loader

Raiffeisen Bank imprumuta de la Council of Europe Development Bank (CEB) 80 de milioane de euro

Raiffeisen Bank si Council of Europe Development Bank (CEB) au semnat un acord de imprumut in valoare de 80 de milioane de euro - 50 de milioane de euro pentru Raiffeisen Bank Romania si 30 milioane de euro pentru subsidiara Raiffeisen Leasing

Liniile de finantare sunt destinate investitiilor IMM-urilor cu scopul de a creea sau a mentine locurile de munca (maxim 250 de angajati) si finantarii investitiilor comunitatilor locale si a companiilor  de utilitati publice.

 

"In calitatea noastra de banca europeana pentru dezvoltare sociala suntem multumiti ca putem colabora cu Raiffeisen Bank in Romania pentru crearea de noi locuri de munca si pentru dezvoltarea economica a tarii. CEB este hotarata sa-si urmeze misiunea principala aceea de a intari coeziunea sociala si dezvoltarea tarilor membre UE, o misiune care este esentiala in perioada economica dificila pe care o traversam" a declarat Mikolaj Dowgielewicz, Vice-Guvernator CEB.

 

"Raiffeisen Bank continua sa se implice prin acest acord in sustinerea economiei romanesti, in creearea si pastrarea locurilor de munca. E important in aceasta perioada sa dovedim ca putem sustine economia si sa fim un sprijin vital pentru clientii bancii, prin solutii de finantare avantajoase. Fondurile din acest imprumut vor incepe sa fie utilizate incepand cu luna decembrie" a spus James Stewart, Vice-presedinte Raiffeisen Bank.

 

Atat creditele acordate de Raiffeisen Bank cat si finantarile acordate de Raiffeisen Leasing, din liniile CEB, beneficiaza de conditii avantajoase de pret si vor fi acordate pe termene medii si lungi. Fondurile CEB se pot utiliza in combinatie cu fonduri UE sau ajutoare de stat.

 

***

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Baza de clienti a Raiffeisen Bank a ramas constanta in 2012, la aproximativ 2 milioane de persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.500 de companii. La mijlocul anului 2012, reteaua Raiffeisen Bank numara 539 de unitati (fata de 542 cat era in iunie 2011), o retea de peste 1.100 de ATM-uri si aproximativ 10.500 de EPOS-uri.

 

Council of Europe Development Bank (CEB) a fost infiintat in 1956 si are 40 de state membre. Dintre acestea, 21 de state centrale, est si sud-est europene reprezinta tarile spre care se indreapta cu precadere atentia CEB. Ca instrument principal al politicilor de solidaritate in Europa, banca finanteaza proiecte sociale care creeaza conditii si resurse pentru crestere economica.

 

Articolul in limba engleza aici.