si Republica Ceha.

Autori

foto
AFI EUROPE MANAGEMENT SRL