loader

Raport economic zilnic - 27 martie

SIF Muntenia a adaugat noi puncte pe agenda AGA; Ropharma intentioneaza sa initieze un program de rascumparare actiuni pentru maxim 10% din actiuni; Rompetrol Well Services propune un dividend de 0,029 RON; Doi actionari ai Impact vor fi executati silit prin vanzarea unui pachet de 26% din actiunile companiei

SIF Muntenia a adaugat noi puncte pe agenda AGA

SIF Muntenia (SIF4) a adaugat noi puncte pe agenda AGA, asa cum a cerut un grup de actionari. Astfel, se va putea vota asupra propunerilor de a revoca Consiliul Reprezentantilor si de a se alege noi membri. Vedem stirea ca neutra pentru SIF4.

 

Ropharma intentioneaza sa initieze un program de rascumparare actiuni pentru maxim 10% din actiuni

Retailerul si distribuitorul de produse farmaceutice Ropharma (RPH) a convocat AGEA pentru 29 aprilie 2013, atunci cand actionarii pot sa aprobe printre altele initierea unui program de rascumparare actiuni de pana la 10% din capital social. Programul ar trebui sa se desfasoare pe parcursul unui an. RPH intentioneaza sa distribuie actiunile rascumparate catre salariati si catre echipa de management.

 

Rompetrol Well Services propune un dividend de 0,029 RON

Rompetrol Well Services (PTR) a chemat AGA pentru data de 30 aprilie 2013 si a propus dividendul pentru 2012. Astfel, compania intentioneaza sa plateasca un dividend pentru 2012 de 0,029 RON, care implica un randament al dividendului de 7,5%. Acest dividend se bazeaza pe o rata de distribuire de 37,6% din profitul preliminar pe 2012. Data ex-dividend a fost propusa pentru 16 mai 2013. Vedem stirea ca negativa pentru actiunile PTR deoarece ne asteptam la o rata de distribuire mai mare.

 

Doi actionari ai Impact vor fi executati silit prin vanzarea unui pachet de 26% din actiunile companiei

Doi actionari ai Impact Developer&Contractor (IMP), Popp Ioan Dan si Sandulescu Carmen, vor fi executati silit prin vanzarea speciala la ordin a unui pachet de 26% din actiunile companiei, cel mai probabil in contul unor datorii gajate cu aceste actiuni. Tranzactia ar trebui sa aiba loc pe 27 martie, 2013 si ar urma ca aceasta sa fie finalizata doar in cazul executiei integrale a ordinului.

Autori

foto
RAIFFEISEN BANK SA